ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πάτος του φρεατίου και τα πιστεύω του serial killer

= ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εκεί που κάποιοι ανέμεναν παραίτηση του Χάρη, αυτός τους την βγήκε με ομόλογα. Και όχι ομόλογα ότι να ’ναι αλλά με νέο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό του!

Όπως πρώτη είχε γράψει η "Κ" και επιβεβαιώθηκε με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, η κυβέρνηση βγαίνει ξανά στις αγορές, σήμερα με δύο ομόλογα, ένα πενταετές και ένα 30ετές.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο είχε εκδοθεί και ένα 15ετές ομόλογο.

Τι κι αν η Τουρκία οργανώνει δύο μεγάλες ασκήσεις σε δύο μήνες και κομπάζει πως μόνο αυτή μπορεί να το πετύχει; Εμείς εκδίδουμε ομόλογα και μάλιστα δύο ταυτόχρονα και πολυετή και εντός μερικών μηνών από το προηγούμενο πολυετές...

Η κυβέρνηση παραδέχεται πως στόχος είναι με τα έσοδα από τα ομόλογα να αποπληρωθεί το δάνειο από την Ρωσία "το οποίο γενικώς δεν συμφέρει να υπάρχει ως εκκρεμότητα".

Όπως μου αναφέρθηκε από άτομο που γνωρίζει, "το εν λόγω δάνειο δεν μας συμφέρει πια ούτε οικονομικά, λόγω του επιτοκίου του, ούτε και πολιτικά λόγω των νέων συνθηκών".

Κάποιος άλλος έλεγε χθες ότι "ο Χάρης το έχει βάλει πείσμα να καθαρίσει το όνομά του πριν φύγει και ξέρει πως θα το πετύχει".
Και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες...

Για να δούμε αν θα καταφέρει να "χτυπήσει" ολόκληρο το ποσό που εκκρεμεί. Δηλαδή, το 1,57 δισ. ευρώ που είναι το χρέος προς τη Μόσχα...

Κι αν το ξοφλήσουμε αυτό, εξοφλούμε όντως; Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό. Είναι πολιτικό.

Από την Εζεκία Παπαϊωάννου ακούω περίεργα πράγματα. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, μου αποκάλυψε πως στο κόμμα επικρατεί μεγάλη αναταραχή.

"Τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις δεν χωνεύονται με τίποτα και όσο πιο χαμηλοί είναι οι αριθμοί τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι τόνοι. Κάποιοι στο κόμμα ετοιμάζονται για μεγάλη επάνοδο αμέσως μετά το Πάσχα", μου ανέφερε.

Όπως μου είπε υπάρχουν και στελέχη "που γελούν" με την τάση του κυρίου Άντρου να ζητά συνεχώς παραιτήσεις. "Στη λίστα βρίσκονται τώρα τρεις και δεν αποκλείεται να μπει σύντομα και τέταρτος", μου ανέφερε. Οι τρεις είναι ο Χάρης και ο Ιωνάς που αποτελούν διαχρονικούς στόχους του ΑΚΕΛ "αλλά και ο νεοεισερχόμενος στη λίστα ως προτεινόμενος Ζαχαρίας, ο αρχηγός της Αστυνομιας".

Στην ερώτησή μου ποιος είναι ο τέταρτος, μου απάντησε: "Ο Χαμπιαούρης, εάν και όταν συνεχιστούν οι αντιδράσεις στην εκπαίδευση. Κάποιοι θα κάνουν το παν γι' αυτό".

Η φρίκη που σκόρπισε ο φερόμενος ως serial killer στην κοινωνία δεν άφησε ασυγκίνητους τους πολιτικούς. Δεν αναφέρομαι μόνο στην πρόταση του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων για παραίτηση του Ιωνά και του Ζαχαρία αλλά σε αυτούς που έσπευσαν να "τοποθετήσουν" πολιτικά τον δολοφόνο.
Κάποιοι βιάστηκαν πολύ και τον κατέταξαν στις τάξεις του ρατσιστικού ΕΛΑΜ ενώ άλλοι ήσαν "σίγουροι πως ανήκει στον ΔΗΣΥ" λόγω των αθλητικών του επιλογών. Κι αυτό για να δικαιολογήσουν την διαστροφή του κατά ξένων γυναικών και απλώσουν τα... επιχειρήματά τους για την ξενοφοβία της κυβέρνησης και της... κοινωνίας.
Το πάρτι που έκαναν στα social media κράτησε πολύ λίγο. Ακολούθησαν άλλες αναρτήσεις με φωτογραφίες στις οποίες εικονιζόταν ο "serial" να φωτογραφίζει εκδήλωση για λογαριασμό του Δημήτρη Χριστόφια, όπως υποστήριξαν αυτοί που τις ανάρτησαν. Έκανα μάλιστα αναφορά και στα πολιτικά πιστεύω της οικογένειας του λέγοντας πως στενά συγγενικά του πρόσωπα πέτυχαν εκλογή σε τοπικές εκλογές ως υποψήφιοι του ΑΚΕΛ...
Μπάχαλο...
Αληθεύουν; Είτε οι πρώτοι, είτε οι δεύτεροι ισχυρισμοί; Αδιάφορο.
Ο μόνος λόγος που κάνω αναφορά στο φαινόμενο είναι για να ρωτήσω μέχρι πιο βόθρο είναι διατεθειμένοι να μας οδηγήσουν κάποιοι.
Όταν έγραφα χθες για... πολιτικό serial killer δεν μπορούσα με τίποτε να προβλέψω την εξέλιξη αυτή.
Τελικά το πολιτικό φρεάτιο φαίνεται να είναι πιο βαθύ από αυτό του Μιτσερού.
Θα τολμήσει άραγε έστω και ένας πολιτικός αρχηγός να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Να πείσει στην πράξη πως έγνοια του είναι η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, η ενίσχυση του ρόλου της και η εγκαθίδρυση σύγχρονων μηχανισμών ελέγχου; Και όχι η αύξηση των ποσοστών του κόμματός του, με την παράλληλη αύξηση των φανατισμένων οπαδών;

Και για να επανέλθω στην κυρία Γιαννούλλα σας μεταφέρω μόνο ένα από αυτά που μου είπε ότι άκουσε στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ πρόσφατα. "Κάποιοι αντιδρούν που ο κύριος Άντρος εμφανίζεται με ένα μηδενισμό και ζητά αβέρτα παραιτήσεις. Υποστηρίζουν πως αυτό όχι μόνο δεν πείθει αλλά απομακρύνει κάποιους από το κόμμα. Κάποιος μάλιστα επιχειρηματολογούσε χαμηλόφωνα ότι εκείνο που ο Άντρος έχει καταφέρει είναι να μας κάνει να συμπαθήσουμε τον Ιωνά", κατέληξε.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υποψήφιος ευρωβουλευτής απείλησε πως αν συνεχιστεί η υπερβολική στήριξη ανθυποψηφίου του από στελέχη του κόμματος θα επικαλεστεί προσωπικούς λόγους και δεν θα υποβάλει τελικά υποψηφιότητα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση