ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Παίζοντας μπάλα με το δεκανίκι και σκέψεις για τον τάφο της Θεοχάρους

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αφήνει τη δροσιά του Τροόδους για το... καμίνι της συνάντησης με τον Μουστάφα, σήμερα ο Healthy. Όπως πληροφορήθηκα τις τελευταίες ημέρες είχε συσκέψεις και... παρασυσκέψεις για διαχείριση των θεμάτων που θα θέσει σήμερα ο Μουσταφά και κατέληξε στο συμπέρασμα πως "δεν υπάρχει η επιλογή αποτυχίας της συνάντησης από δική μας υπαιτιότητα".

Οπόταν το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την πηγή μου που γνωρίζει πολλά, είναι πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και θα λήξει χωρίς θεαματικές ανατροπές. Το πιθανότερο είναι να ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης που σας έγραψα πρόσφατα: Να κληθεί το Γκουτέρες girl (Λουτ) για κάθοδο στο νησί για επανεκκίνηση της διαδικασίας με στόχο την τριμερή με τον Γκουτέρες τον Σεπτέμβριο και... "βλέπουμε". "Για την πολυμερή ή άτυπη πενταμερή ο Γκουτέρες θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι οι δύο πλευρές μπορούν να διαπραγματευτούν σοβαρά και με προοπτικές κατάληξης, διαφορετικά δεν πρόκειται ο ίδιος να τη συγκαλέσει", μου ξεκαθάρισε η πηγή μου, σημειώνοντας: "η μπάλα βρίσκεται στα πόδια τους. Θα δούμε εάν θα καταφέρουν να την κλωτσήσουν και αν μπορούν να παίξουν μπάλα, έστω και με δεκανίκια"...

Γνωστός δημοσιογράφος έλεγε χθες μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι εάν βρισκόταν στη θέση του Αναστασιάδη δεν θα φοβόταν τόσο τη σημερινή συνάντηση με τον Ακιντζί όσο τη δεύτερη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου με τον Άντρο, τον Νικόλα, τον Σιζό, τον Περδίκη και την Ελένη...

"Νομίζετε πως είναι τυχαίο που δεν βρέθηκε ακόμα μέρα για να οριστεί νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου;" διερωτήθηκε.Πληροφορίες μου λένε πως το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει και πάλι στο Τρόοδος, μάλλον μετά το Δεκαπενταύγουστο.

"Θα δούμε εάν θα καταφέρουν να την κλωτσήσουν και αν μπορούν να παίξουν μπάλα, έστω και με δεκανίκια"...

 "Το Πόθεν Έσχες των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι ένα αίσχος!". Με αυτό τον απόλυτο τρόπο χαρακτήρισε τη νέα δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων όσων μας διοικούν οικονομολόγος στη Λευκωσία, χθες.

Όπως είπε "και ο τρόπος που υποβλήθηκαν, μερικές λες και είναι μπακαλοτέφτερα, άλλες γεμάτες μουτζούρες και διορθώσεις, λες και δεν ήσαν σίγουροι για τα στοιχεία που κατέγραφαν όσοι τις έφτιαχναν αλλά και η έλλειψη σημαντικών πληροφοριών, όπως η προέλευση των καταθέσεων αλλά και άλλων στοιχείων για την οικογενειακή περιουσία των εμπλεκόμενων, κάθε άλλο παρά τη διαφάνεια εξυπηρετούν".

Συμπλήρωσε πως είναι καιρός αν η κυπριακή πολιτεία θέλει να έχει διαφάνεια και πραγματική πληροφόρηση για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων να αναθεωρήσει εκ βάθρων την αστεία διαδικασία που ακολουθείται σήμερα".

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες, εκείνο που συζητήθηκε αρκετά και σε πηγαδάκια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο προνομιακός τάφος στο νεκροταφείο Έγκωμης που η Ελένης Θεοχάρους δηλώνει ως περιουσιακό στοιχείο. Οι απορίες για τον τάφο πολλές: Γιατί είναι προνομιακός; Προς τα που "βλέπει"; Έχει ωραία θέα; Συμφέρει άραγε να επενδύσει κάποιος σε τάφο, να αγοράσουμε και εμείς; κλπ.

Ωστόσο η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως καλά έπραξε η Ελένη και δήλωσε τον τάφο, τον οποίο εξάλλου έχει πληρώσει και κατέχει ως περιουσιακό στοιχείο. Γιατί αυτό είναι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο.

Μας το υπενθυμίζει και το γνωστό, χαρωπό άσμα: "Γλέντα τη ζωή, όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη. Τα λεφτά είναι δανεικά..."

Το τελευταίο μας το επιβεβαιώνει εξάλλου και το πόθεν έσχες των πολιτικών μας αρχηγών, βουλευτών και υπουργών οι οποίοι είναι καταχρεωμένοι. Πολλοί είναι αυτοί που εισηγήθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων να κάνουμε εράνους και γι' αυτούς.

Σας έγραψα δύο φορές την πρόβλεψή μου ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του δημάρχου Αμμοχώστου θα είναι τελικά πέντε. Επιβεβαιώθηκα πλήρως αφού χθες κατέθεσαν υποψηφιότητα οι: Σίμος Ιωάννου, Νίκος Κάρουλας, Ανδρέας Λόρδος, Λίνος Παπαγιάννης και Γιώργιος Σταυρή...

Αποφεύγω τον πειρασμό να σας γράψω ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης. Δεν είναι πολύ δύσκολο να τον μαντέψει κανείς...

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση