ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Συνεργατισμός, η Logicom, η Δήμητρα και η κίνηση ματ του Νίκαρου

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ το τέλος εποχής για τον Συνεργατισμό συντελείται, με τους εργαζόμενους να αγωνιούν, τους κομματάρχες να απειλούν και τον Νίκαρο να κάνει κίνηση ματ, ο λαός διερωτάται τι έχει τελικά γίνει. Πώς χάθηκε ο Συνεργατισμός και πώς η Ελληνική μετατρέπεται στη μεγαλύτερη τράπεζα. 

Και ενώ όλοι συζητούν για το τέλος του Συνεργατισμού, λίγοι είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί τη διαδρομή που ακολουθήθηκε. Ο οικονομολόγος - σύμβουλός μου, μου περιέγραψε σε λίγες γραμμές όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και άλλαξαν οριστικά το τραπεζικό τοπίο: "Ο Συνεργατισμός δάνεισε προ μηνός την Logicom 20 εκατομμύρια για να αγοράσει το μερίδιό του στη Δήμητρα. Και η Δήμητρα, με τον νέο της μέτοχο πήγε και ουσιαστικά αγόρασε την Ελληνική η οποία στη συνέχεια αγόρασε τον Συνεργατισμό!

Με αυτές τις συντονισμένες κινήσεις η Δήμητρα με τους άλλους 150.000 μικρομετόχους της ελέγχει την μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου. Και αυτή με τη σειρά της ανοίγει πανιά για να προσεγγίσει άλλους 400.000 πελάτες του Συνεργατισμού.
Τόσο απλά". Όταν τον ρώτησα: "Και η Δήμητρα σε ποιoν ανήκει;" η απάντηση ήταν: "Κυρίως στο ΑΚΕΛ, οπόταν και στο ΑΚΕΛ πρέπει να είναι happy που έμμεσα πήρε τις μετοχές της Ελληνικής!"

Από τα ωραία που διάβασα αυτές τις μέρες για τον Συνεργατισμό στο Facebook ήταν ένα πολύ σύντομο σχόλιο: "Good Bank, Bad Bank,... Bye Bye Bank".

Πάντως ο Νίκαρος έριξε ρέστα. Τους την βγήκε, ως συνήθως, από πολύ αριστερά και του ΑΚΕΛ και του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις αλλά και των άλλων κομμάτων που ζητούν έρευνα για τον Συνεργατισμό από τον Κωστάκη. Μια είδηση που διέρρευσε αποκάλυψε την πρόθεση του Νίκαρου να αποστείλει το δικό του γράμμα στον Κωστάκη, μετά τον Αντρο, με το οποίο θα ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον Συνεργατισμό. Μάλιστα το δικό του αίτημα θα εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο γιγαντώθηκαν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και έφθασαν τα 7,5 δισεκατομμύρια. Και όχι μόνο αυτό θα προχωρεί ακόμη πιο κάτω ζητώντας να διερευνηθεί κατά πόσον σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

-Γνωρίζει κάτι άραγε;

Μπορεί ο Νίκαρος να στείλει επιστολή στον Κωστάκη, το τι θα πράξει αυτός όμως είναι άλλο θέμα. Μετά την παραλαβή της επιστολής του Άντρου δήλωσε μεταξύ άλλων: "Επιθυμώ να δηλώσω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παρακολουθεί τα γεγονότα και γνωρίζει καλά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητές του και δεν χρειάζεται, ούτε υποκίνηση, ούτε προτροπή από κανένα ως προς το εάν και πότε θα τις ασκήσει αυτόβουλα ή άλλως πως".
- Εν ολίγοις η μπάλα είναι στα πόδια του Κωστάκη και θα την κλωτσήσει όποτε αυτός θελήσει και όχι όποτε σφυρίξουν άλλοι!

Χαμός γίνεται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Κύριο θέμα συζήτησης είναι τις τελευταίες ημέρες το "γλωσσάρι" που με έγκριση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ) αλλά και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ετοιμάζεται μέσω του ΟΑΣΕ.

Όπως πληροφορούμαι τόσο στο Δ.Σ. της ΕΔΔ όσο και της ΕΣΚ προκλήθηκαν αντιδράσεις γιατί δεν υπήρξε εκτενής ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα.

-Αληθεύει πως αναμένονται παραιτήσεις; Έστω κι αν κάποιοι επιμένουν πως θα είναι... εικονικές;
Πάντως ο πρόεδρος της ΕΣΚ που ήταν και ένθερμος υποστηρικτής του γλωσσαρίου, όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια, είναι κρίμα που κρύβεται και δεν βγαίνει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ο Παυλίδης τουλάχιστον προσπάθησε...

Το θέμα δεν έχει μείνει μόνο στα στενά δημοσιογραφικά όρια αφού έγιναν δηλώσεις και από νομικούς και πολιτικούς. Θα μεταφερθεί μάλιστα και στη Βουλή αφού δύο βουλευτές πρωτοστατούν για την εγγραφή του.

Μία ιδιότυπη, "μυστική" έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εζεκία Παπαϊωάννου, όπως με πληροφορεί η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλλα. Ως γνωστόν η αξιοπιστία της δεν αμφισβητείται αφού ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα.
Λόγω περιορισμένου χώρου, θα διαβάσετε τις αποκαλύψεις της κυρίας Γιαννούλλας στην αυριανή στήλη.

KOYΪΖ: Ποιος βουλευτής δεν θέλει καθόλου, μα καθόλου τον διάλογο για την οριζόντια ψηφοφορία και δεν μπορεί να το... κρύψει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X