ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ποιοι υπουργοί μένουν, ποιοι φεύγουν, ο πατέρας της Νίκης και ο... King Maker

= ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 Τι σου είναι η ζωή... Ο Αναστασιάδης κοιμήθηκε Πρόεδρος και με την αγωνία για το τι θα δείξουν τελικά οι εκλογές και ξύπνησε... βασιλιάς!

Εντυπωσιακό, μεθυστικό αλλά... βαρύτατο το 56%! 

Κι άντε τώρα να το διαχειριστείς και να ... ψάχνεις αντιπάλους!

Μπορεί αυτή η μεγάλη νίκη να μην ανήκει στο ΔΗΚΟ έχει όμως... ιδιοκτήτη. Και το μεγαλύτερο μερίδιο στο κοτσιάνι το έχει ο Φούλης! 

Ο οποίος παρά τη χαρά του επέδειξε αξιόλογη αυτοσυγκράτηση και θύμωσε και με τους δικούς του ψες όταν γιούχαραν το ΑΚΕΛ και τον Μαλά την ώρα που αυτός του επευφημούσε! 

"Οι νικητές δείχνουν ανωτερότητα" τους είπε με θυμό βαπτιζόμενος από εκείνη τη στιγμή ως στιβαρός ηγέτης και συνετός και λογικός πατέρας της νίκης.

- Ένας Winston Churchill στον ΔΗΣΥ!, σχολίαζε χθες μεγάλος θαυμαστής του στο κόμμα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι όντως η πιο μεγάλη, τεράστια νίκη του ως πρόεδρος του κόμματος και όπως μου έλεγε και η Μάνταμ του Φούλη "είναι πια αδιαμφισβήτητος ηγέτης και μεγάλος αρχηγός!" και συμπλήρωσε: "Να αναμένετε πως στη δεύτερη πενταετία θα έχει και πιο ενεργό ρόλο και άποψη για τη νέα διακυβέρνηση! Εξάλλου το δικαιούται!"

Και ο Κανένας; Τον μέτρησε κανείς τον Κανένα του ενδιάμεσου; Κάποιοι τον... καταμέτρησαν μαζί με τα ποσοστά και τον... βρήκαν: "Ήταν πολύ μικρός τελικά, μόνο 3%!" μουρμούριζε στέλεχος του Ενδιάμεσου, διπλά απογοητευμένος για την αποτελεσματικότητα των... ενδιάμεσων μηνυμάτων, οδηγιών και παραινέσεων προς τους ψηφοφόρους.

Η μεγάλη νίκη του Νίκαρου έφερε όμως σφαγές. Σφαγές σε δύο μέτωπα όπως ακούω: Η μία διεξάγεται στον Λόφο και είναι... υπόγεια και αφορά τα νέα υπουργεία και η άλλη είναι στο ΑΚΕΛ. Εκεί πια "γίνεται το έλα να δεις!", όπως μου αποκαλύπτει η κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα. 

Αυτά όμως, λόγω χώρου, θα σας τα μεταφέρω αύριο, so... stay tuned!

Για τα νέα υπουργεία όμως σας έχω πολλά!

Όπως ακούω στον Λόφο και πέριξ αυτού διεξάγονται υπόγειες αλλά και φανερές σε κάποιες περιπτώσεις μάχες ("κανονική σφαγή θα έλεγα" σύμφωνα με τον κύριο Πάμπο) για το ποιοι θα υπουργοποιηθούν και ποιοι θα λάβουν ποιο υπουργείο. 

Ωστόσο ο Αναστασιάδης το παίζει Σφίγγα. "Δεν μιλά, δεν λαλά" ήταν η περιγραφή από τον αξιόπιστο κύριο Πάμπο, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως "μπορεί να μην μιλά αλλά όλοι γνωρίζουν πως έχει αποφασίσει για όλα!". "Το νέο υπουργικό θα ανακοινωθεί πριν από τον Μάρτη" μου είπε με σιγουριά.

Χρησιμοποιώντας την μαιευτική μέθοδο του Πλάτωνα κατάφερα τελικά να του αποσπάσω και αρκετά ονόματα: 

 - Η Ζέτα, ο Κασουλίδης, ο Δημητριάδης και ο Λακκοτρύπης ανέφεραν πως θέλουν να αποχωρήσουν. "Αν και οι τελευταίοι δύο εάν τους το ζητήσει μάλλον θα παραμείνουν" όπως μου είπε... και συνέχισε:

- Ο Παμπορίδης θα προτιμούσε να φύγει από το Υγείας αλλά δεν αποκλείει στο υπουργικό, ειδικά στο ΥΠΕΞ (!)

- Το ΥΠΕΞ όμως το θέλει και ο Χριστοδουλίδης, κάτι που σημαίνει πως αδειάζει η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στη θέση ΥΠΕΚ  οποία δεν θα έλεγε όχι και ο Χάρης. Για Εκπρόσωπος  ενδιαφέρεται πολύ ο Πρόδρομος Προδρόμου δεν πολυβλέπω  να πάιζει η Αννίτα ενώ ο Σοφοκλέους πιστώνεται το όντως πολυ καλό πρόγραμμα, το επονομαζόμενο και ως "masterplan"...

-Σε περίπτωση που μετακινηθεί ο Χάρης αδειάζει η θέση του ΥΠΟΙΚ, μια θέση που θα ενδιέφερε τον κολλητό τον Πετρίδη αν και τον ενδιαφέρει πολύ να μείνει στο Εσωτερικών για να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές που δρομολόγησε...

- Για την Ζέτα και τον Κασουλίδη θεωρείται σίγουρο ότι αποχωρούν. (Ο Κασουλίδης το δήλωσε μάλιστα και επίσημα σε επιστολή του προς τη στήλη μας προ μηνών), οπόταν είναι σίγουρο πως αναζητείται (αν δεν έχει ήδη βρει ο Νίκαρος) νέος ή νέα υπουργός Εργασίας

- Σ' αυτούς που μάλλον φεύγουν είναι και ο Κώστας Καδής από του υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Πάμπος επιμένει πως ο Αναστασιάδης "ψάχνει μάλλον γυναίκα και μάλλον μη συναγερμικιά για το Παιδείας". "Σίγουρα όμως δεν θα είναι η Ειρήνη που είδε το όνειρο της να ανορθώση την Παιδεία του τόπου ως υπουργός του Μαλά να κατακρημνίζεται...", πρόσθεσε.

Ακούω επίσης πως ο Καρογιάν και οι λοιποί του άλλου ΔΗΚΟ "δεν ζητούν υπουργεία, ούτε πρόκειται να έχουν εμπλοκή σε αυτά αφού έχουν άλλα πολλά να ξεκαθαρίσουν με τον Νικόλα"

Εκείνο όμως που λέχθηκε ειδικά για τον Καρογιάν είναι ο τίτλος του "King Maker" από γνωστό Λευκωσιάτη ο οποίος έλεγε χθες πως μετατρέπεται σε αστικό μύθο αφού "ούτε μιλά, ούτε εμφανίζεται ενώ όλοι ξέρουν πως και που έχει βάλει το χέρι του!"

Περισσότερα για τα υπουργικά κοστούμια, το άλλο ΔΗΚΟ και την εν εξελίξει σφαγή στο ΑΚΕΛ, αύριο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Σημ. Στις 11:00 πμ έγιναν ορισμένες αλλαγές στο κείμενο σύμφωνα με νέες πληροφορίες. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X