ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι κεραυνοί του Healthy και μια προειδοποίηση

= ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άστραψε και βρόντηξε ο Healthy μετά τις τελευταίες κορώνες των συνδικαλιστών και στον τομέα της Υγείας αλλά κυρίως της Εκπαίδευσης.

"Ο υπερβάλλων ζήλος κάποιων (βλέπε Φίλιος) τον έβγαλε από τα ρούχα του και φώναξε το δικό του: φτάνει πια και δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο!" μου ανέφερε πηγή μου κοντά στον Νίκαρο. Μου αποκάλυψε μάλιστα πως η έκρηξη επήλθε σε μια στιγμή που ο Healthy είχε όλη την καλή διάθεση να συζητήσει και με τον Χαμπιαούρη και με τους εκπαιδευτικούς.

Η πηγή μου σημειώνει πως έχει ήδη φθάσει στον Λόφο η επιθυμία της ΠΟΕΔ για συνάντηση μαζί του. "Ενώ θα έβλεπε θετικά μια συνάντηση μαζί τους η έκταση που έχει λάβει το θέμα καθιστά δύσκολη την άμεση απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να φανεί πως ρίχνει τον υπουργό του και τον υποκαθιστά, ειδικά μετά τα όσα έχουν προηγηθεί. Από την άλλη βλέποντας πως στο παιχνίδι έχει μπει και το ΑΚΕΛ και άλλοι που βρήκαν ευκαιρία για μικροπολιτική, βιάζεται να τερματιστεί η κρίση".

Σύμφωνα πάντα με την πηγή μου, ανάλογη είναι η στάση του Νίκαρου και στις επικρίσεις για τον υπουργό Υγείας αλλά και για το οργανωμένο έγκλημα και τα πυρά κατά Αστυνομίας και Ιωνά. 

"Και επειδή οι κρίσεις έγιναν ξαφνικά πολλαπλές δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τον Νίκαρο σε ρόλο Πάπα να παρεμβαίνει και με συσκέψεις στο Προεδρικό να δίνει λύσεις. Είναι εξάλλου κάτι που το έχει ξανακάνει και μάλιστα με επιτυχία.", κατέληξε.

Για την κρίση στην Εκπαίδευση όμως πολλές αντιδράσεις σημειώνονται και από τους εκπαιδευτικούς, κυρίως δασκάλους. 

Όπως μαθαίνω σε συνελεύσεις της ΠΟΕΔ υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η οργάνωση των δασκάλων. Επιπλέον αρνητικά σχολιάστηκε από πολλούς η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού μέσω Facebook και η προσωπική του επίθεση κατά του Χαμπιαούρη. 

Μεταξύ άλλων ο Φυλακτού είχε γράψει στη σελίδα του: "...ΔΑΣΚΑΛΕ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕ, ΕΙΔΙΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ακόμα και ένα παιδί την ώρα του μαθήματος αν σου ζητήσει να πάει τουαλέτα.... σκέψου διπλα και τρίδιπλα τι θα πράξεις! Αν συμβεί κάτι, κτύπα ξύλο, την ώρα που το παιδί πηγαίνει τουαλέτα αυτός ο κύριος θα σε κατασπαράξει! ...ΕΣΥ (δάσκαλε, νηπιαγωγέ κλπ) ΠΡΟΣΕΧΕ!!!! Ο Θεός να σε φυλάει!!!!"

"Κάπως έτσι ο Φίλιος έχασε την μπάλα μαζί με την ψυχραιμία του και αντέστρεψε το κλίμα κατά του Χαμπιαούρη" σχολίασε νεαρός δάσκαλος προσθέτοντας πως "όσα έκτισε στη Θεσσαλονίκη τα χάλασε με ένα ποστ".

Ο ίδιος σημείωσε πως "προτεραιότητα των δασκάλων, εάν όντως θέλουν εκτόνωση της κρίσης θα ήταν μια συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς για να τους έχουν σύμμαχους. Αντίθετα τώρα εκείνο που πετύχαμε είναι να τους έχουμε απέναντί μας και να δίνουν επιχειρήματα στον Χαμπιαούρη αντί να μας στηρίζουν.".

Χαιρετίσματα στον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις έστειλε ο Νίκαρος, όπως με πληροφόρησε μια πηγή μου που τον άκουσε να μιλά χθες βράδυ.

Όπως μου είπε η σύντομη αναφορά-έκκληση του Νίκαρου για κατάργηση της γραφειοκρατίας και όχι να ενισχύουμε την τυπολατρία είχε σαφέστατο στόχο. 

"Ο Οδυσσέας να ελπίζει να μην χάσει και με αυτόν την υπομονή του ο Νίκαρος γιατί θα γίνει της Κορέας. Οι καταγγελίες για επιβράδυνση της παραγωγής στη δημόσια υπηρεσία λόγω των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή έρχονται βροχή και στους υπουργούς και στο ίδιο το Προεδρικό. Δεν ήταν χωρίς ουσία η αναφορά του σε τυπολατρία", ανέφερε η πηγή μου.

 --------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X