ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι μπελάδες της Αστυνομίας και τα μαγικά του Νίκαρου για την Παιδεία

= ΤΕΤΑΡΤΗ 06 ΜΑΪΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Καλά κύλησαν οι δύο πρώτες ημέρες χαλάρωσης των μέτρων και ο Λόφος εκφράζει προς τούτο την ικανοποίησή του. Όχι ότι δεν έχει και τις ανησυχίες του. Όπως ακούστηκε από άτομο που γνωρίζει, τόσο στον Λόφο όσο και στους επιστήμονες που παρέχουν συμβουλές στο υπουργείο Υγείας, ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ενώ προσφέρει ελπίδα ταυτόχρονα προκαλεί και επιπρόσθετη ανησυχία. Κι αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθεί πως έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και να επέλθει εφησυχασμός και χαλάρωση. Ο ίδιος ο Νίκαρος, όπως ακούω, ζήτησε από την ηγεσία της Αστυνομίας να εντείνει τους ελέγχους «με αυστηρότητα, ευγένεια και αποτελεσματικότητα».

Ο Αρχηγός μίλησε με Νικόλα, για τον Αβέρωφ δεν άκουσα...

Ωστόσο, η Αστυνομία έχει άλλα δύο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει τα οποία πλήττουν την εικόνα της. Το ένα αφορά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινικές διώξεις κατά 15 αστυνομικών, από αστυφύλακες μέχρι λοχίες και αξιωματικούς, για τις δολοφονίες του Νίκου Μεταξά και τις εξαφανίσεις γυναικών. Το άλλο αφορά την κλήση πολίτη από την Αστυνομία επειδή έγραψε στο Facebook σχόλιο που κρίθηκε ως υβριστικό για τον αρχηγό της Αστυνομίας. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΔΗΚΟ και του Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και του ΔΗΣΥ, οι οποίοι επέκριναν την αντίδραση της Αστυνομίας. Το ΔΗΚΟ μάλιστα κατήγγειλε πολιτική δίωξη και εκφοβισμό του πολίτη.

Ας σημειωθεί πως και τα δύο συμβάντα έγιναν χθες, στην γιορτή της Αγίας Ειρήνης προστάτιδας της Αστυνομίας, η οποία κανονικά έπρεπε να γιορτάζει...

Για το θέμα των ποινικών διώξεων ακούω ότι έχουν διατυπωθεί πολλές αντιδράσεις από μέλη του Αστυνομικού Σώματος και όχι μόνο από τους επηρεαζόμενους, κάτι που δεν αποκλείεται να «βγει και δημόσια».  Για το δεύτερο θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης μίλησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και φαίνεται πως το θέμα «διευθετήθηκε», αφού δόθηκαν «εκατέρωθεν εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν», σύμφωνα με το λεκτικό της Αστυνομίας.

Για επικοινωνία του αρχηγού με τον Αβέρωφ δεν άκουσα...

Εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας αναμένονται σήμερα, μετά τη σύσκεψη που θα έχει ο Νίκαρος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των γονιών και των μαθητών. Όπως υποστήριζε χθες άτομο που γνωρίζει και τις θέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εμπλεκομένων «ο Αναστασιάδης θα χρειαστεί να κάνει τα μαγικά του. Να ασκήσει όλη του τη γοητεία ή την αυστηρότητα, ακόμα και να δέσει το φρύδι του για να καταφέρει να πετύχει συναινέσεις και ομόφωνες αποφάσεις».

Τα φλέγοντα θέματα είναι η ημερομηνία για τις παγκύπριες εξετάσεις που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά και οι ημερομηνίες σταδιακής επιστροφής των μαθητών στα σχολεία ανά εκπαιδευτική βαθμίδα, καθώς και ο τρόπος που θα γίνει το εγχείρημα.

Σε ποιο κόμμα συζητείται έντονα το κομματικό ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές; Μια συζήτηση που δεν έχει αρχίσει τώρα, που χαλάρωσαν τα μέτρα της πανδημίας αλλά και την περίοδο που όλοι ήσαν έγκλειστοι;
Όπως λένε οι πληροφορίες μου, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις εντός του κόμματος και απειλήθηκαν ακόμη και παραιτήσεις...

Το πρόβλημα εστιάστηκε περισσότερο στην επαρχία Λευκωσίας αν και φαίνεται πως προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες επαρχίες.

Ειδικά για την επαρχία Λευκωσίας γίνεται λόγος για επιλογές φιλικών προσώπων του προέδρου του κόμματος και παραγνώριση άλλων στελεχών που ανέμεναν να βρουν τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο.
«Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την ειρήνη στο κόμμα και κατά πόσο θα καταφέρει τελικά να πάει ενωμένο στις βουλευτικές, εάν αυτές διεξαχθούν κανονικά», υποστηρίζει η πηγή μου.

ΚΟΥΙΖ: Ποιο κόμμα έχει αποφασίσει «να το πάρει μέχρι τέλους» το θέμα για τις επιδοτήσεις των ενοικίων; Αληθεύει πως μετά τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορεί να υπάρξει φόρμουλα για επιδότηση των ενοικίων, αφού δεν υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα, κάποιοι ετοιμάζουν προτάσεις για να «αποδείξουν το αντίθετο»;

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση