ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι κακούργοι δημοσιογράφοι, ο Κωστάκης και τα γαλλικά του ΑΚΕΛ

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έναν τυφώνα διαμαρτυριών κατά του Γενικού Εισαγγελέα προβλέπει συνάδελφος με τον οποίο συζητούσα χθες τις κλήσεις σε δημοσιογράφους για ανακρίσεις από την Αστυνομία.

Όπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος, οι δημοσιογράφοι που έχουν κληθεί για ανάκριση (ή έχουν ήδη ανακριθεί) δεν είναι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις... "Μάλλον είναι δεκατρείς αν όχι και περισσότεροι" μου ανέφερε, αποκαλύπτοντας το κωμικοτραγικό του πράγματος: 

Οι δημοσιογράφοι καλούνται στο αρχηγείο της αστυνομίας γιατί διέπραξαν "μέγα παράπτωμα", κατά τον συνάδελφο, ήτοι: η ενασχόλησή τους με τα φερόμενα ως emails της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Θεωρούνται δε ύποπτοι "για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος" επειδή καθηκόντως ενεργούντες δημοσιοποίησαν κάποια στοιχεία που η Ελένη Λοϊζίδου, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, φέρεται να διακινούσε μέσα από το προσωπικό της gmail. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε αυτές τις αναφορές καταγραφόταν και το όνομα του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα αλλά με δικαστικό διάταγμα έχουν σταματήσει οι αποκαλύψεις.

Οι επηρεαζόμενοι δημοσιογράφοι πάντως αντιδρούν προς δύο κατευθύνσεις: Προς την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα τον οποίο κατηγορούν για προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και προς την Ένωση Συντακτών που φαίνεται για άλλη μια φορά να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου τη στιγμή που πλήττεται η ελευθεροτυπία. 

Πάντως, ατομικά τουλάχιστον, μέσα από άρθρα τους κάποιοι δημοσιογράφοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν "παρά τον φόβο και το φάντασμα του Κωστάκη που πλανιέται παντού", όπως υποστηρίζουν.

Πληροφορούμαι πως και κάποιοι δικηγόροι μελετούν την υπόθεση και δεν αποκλείεται να συνδράμουν τους δημοσιογράφους "αν και έχουν κι αυτοί τους δικούς τους φόβους". 

-Αληθεύει ότι κάποιοι βουλευτές "φοβούνται" ή δεν έχουν στις προτεραιότητές τους να μεταφέρουν το θέμα στη Βουλή; 

Οι βουλευτές πρώην δημοσιογράφοι πώς αντιδρούν;

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος που μιλάει για όλα με κάθε ευκαιρία και ευκολία που χάθηκε;

-Αληθεύει πως κάποιοι αστυνομικοί έχουν απειληθεί με αγωγές εάν υπάρξει καθυστέρηση στις ανακρίσεις των δημοσιογράφων;

Εκείνο πάντως που επαναλαμβάνεται κατά κόρον χωρίς να έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι γιατί η Νομική Υπηρεσία δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και σε άλλες διαρροές από ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και την δημοσίευση ονομάτων πολιτών, όπως τη Λίστα Λαγκάρντ και τα Paradise Papers. 

 

Πολλά... γαλλικά ακούγονται στους διαδρόμους αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΑΚΕΛ, παρόλο που όλοι σχεδόν εκεί μιλούν ρωσικά. 

Αυτό μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, όταν την ρώτησα για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του λαού μετά την ήττα των εκλογών.

Η μάχη επικράτησης των φατριών, γιατί έχει και το ΑΚΕΛ τέτοιες, είναι αδυσώπητη, σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα. 

Όπως υποστηρίζει, τρία τουλάχιστον υψηλόβαθμα στελέχη "σκάβουν ο ένας τον λάκκο του άλλου και ζούμε πια σε εποχή χαρκωμάτων. Αγωνιούμε να δούμε ποιοι θα πέσουν τελικά στους λάκκους"

Με παρακάλεσε να μην αναφέρω ονόματα επί του παρόντος και μου έδωσε τις δύο κύριες αιτίες που παράγουν τα γαλλικά:
α) Η διαχείριση της ήττας στις εκλογές και οι ατομικές ευθύνες από τον κύριο Άντρο και κάτω,

β) το μέλλον του κόμματος και η νέα ηγεσία. Στο τελευταίο υπάρχει και το μέγα κεφάλαιο "Κατσουρίδης" που όλοι φοβούνται να ανοίξουν, όπως λέει.

 

----------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X