ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πόλεμος επιστολών και στη μέση ο Άντρος

= ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Μόνο η κόντρα με τον Οδυσσέα του έλειπε του Προεδρικού αυτή τη περίοδο". Το σχόλιο έγινε χθες από πολιτικό της Συναγερμικής παράταξης που συζητούσε για την αντιδικία που άρχισε με αφορμή την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Προεδρικό μέγαρο και τις αποκαλύψεις για τους μισθούς των συμβούλων του Προέδρου και των γύρω του και τον τρόπο και τις συνθήκες εργοδότησής τους.

Όπως ανέφερε: "αν και είναι επί προεδρίας Αναστασιάδη που δημοσιοποιείται ο έλεγχος της Προεδρίας, κάτι που φανερώνει την ανεξαρτησία που απολαμβάνουν οι θεσμοί, η περίπτωση του Οδυσσέα μάλλον ξεφεύγει, ως συνήθως, των ορίων του", και επανέλαβε την επιχειρηματολογία του Προεδρικού για τις περιπτώσεις που καταγράφονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας χωρίς να περιληφθούν οι εξηγήσεις που δόθηκαν για συγκεκριμένα θέματα "ώστε ο αναγνώστης να σχηματίσει ορθή εικόνα". Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με όσα υποστήριξε είναι η παράλειψη της διευκρίνησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας γιατί το κονδύλι για "συνέδρια ή σεμινάρια στο εξωτερικό" που από τα 252.000 ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός του εκτοξεύτηκε στο ένα εκατομμύριο. "Η αναφορά και μόνο του ποσού της αύξησης χωρίς αιτιολογία δημιουργεί την εντύπωση πως την έκθεση την έγραψε η αντιπολίτευση και όχι η Ελεγκτική Υπηρεσία, ότι αυτή γράφτηκε με πολιτικούς όρους και όχι για καταγραφή των πραγματικών γεγονότων" ανέφερε. Και πρόσθεσε: "όπως διευκρινίστηκε με ανακοίνωση του Προεδρικού το ποσό εκτοξεύτηκε στο ένα εκατομμύριο λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό και τις δύο διασκέψεις που έγιναν για την Κύπρο. Τα επιπρόσθετα έξοδα αφορούσαν μεταξύ άλλων τις αποστολές στη Γενεύη και στο Κρανς Μοντανά, τα οποία η έκθεση αποκρύπτει". "Πόσο άραγε ενισχύει την σωστή πληροφόρηση των πολιτών η ρήξη πυροτεχνημάτων και η πρόκληση θορύβου χωρίς παράθεση σημαντικών λεπτομερειών που η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε από την αρχή στη διάθεσή της;" διερωτήθηκε.

Ωστόσο για την "στρατιά" των πλούσια αμειβόμενων συμβούλων, ο Συναγερμικός πολιτικός δεν είχε και πολλά να πει. Ούτε και για τα αδιευκρίνιστα καθήκοντα και όρους εργοδότησης κάποιων εξ αυτών. Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει πως αυτό "συνέβηκε και θα συμβαίνει σε όλες τις κυβερνήσεις"...

 

 

Ειδική υπηρεσία "Επιστολών Κυπριακού" θα πρέπει να οργανώσει ο Αντόνιο για να διαχειριστεί τα γράμματα που λαμβάνει από τον Healthy και τον Μουσταφά. Τελευταίο... κρούσμα η επιστολή του Ακιντζί με την οποία ζητά τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης σε μια προσπάθεια, ο υπό πολλαπλή πίεση Μουσταφά, να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τον Healhty...

Η επιστολή του Ακιντζί στάλθηκε τη στιγμή που ο ίδιος απέτρεψε την επίσκεψη της απεσταλμένης του Γκουτέρες (του γνωστού Γκουτέρες girl), Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο με στόχο να σταρτάρει ξανά τη διαδικασία των συνομιλιών. Απ' όσα ακούω από πηγή που γνωρίζει, η στάση του Ακιντζί επιβεβαιώνει όχι μόνο την πλήρη συμμόρφωσή του προς τα κελεύσματα της Άγκυρας "αλλά και του υψηλού blame game που άρχισε να παίζει μετά τη διακοπή των συνομιλιών". Η απορία, σύμφωνα με την πηγή μου, "είναι πως δεν βλέπουν τις πραγματικότητες κάποιοι που λένε πως έγνοια τους είναι η επανέναρξη του διαλόγου με στόχο τη λύση και επιρρίπτουν την ευθύνη στη δική μας πλευρά, λες και εμείς κινούμαστε προκλητικά στην ΑΟΖ".

 

Στον χορό των επιστολών μπαίνει και ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κούνησε χθες το μαντήλι στον Healthy δημοσιοποιώντας την απόφασή του να γράψει κι αυτός ένα γράμμα. Θα απευθύνεται στον Healthy και θα περιέχει τις θέσεις του ΑΚΕΛ και την απάντηση που πρέπει να σταλεί στον Ακιντζί και τον Γκουτέρες. Μια απάντηση η οποία, όπως είπε, δεν πρέπει να είναι ένα "απλό όχι" αλλά θα λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων αλλά και της Τουρκίας για τη διαχείριση του φυσικού αερίου και των πόρων από αυτό. Η επιστολή Άντρου πιστεύω πως πρέπει να απευθύνεται όχι στον Healthy αλλά στον καθένα μας και να δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως σας είχα γράψει, ο Άντρος μια απομόνωση την είχε προχθές στο Συμβούλιο Αρχηγών. Ούτε και ο ίδιος έκρυψε εξάλλου την απογοήτευσή του από τη συνεδρία και την κοινή απόφαση στην οποία κατέληξαν οι Αρχηγοί, την οποία χαρακτήρισε ως τη "μίνιμουμ συμφωνία" που μπόρεσαν να πετύχουν.

Είναι ίσως ο μόνος που αναγνωρίζει δικαιολογημένες ανησυχίες στην τουρκοκυπριακή και τουρκική πλευρά για το θέμα του φυσικού αερίου και έχει υποχρέωση στους ψηφοφόρους του κόμματος του και στον κυπριακό λαό να επιχειρηματολογήσει υπέρ των ανησυχιών αυτών, δημόσια.

 

 


----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε δάνειο 2% για αναπηρία να πληρώσετε τα έξοδα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
gregio  |  17:54

Οι εθνικές μας καταστροφές

«πάρτε δάνειο 2% για άτομα με αναπηρία επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  17:53

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε 2% δάνειο με αναπηρία για την πληρωμή ιατρικών εξόδων επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com ...»
selsumat@gmail.com  |  17:52

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση