ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι συσκέψεις για το πόρισμα, οι πιέσεις και οι δίκες...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συσκέψεις, συσκέψεις και πάλι συσκέψεις γίνονται στη Νομική Υπηρεσία αλλά κατάληξη δεν βρίσκουν. Δηλαδή ιδέες υπάρχουν αλλά θα πρέπει κάποιος να πάρει και τις αποφάσεις. Οι δύο ομάδες που όρισε ο Κωστάκης για να μελετήσουν το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και να αποφασίσουν κατά πόσο θα αρχίσουν οι ανακρίσεις για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων έχουν όπως χαριτωμένα το απέδωσε κάποιος νομικός "εξαντληθεί στις συσκέψεις".

Χθες η μία από τις δύο ομάδες έδωσε ιδέες για το πως θα προχωρήσει η έρευνα και σήμερα θα δοθούν οι ιδέες και προτάσεις της δεύτερης ομάδας. Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ποιος θα δώσει την εντολή για να αρχίσουν οι έρευνες και να καταχωρηθούν αγωγές; Έχει διαρρεύσει πως οι σχετικές οδηγίες θα έπρεπε να δοθούν από το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο η στάση του Χάρη απέναντι στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό, στο οποίο θα στηριχθεί η έρευνα, μάλλον δημιουργεί κάποια προβλήματα...

Μαθαίνω όμως ότι έχουν τεθεί και εναλλακτικές προτάσεις στη χθεσινή σύσκεψη. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει καλύτερα, αλλά όχι πλήρως, η κατάσταση με τις προτάσεις που θα κάνει και η δεύτερη ομάδα στη σύσκεψη με τον Κωστάκη.
Διότι οι προτάσεις θα μελετηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα καταλήξει τελεσίδικα κατά πόσον θα προχωρήσουν και πως οι έρευνες με στόχο να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται και μπορούν να κατηγορηθούν για συγκεκριμένα αδικήματα.
Από την μελέτη των δύο ομάδων, όπως ακούω, εντοπίστηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να διερευνηθούν περαιτέρω και να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Εκείνο για το οποίο κάποιοι, μεταξύ αυτών και πολιτικοί, ασκούν πίεση είναι να προχωρήσουν άμεσα οι ανακρίσεις. Όπως υποστηρίζουν το κρίσιμο ερώτημα ποια είναι όχι μόνο πότε θα αρχίσουν, εάν θα αρχίσουν οι ανακρίσεις συγκεκριμένων ατόμων αλλά πότε θα... τελειώσουν. Πότε δηλαδή θα καταστεί εφικτό να οδηγηθούν κάποιοι (και ποιοι) ενώπιον δικαστηρίου. "Διότι στην Κύπρο βρισκόμαστε και είναι πια πιστοποιημένη και διεθνώς η ταχύτητα με την οποία απονέμεται η δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη που δεν απονέμεται σε εύλογο χρόνο δεν είναι δικαιοσύνη", σχολίαζε χθες γνωστός νομικός της πρωτεύουσας.

Αληθεύει ότι η πίεση για επίσπευση της διαδικασίας από τη Νομική Υπηρεσία από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κρίνεται ως υπερβολική;

Άλλοι δύο Τουρκοκύπριοι από τα κατεχόμενα δηλώνουν πως θα κατέλθουν υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Πρόκειται για στελέχη του τουρκοκυπριακού Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου (Kibris Sosyalist Partisi - KSP) οι οποίοι μάλιστα έστειλαν ανακοίνωση, στα ελληνικά, στα ΜΜΕ της ελεύθερης Κύπρου.
“Θα αγωνιστούμε από αυτό το βήμα για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και για τον σοσιαλισμό, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, την πείνα και τη φτώχεια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση με λεκτικό που κάτι... θυμίζει

Το KSP καλεί τους εργαζόμενους να τους στηρίξουν “για να δυναμώσει ο αγώνας για μια Ανεξάρτητη, Ενωμένη και Δημοκρατική Κύπρο, απαλλαγμένη από την κατοχή, από ξένους στρατούς και ξένες βάσεις” και για "να αποτραπεί η μετατροπή της Κύπρου σε ΝΑΤΟϊκή βάση και να προστατευθεί η γειτονιά μας από τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό".

Εκτός από το ρεκόρ Τουρκοκύπριων υποψηφίων που σημειώνεται για τις ευρωεκλογές, σημειώνεται και ρεκόρ θεωριών συνωμοσίας. Άτομο που γνωρίζει με πληροφόρησε ότι τόσο μεταξύ των Τουρκοκύπριων υποψηφίων όσο και σε κάποιο κόμμα στις ελεύθερες περιοχές συζητούνται έντονα οι υποψηφιότητες. Κάποιοι βλέπουν "ελληνοκυπριακό δάκτυλο" πίσω ορισμένους που λειτουργούν ως αντίβαρο σε άλλους. Κάποιοι πάλι μιλούν ξεκάθαρα για προσπάθεια διάσπασης των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων με στόχο να μειωθούν οι ροές προς συγκεκριμένο υποψήφιο.
Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και δημόσιες δηλώσεις για όλα αυτά αφού κάποιος με το ζόρι συγκρατείται "να μην τα πει αυθόρμητα όπως τα σκέφτεται"...

Από την άλλη σε κάποιο κόμμα συζητείται εδώ και μέρες κατά πόσον θα πρέπει να συζητηθεί δημόσια η νομιμότητα κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών από τα κατεχόμενα.
Το θέμα με τους Τουρκοκύπριους υποψήφιους απασχολεί πολλούς στις ελεύθερες περιοχές και σίγουρα θα μας απασχολήσει ξανά και ξανά...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X