ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

= Τρίτη 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σημαντικές αποφάσεις αναμένονται από την ΕΕ μετά τη χθεσινή απόφαση των ΥΠΕΞ της Ένωσης.

Η δήλωση Μπορρέλ ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νομικές κυρώσεις κατά φυσικών προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στην παράνομη δράση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ έδωσε ανάσες στη Λευκωσία.

«Μήπως το πρωί εξασκείται με darts στη φωτογραφία της;»

Η δέσμευση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ έγινε μετά την δυναμική αντίδραση του Χριστοδουλίδη ότι ήρθε η ώρα η ΕΕ, τα συμφέροντα της οποίας πλήττονται από τη παράνομη, επιδρομική δράση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

Η προειδοποίηση του Χριστοδουλίδη ότι η Κύπρος θα ασκήσει βέτο σε όποιο θέμα αφορά την Τουρκία εάν δεν προχωρήσουν οι κυρώσεις όχι μόνο έπιασε τόπο αλλά έφερε και αποτέλεσμα με τον ίδιο τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορρέλ να εξαγγέλλει την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Από την άλλη στη Λευκωσία προκάλεσε ερωτήματα η απάντηση του Νίκαρου στη Λευκωσία σε ερώτηση αν αναμένονται σκληρότερα μέτρα από την ΕΕ κατά της Τουρκίας. Όπως είπε: «Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις ή την εικόνα ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει τέτοια μέτρα, αυτή την ώρα τουλάχιστον. Συνεπώς, αυτό που λέω είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος και τα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, με την ελπίδα ότι αν επιθυμούν (η Τουρκία) την ειρήνη, αν επιθυμούν τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει επιτέλους να δείξουν τον ελάχιστο σεβασμό σε αυτά που αποτελούν και συνθέτουν τους κανόνες διεθνούς δικαίου»... 

Πολιτικός συντάκης σχολίασε πως η αναφορά του Νίκαρου «ίσως και να έγινε έχοντας αποκλειστικό αποδέκτη τον Άντρο ο οποίος καθημερινά τον καταγγέλλει για δημιουργία ψευδαισθήσεων για τη στάση της ΕΕ κατά της Τουρκίας»...

Το θέμα της ημέρας έγινε χθες η επιμονή, κάποιοι την λένε και εμμονή, του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις να στέλνει λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για να ανακαλύψει τα σκάνδαλα του αιώνα στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η είδηση δεν ήταν μόνο η πόρτα που έφαγε για άλλη μια φορά η Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και η δήλωση της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη ότι μέσα σε είκοσι μήνες έχει ήδη δεχτεί οκτώ φορές έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία!

Όπως σχολίασε χθες γνωστός νομικός: «Αυτό πια ξεπερνάει και την είναι εμμονή. Μήπως το πρωί εξασκείται με darts στη φωτογραφία της;» Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας στη γνωμάτευσή του που ο ίδιος ο Ελεγκτής ζήτησε, αναφέρεται στη διενέργεια οικονομικού ελέγχου και μόνο, ο οποίος θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως, με αφορμή τη νέα αντιπαράθεση, επαναφέρονται δύο ερωτήματα: Ποιος ελέγχει τον Ελεγκτή και ποιος ελέγχει τι ελέγχει ο Ελεγκτής; 

O... Ράμπο υπουργός Καρούσος συνεχίζει όπως μαθαίνω τις καταδρομικές του ενέργειες, ιδιαίτερα σε λεωφορεία που του καταγγέλλεται ότι είναι ακατάλληλα ή έχουν προβλήματα. Η πιο πρόσφατη αποστολή του ήταν για ένα mini bus που κάποιος του κατήγγειλε πως όταν έβρεχε έμπαζε νερά. Οι πληροφορίες θέλουν το υπουργικό αυτοκίνητο να ακολουθούσε το mini bus από πίσω, αφού δεν πρόλαβε να το επιθεωρήσει πριν ξεκινήσει το δρομολόγιό του, ώστε να διαπιστώσει κατά πόσον επισκευάστηκε, έστω και εξωτερικά...Σας μεταφέρω το σχόλιο που ακούστηκε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων: «Ικανότατος ο Καρούσος, το απέδειξε άλλωστε και μια έφεση στις καταδρομικές ενέργειες την έχει. Να μην καταντήσει όμως Οδυσσέας...»

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΟΛΙΑ

Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ήδη 3 μήνες. Πόσο δύσκολο είναι να ασκηθεί κριτική στον Υπουργό Εξωτερικών για το ότι μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να πείσει; Να το πάρουμε αλλιώς. Μέχρι πότε δίνεται διορία στο να αποφέρει καρπούς η "δυναμική παρέμβαση" του Υπουργού Εξωτερικών και να εγκριθεί η λίστα με τις κυρώσεις;

Ένας Πολίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση