ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι εξετάσεις τετραμήνου του Πρόδρομου και η παραίτηση Αντωνέλλου

= ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τις φουρτούνες του Χαμπιαούρη καλείται να τιθασεύσει ο Πρόδρομος Προδρόμου στο υπουργείο Παιδείας. Με πρώτη και χειρότερη αυτή που προκλήθηκε από τις εξετάσεις των τετραμήνων οι οποίες έρχονται δυναμικά στην επικαιρότητα με τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών.

Η κατάσταση κάθε άλλο από εύκολη είναι, όχι μόνο λόγω της δραστηριοποίησης των μαθητών αλλά κυρίως λόγω της υποκίνησης που δέχονται από συγκεκριμένο κόμμα. Κάτι που είναι ως γνωστόν κοινό μυστικό.

Η γενική εκτίμηση είναι πως ο Πρόδρομος πολύ εύκολα «τελείωσε» την υπηρεσία και τον Αντωνέλλο και μάλιστα ανώδυνα.

Αν και η ευθύνη διαχείρισης του θέματος ανήκει στον υπουργό Παιδείας τα κόμματα δεν μπορούν να μένουν στην απέξω και να παρακολουθούν την Ρώμη να καίγεται. Κομματικό στέλεχος από τον χώρο του Ενδιάμεσου έλεγε χθες πως «Θα πρέπει τα κόμματα ξεκάθαρα να τοποθετηθούν, ιδιαίτερα στο θέμα των κινητοποιήσεων σε ώρες μαθημάτων για να προστατεύσουν την ειρήνη στην εκπαίδευση και να αποδείξουν πως όντως νοιαζονται. Αν η σημερινή κινητοποίηση γινόταν απόγευμα πόσοι μαθητές θα συμμετείχαν;»

Εκτός από τις κινητοποιήσεις και τις πολιτικές αντιδράσεις ο Πρόδρομος έχει άλλο ένα σκόπελο να προσπεράσει και αυτός βρίσκεται, βρισκόταν, στην ίδια την αυλή του. Πρόκειται για την πολυσυζητημένη υπηρεσία για τις εξετάσεις των τετραμήνων η οποία πια δεν υπάρχει. Ούτε αυτή, ούτε ο προϊστάμενός της Σπύρος Αντωνέλλος. Ο τελευταίος υπέβαλε εσπευσμένα την παραίτησή του από τη θέση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων του υπουργείου Παιδείας θιγμένος. Αφορμή ήταν μια δήλωση του Πρόδρομου σε σύσκεψη ότι η συγκεκριμένη «Υπηρεσία» δεν έπρεπε να υπάρχει. Ότι δηλαδή τη θεωρεί εκλιπούσα... υπονοώντας για ορισμένους ότι η άτυπη δημιουργία της μαζί με τον διορισμό Αντωνέλλου επί Χαμπιαούρη, μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει. Ο Αντωνέλλος που μια θεατρικότητα την διαθέτει, για όσους τον έχουν παρακολουθήσει στη δημόσια ζωή του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πήρε βαριά και προσωπικά και υπέβαλε την παραίτησή του.

Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν πως η παραίτηση ήταν αναμενόμενη και δεδομένη, είτε ο Πρόδρομος έκανε τη δήλωση για την «υπηρεσία του», είτε όχι...

Ο ίδιος ο Αντωνέλλος δήλωσε πως ο νέος υπουργός Παιδείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του δεν τον κάλεσε ποτέ στο γραφείο του να τον ρωτήσει οτιδήποτε για το νέο σύστημα αξιολόγησης. Κάτι που φαίνεται το έφερε βαρέως.

Η γενική εκτίμηση είναι πως ο Πρόδρομος πολύ εύκολα «τελείωσε» την υπηρεσία και τον Αντωνέλλο και μάλιστα ανώδυνα.

Ωστόσο αυτά δεν ήταν τα σοβαρά του προβλήματα σε σχέση με τις εξετάσεις των τετραμήνων. Οι χειρισμοί του μετά τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών μπαίνουν στο μικροσκόπιο αρκετών.

Όπως έλεγε πρόσφατα γνωστός πολιτικός σε πηγαδάκι ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα: Ο Πρόδρομος θα κληθεί σύντομα να δώσει τις δικές του εξετάσεις τετραμήνου...

Άκρως σημαντική είναι η σημερινή σύσκεψη στο Κάιρο, κυρίως για τα πολιτικά μηνύματα που στέλνουν οι επτά χώρες μετατρέποντας ουσιαστικά το East Med Gas Forum σε ένα διεθνή οργανισμό για την ενέργεια. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Τριμερείς και Τετραμερείς σύνοδοι που χλευάστηκαν από την Τουρκία έχουν οδηγήσει σε μια Εφταμερή σύνοδο η οποία αναβαθμίζεται μάλιστα σε διεθνή οργανισμό με συγκεκριμένο ρόλο και λόγο.

Όπως ακούω από πηγή μου που γνωρίζει, Κύπρος και Ελλάδα ελπίζουν πολλά στην Κοινή Διακήρυξη που θα εκδοθεί από τη σημερινή διεθνή υπουργική σύνοδο, όχι μόνο για τα πολιτικά μηνύματα αλλά και για τη θεσμοθέτηση πια της συνεργασίας σε θέματα ενέργειας στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με την πηγή μου δεν αποκλείεται στο επόμενο βήμα να υπάρχει και ουσιαστική συμμετοχή τόσο από την ΕΕ επίσημα όσο και από τις ΗΠΑ...

 
---------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  |  ΗΠΑ  |  Ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση