ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

#PoliticsBlog Οι ευρωεκλογές, τα χάπια και η διάσταση Ηealthy - Ρολάνδη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με τρόμο παρακολουθούν κάποιοι κομματάρχες και κάποια στελέχη κομμάτων τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Κι αυτό γιατί τα ποσοστά επιβεβαιώνουν τους πιο μύχιους φόβους τους. Ότι δηλαδή ενδέχεται σχεδόν τίποτα από όσα μέχρι σήμερα πίστευαν για τις θέσεις στην Ευρωβουλή να μην ισχύει! Ότι όλα παίζονται και η σκακιέρα αλλάζει μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα.

Η υπεροχή του ΔΗΣΥ μπορεί να μην αμφισβητείται ωστόσο η διαφορά με το δεύτερο ΑΚΕΛ δεν είναι σίγουρο εάν θα είναι μεγάλη, όπως μέχρι πρόσφατα υπολογιζόταν, ή εάν θα είναι τελικά μικρή ή και... πολύ μικρή ή και... πολύ μεγάλη. Και ενώ αριθμός εδρών για τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ φαίνεται εκ πρώτης όψεως να διατηρείται, ούτε αυτό είναι σίγουρο με μια δεύτερη ανάλυση κάποιων δεδομένων.

Το μεγάλο όμως μπάχαλο και θρίλερ βρίσκεται στις προβλέψεις για την λεγόμενη έκτη έδρα. Δηλαδή στην έδρα που κατείχε η ΕΔΕΚ με τον Δημήτρη Παπαδάκη, η οποία δεν είναι σίγουρη και απειλείται με αξιώσεις από το ΕΛΑΜ αλλά και από τους Οικολόγους-Συμμαχία Πολιτών. Αυτή η... γκρίζα πρόβλεψη είναι που έχει ανάψει τα αίματα και προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο δηλώσεων ακόμα και επί προσωπικού μεταξύ πρωταγωνιστών των προαναφερόμενων κομμάτων.

Σε κομματικά γραφεία διεξάγονται καθημερινά συσκέψεις επί συσκέψεων και αναθεωρούνται στρατηγικές προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και τα χαμένα ποσοστά. Χθες μάλιστα ακούστηκαν δυνατές φωνές σε συνεδρία ενός κόμματος με ένα εκ των στελεχών να φωνάζει: "εκάμετε μας με τα χάπια" και κάποιον άλλο να απαντά "μακάρι να περνούσε αυτή η κατάσταση με χάπια".Μιλώντας χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ρολάνδη «Ματιές στη Ζωή και στην Ιστορία», ο Healthy αναφέρθηκε σε αυτόν ως πρωτοπόρο της προσπάθειας για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Μια πραγματικότητα που κανένας δεν αρνείται. Αντίθετα, κάποιοι θυμήθηκαν πως όταν ο Ρολάνδης μιλούσε για πετρέλαια και φυσικό αέριο σε μια εποχή που κανένας δεν φανταζόταν τι μπορούσε να ακολουθήσει, δέχθηκε και τον χλευασμό πολλών. "Ουκ ολίγοι του έκαναν μπούλινγκ κοροϊδεύοντάς τον πως θα μας κάνει όλους άραβες με τις κελλαπίες", θυμήθηκε κάποιος.

O Healthy ανέφερε ότι "εκείνος που ανέδειξε για πρώτη φορά ότι θα έπρεπε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και στον ενεργειακό πλούτο που η πατρίδα μας διέθετε δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Ρολάνδη, ο οποίος με την ενθάρρυνση και στήριξη του Γλαύκου Κληρίδη κατάφερε, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της πατρίδας μας".

Όπως μου ανέφερε πηγή μου που παρακολούθησε την τελετή την ώρα που ο Healthy έλεγε πως με την επιμονή και το όραμα του Ρολάνδη "διανοίχθηκε ο δρόμος για τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς με ορατές τις προοπτικές της ανάπτυξης", κάποιος πρόσθεσε χαμηλοφώνως: "Για να τραβώ όσα τραβώ εγώ σήμερα..."
Η ίδια πηγή μου επεσήμανε και την τεράστια διάσταση μεταξύ του Νίκου Ρολάνδη και του Νίκου Αναστασιάδη για την σημερινή πολιτική στο θέμα των υδρογονανθράκων. "Ο Ρολάνδης δήλωσε και προχθές ακόμα, δημόσια, πως θα πρέπει να υπάρξει ένα μορατόριουμ στις έρευνες, ώστε να μπορέσει σε αυτό το διάστημα να λυθεί το Κυπριακό. Είναι μια θέση που προκαλεί αποστροφή και στον Αναστασιάδη και στην πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών" μου ανέφερε.


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X