ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι παροιμίες του Νίκαρου και η κατάθλιψη του πρίγκιπα

= ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εβδομάδα έντονης κινητικότητας αρχίζει στον Λόφο. Δεν είναι μόνο τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα και πηγαινέλα για το θέμα της ΑΟΖ που προκαλεί αυξανόμενη νευρικότητα είναι και οι συναντήσεις του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων που "σίγουρα έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας" όπως μου έλεγε ο κύριος Πάμπος από το Μέγαρο.

 Πάντως ο Νίκαρος είδε με θετικό μάτι τις δηλώσεις και του Νικόλα και του Σιζό και κάποιων του ΑΚΕΛ (όχι όλων) για συναίνεση και από κοινού αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών. Παρά την παραίνεση κάποιου συμβούλου "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" η απάντηση του Νίκαρου ήταν διπλή. Η πρώτη δόθηκε με μια ιστορική ρήση: "Έχουν γνώση οι φύλακες" και η δεύτερη με ένα ερώτημα: "έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ενωμένοι;".

 Όπως πληροφορούμαι οι τελευταίες εξελίξεις και στα ενεργειακά με τις συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ-Αιγύπτου αλλά και οι εντάσεις μεταξύ Λιβάνου-Ισραήλ είναι μελετούνται με λεπτομέρεια και με σενάρια και στο ΥΠΕΞ αλλά και στο Μέγαρο. Μαζί με αυτά και οι ανησυχητικές απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο αλλά και η επιδρομή στην Αφρίν σε συνδυασμό με τη στάση και των ΗΠΑ και της Ρωσίας. 

"Όλα αυτά που ακούγονται για διπλωματικό πυρετό δεν είναι σχήμα λόγου. Μόνο κάποιος που τα ζει μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει και σε πόσα μέτωπα διεξάγεται η προσπάθεια. Οι επαφές, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που στάλθηκαν αυτές τις μέρες δεν μπορεί να τα φανταστεί κάποιος που βρίσκεται εκτός και κρίνει μόνο με όσα ακούει και διαβάζει στο facebook και στο Twitter" μου ανέφερε μια πηγή μου με προσβάσεις και στο Μέγαρο και στο ΥΠΕΞ.

Η ίδια πηγή μου επεσήμανε πως παρά την νευρικότητα και το άγχος που προκαλεί η Τουρκία και ο ίδιος ο Ακιντζί, "θεωρείται σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι το γεωτρύπανο παραμένει τόσες μέρες στη θέση του και δεν έχει εγκαταλείψει τον χώρο, παρά τη ζημιά που προκαλεί η στασιμότητα" μου ανέφερε η πηγή μου και σημείωσε: "Ασφαλώς αντιλαμβάνονται όλοι στο Μέγαρο και στο ΥΠΕΞ πως επανάληψη του σκηνικού ή παράταση των τουρκικών εκβιασμών θα αλλάξει δραματικά το σκηνικό".

"Πρόκειται για έναν πόλεμο νεύρων στον οποίο προς το παρόν αντέχουμε" σχολίαζε χθες στη Λεμεσό και Συναγερμικό στέλεχος, σημειώνοντας: "Σίγουρα η κρίση αυτή θα κρίνει πολλά και πολλούς και στη κυβέρνηση και στις πολιτικές ηγεσίες".

 Μετά από δύο περίπου εβδομάδων απουσίας ο πρίγκιπας Νικόλαος επέστρεψε στο πριγκιπάτο. Όπως μου ανέφερε η Φωτούλα που παρακολουθεί τα πάντα στο ΔΗΚΟ, ο Νικόλας ήδη αντιμετωπίζει την κριτική και των δικών του για το ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της εσωκομματικής κρίσης. "Οι καρατομήσεις δεν αρέσουν σε κανέναν και τώρα αναμένεται η απάντηση των διαγραφέντων" μου είπε σημειώνοντας πως όλοι πιστεύουν πως η ηρεμία που επικρατεί στο ΔΗΚΟ "είναι και ανήσυχη και

Η ΔΗΚΟϊκιά Φωτούλα αναμένει πως η πρώτη δουλειά του Νικόλα μετά την επιστροφή του θα έπρεπε να είναι "το τιτάνιο έργο για συμμάζεμα του κόμματος ή καλύτερα η καταγραφή των κερδοζημιών για να δούμε εάν έχει μείνει κόμμα για να το συμμαζέψουμε". 

Σημείωσε ωστόσο ότι "προηγήθηκε μια άλλη καταγραφή ζημιών. Των πραγματικών οικονομικών ζημιών από τον προεκλογικό". "Τα αποτελέσματα ήσαν πολύ χειρότερα από αυτά που ανέμεναν και έφεραν όχι απογοήτευση αλλά κατάθλιψη", κατέληξε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X