ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Tα ευρωψηφοδέλτια ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και το άστρο του Οδυσσέα

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θα οδηγήσει η μάχη του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις με την Ειρήνη Λοϊζίδου στην πτώση του άστρου του «μπαμπούλα» κάθε δημόσιου λειτουργού; Αναλυτής που μελετάει για χρόνια την κυπριακή πραγματικότητα θεωρεί πως είναι πολύ πιθανόν η «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Οδυσσέα, όπως χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του, να οδηγήσουν τον γενικό ελεγκτή σε απομόνωση και εσωστρέφεια. «Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να ήταν οι χρονιές του Οδυσσέα, το 2019 φαίνεται πως το άστρο του γέρνει πια προς τη δύση του. Κι αυτή θα είναι μια διπλή ήττα αφού προέρχεται από έναν αντίπαλο που θεωρεί ‘εύκολο και αδύναμο’ όπως και ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε», μου είπε. Η αλήθεια είναι πως η στάση που τήρησε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις σε μια σειρά από θέματα, στάση που από ορισμένους χαρακτηρίστηκε εμμονική, του στοίχισε μεγάλο μερίδιο της δημοφιλίας που απολάμβανε. Προκάλεσε αντιδράσεις σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και οργανωμένα σύνολα. Από τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους ορεινών κοινοτήτων, ενώ μειώθηκαν αρκετά και τα λάικ σε Facebook και Τwitter.

Η αντιπαράθεση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου φανερώνει μια αντίδραση που πολλοί δεν ανέμεναν. Ο γενικός ελεγκτής που ελέγχει τους πάντες δείχνει να αρνείται να ελεγχθεί ο ίδιος. Και ενώ είναι θεμιτή η άρνησή του να παραδώσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν ξένισε πολύ η αντίδρασή του να επιτεθεί με επίθετα και χαρακτηρισμούς στην Επίτροπο και να της υποβάλλει δημόσια ότι δεν γνωρίζει καν τη νομοθεσία που διέπει τον θεσμό που αυτή υπηρετεί.

Αντίθετα ο ήπιος τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η Νικολαΐδου επέτρεψε στους ακροατές-τηλεθεατές να την παρακολουθήσουν και να αντιληφθούν πως εκείνο που προσπαθεί να κάνει είναι τη δουλειά της. Το ερώτημα που τίθεται από τον αναλυτή είναι κατά πόσον μετά την επίθεση του Οδυσσέα κατά της Λοϊζίδου μπορούν πια οι πολίτες να συνεχίσουν να σέβονται και να εμπιστεύονται την Επίτροπο και να προσφεύγουν σε αυτήν για να βρουν το δίκαιό τους.

«Γιατί άραγε δεν υποστήριξε, με σθένος έστω, τη θέση του να αρνείται να παραχωρήσει τα στοιχεία που του ζητάει η Λοϊζίδου και να μείνει ώς εκεί, αναμένοντας την απόφαση του γενικού εισαγγελέα; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η ανοίκεια πολεμική εναντίον ενός θεσμού (όχι του μόνου) μόνο και μόνο επειδή αυτός τόλμησε να τον ελέγξει;»

Το νήμα για το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται να κόβει πρώτο το ΔΗΚΟ με δύο γυναικείες παρουσίες. Η μία είναι η δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιάστρια Κατερίνα Χριστοφίδου που άφησε τον ΔΙΑ για το ΔΗΚΟ και η άλλη η Ελένη Θεοχάρους που άφησε την Αλληλεγγύη για ακόμη μία θητεία στην Ευρωβουλή. Και ενώ ο πρίγκιπας Νικόλαος έχει κάθε δικαίωμα να τρίβει τα χέρια του για τις επιτυχίες του, κάποιοι στο κόμμα δεν αισθάνονται το ίδιο. Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε προχθές ότι δύο τουλάχιστον υψηλόβαθμα στελέχη αντιδρούν και μάλιστα έντονα με την προοπτική ένταξης «ξένων» στο ψηφοδέλτιο του κόμματος με πιθανό τον εξοστρακισμό παραδοσιακών στελεχών. Η Φωτούλα υποστηρίζει πως αντιδράσεις αναμένεται σύντομα να βγουν στη επιφάνεια «με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά».

Μαζί με τη Θεοχάρους και τη Χριστοφίδου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα είναι οι Κώστας Μαυρίδης και ο Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, αλλά συζητούνται έντονα τα ονόματα των Αλέκου Τρυφωνίδη, Μαρίνου Μουσιούττα και Παύλου Μυλωνά. Στον ΔΗΣΥ από την άλλη, ψάχνουν την προσωπικότητα που θα κάνει όχι μόνο τη διαφορά αλλά «τη μεγάλη διαφορά», όπως φαίνεται να έχει εξομολογηθεί πρόσφατα ο Φούλης. Και ποια άλλη θα μπορούσε να ταράξει τα νερά και να φέρει τσουνάμι ψήφων εκτός από την Άννα Βίσση; Φαίνεται όμως πως δεν έχουν όλα τα στελέχη της παράταξης την ίδια εντύπωση και επί του παρόντος ξεψαχνίζουν ξανά την υποψηφιότητα με δημοσκόπηση και έρευνα μεταξύ στελεχών. Ο Φούλης, συνεχίζοντας τις μετεωρολογικές του προβλέψεις θεωρεί πως «η Άννα θα κυλήσει ως χιονοστιβάδα». Για τη θέση του αριστίνδην παίζει πολύ και το όνομα του Τάσου Τρύφωνος χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση ούτε από τον δημοσιογράφο ούτε από τον ΔΗΣΥ. Τα σίγουρα ονόματα για το συναγερμικό ψηφοδέλτιο είναι προς το παρόν δύο, αυτά του Λευτέρη Χριστοφόρου και της Ελένης Σταύρου και συζητούνται οι συμμετοχές των Νίκου Τορναρίτη και Χρήστου Στυλιανίδη, οι οποίοι θέτουν τις δικές τους προϋποθέσεις. Η Μάνταμ του Φούλη επιμένει πως ο Φούλης αναμένει απάντηση και από ένα άλλο πολύ γνωστό άτομο που έχει προσεγγίσει...

KOYIZ: Θα καταφέρει τελικά ο Healthy να συναντηθεί τετ α τετ με τον πλανητάρχη τον Μάρτιο; Πληροφορίες μου από απόδημο, σημαντικό παράγοντα λένε πως το 2019 θα είναι «η τυχερή χρονιά του Nicos» σε αυτό τον τομέα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Θα σας αναδείξουμε για το 2019 ως τον καθ’ ύλη αρμόδιο για θέματα διατήρησης και προώθησης της διαφθοράς, των διαπλοκών και του κατεστημένου…
Ο ΓΕ καλά θέτει τις ακόλουθες ερωτήσεις: Γιατί θέλει διακαώς η Επίτροπος τα στοιχεία του wistleblower αφού τον θεωρεί κάρφα? Τι θα κάνει τα στοιχεία? Και ποια δουλειά της κάνει με το να θέλει στοιχεία που δεν αποκαλύφθηκαν μέχρι τώρα? Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τον whistle-blower και συγκαλύψει τις βρωμιές της κυβέρνησης που μοιάζουν με τους στάβλους του Αυγεία

Yiannos

Η απάντηση είναι απλή: Η επίτροπος αυτή έχει επιλεγεί σαν η προστατεύουσα τα δικαιώματα της εξουσίας και της κυβέρνησης. Οι σκιώδεις κανονισμοί και νομοθεσίες προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε αυτή την κυβέρνηση είναι επίταξη για να σταματούν εν τη γενέσει οι ευσυνείδητοι πολίτες whistle-blowers. Ούστ, διώξτε την.
Οι προσπάθειες σας και όλων αυτών που υποστηρίζετε, δεν θα οδηγήσουν το άστρο του ΓΕ προς τη δύση του. Διότι υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε μια νέα, καλύτερη πατρίδα.

Yiannos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε δάνειο 2% για αναπηρία να πληρώσετε τα έξοδα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
gregio  |  17:54

Οι εθνικές μας καταστροφές

«πάρτε δάνειο 2% για άτομα με αναπηρία επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  17:53

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε 2% δάνειο με αναπηρία για την πληρωμή ιατρικών εξόδων επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com ...»
selsumat@gmail.com  |  17:52

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση