ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Φως από τη... Λουτ αναμένει τόσο ο Healthy όσο και ο Χριστοδουλίδης για την πορεία που θα ακολουθήσει το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Σύμφωνα με όσα μαθαίνω από πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο, το Γκουτιέρες girl βρίσκεται σε νέα αποστολή με τις εγγυήτριες δυνάμεις. Έχει ζητήσει συναντήσεις και με τις τρεις και αναμένει να ξεκαθαρίσει το... ερωτηματολόγιο που υποβάλλει εδώ και μήνες χωρίς να παίρνει σαφείς απαντήσεις. Παράλληλα με συχνή επικοινωνία του Healhty με τον Κυριάκο και του Χριστοδουλίδη με τον Δένδια έχει καταρτιστεί πλάνο δράσης στην έδρα του ΟΗΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Healthy και εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο, μετά την τουρκική ομίχλη των τελευταίων ημερών...

Καθημερινές είναι σχεδόν οι επιθέσεις του ΑΚΕΛ στον Νίκο Χριστοδουλίδη, τη μία γιατί σέρνει την Κύπρο στο άρμα της δύσης, την άλλη γιατί αυτός ευθύνεται για το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο και την άλλη γιατί δεν κατάφερε να οχυρώσει την ΑΟΖ με τις συνεργασίες που έκανε με ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ.

Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν, ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, μου έλεγε πως οι επιθέσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες. «Συζητήθηκε αρκετές φορές μεταξύ στελεχών του κόμματος πως ο Χριστοδουλίδης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές και γι’ αυτό θα πρέπει να φθαρεί όσο γίνεται πιο σύντομα».

Όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλα, με την ίδια άποψη φαίνεται να συμφωνούν και στελέχη άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης με τα οποία συζητήθηκε το θέμα «Χριστοδουλίδης-Προεδρικές». Προβλέπει, μάλιστα, πως οι επιθέσεις και του ΑΚΕΛ αλλά και άλλων κατά του ΥΠΕΞ θα αυξηθούν και θα ενταθούν. «Ήδη έχουν επιστρατευθεί και άλλοι που δεν είναι κομματικά στελέχη" μου είπε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Δύο βουλευτές εμφανίστηκαν μανικωμένοι να ζητήσουν δημοσιοποίηση της λίστας του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ΠΕΠ (Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων) οι οποίοι κατέθεσαν με καθυστέρηση τις φορολογικές τους δηλώσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και βουλευτές. Όχι τόσο για την καθυστέρηση στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, όσο για την εμπλοκή τους και το όφελος που αποκόμισαν από την ψήφιση σχεδίου αποπληρωμής με δόσεις των καθυστερημένων φόρων τους.

Δύο βουλευτές εμφανίστηκαν μανικωμένοι να ζητήσουν δημοσιοποίηση της λίστας του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, αλλά...

Ένας από τους «μανικωμένους» ήταν μάλιστα έτοιμος να κάνει και δηλώσεις για την ανάγκη δημοσιοποίησης του καταλόγου αλλά αποφάσισε να λάβει πρώτα την έγκριση του κόμματός του. Έκτοτε δεν επανέφερε το θέμα, κάτι που φανερώνει πως μάλλον δεν έχει εξασφαλίσει την κομματική άδεια για δηλώσεις... Γενικά το θέμα δεν έπαιξε και πολύ, ούτε ακούστηκαν βουλευτές και άλλοι να το σχολιάζουν ιδιαίτερα.

Οι βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου έλαβαν την περασμένη Δευτέρα απόρρητο φάκελο με ονομαστικό κατάλογο των αξιωματούχων που κατέθεσαν με καθυστέρηση τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μεταξύ αυτών ήταν βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής. Το αξιοπερίεργο είναι πως κάποιοι βουλευτές νομοθέτησαν ουσιαστικά για υποθέσεις που τους αφορούσαν και έλαβαν φορολογική αμνηστία. Συνολικά εννέα αξιωματούχοι από αυτούς που έλαβαν την αμνηστία και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προνοούσε το σχέδιο ήταν μεταξύ αυτών που το εισηγήθηκαν αλλά χωρίς να δηλώσουν ότι είχαν συμφέρον από την ψήφισή του! Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τα 154 ΠΕΠ που ελέγχθηκαν οι 84 δεν είχαν υποβάλει έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε πολλοί ήσαν αυτοί που διερωτήθηκαν γιατί τα ονόματα των αξιωματούχων να είναι απόρρητα και πού πήγαν οι εξαγγελίες και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για διαφάνεια. Δημοσιογράφοι έθεσαν και σχετικές ερωτήσεις σε κομματάρχες και ως απάντηση έλαβαν γενικότητες περί προσωπικών δεδομένων. Η πρόβλεψη των συναδέλφων είναι πως και αυτή, όπως και άλλες λίστες θα καταλήξουν καλά κλειδωμένες σε κάποια βουλευτικά συρτάρια.

 

ΚΟΥΙΖ: Ποιο κομματικό στέλεχος μεγάλου κόμματος παραπονιέται όλο και πιο έντονα ότι έχει παραμεριστεί; Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης θητείας σε θέση από την οποία το κόμμα του κέρδισε πολλά;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2023. Η κριτική όμως που ασκείται στον Υπουργό, δεν περιορίζεται στο ΑΚΕΛ, αλλά και σε εμάς τους απλούς, σκεπτόμενους πολίτες που βλέπουν μια σπασμωδική εξωτερική πολιτική που δεν φέρνει αποτελέσματα. Η κριτική είναι υγιής, αρκεί ο αποδέκτης να την αποδέχεται.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X