ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα ΜΕΔ των πολιτικών, ο Φούλης και ο Τσακ Νόρις

= ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μετά την πλήρη κάλυψη του Χάρη από τον Ηealthy ήρθε και η πλήρης κάλυψή του από τον Μεγάλο Αρχηγό Φούλη. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες ο Φούλης δεν παύει να εξηγεί ότι ο Χάρης συνέβαλε όσο λίγοι για να ορθοποδήσει η οικονομία. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως η στήριξη του Χάρη από τον Συναγερμικό πρόεδρο παραξένεψε τους συνομιλητές του. Σύμφωνα πάντα με όσα μου λέγει η Μάνταμ του Φούλη.

Όπως μου εξήγησε, ο Μεγάλος Αρχηγός είναι πεπεισμένος πως τα χάλια του Συνεργατισμού τα κληρονόμησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη και οφείλονται στα κόκκινα δάνεια που χορηγήθηκαν πριν από το 2013. Και θεωρεί ότι η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται το θέμα λόγω των ευρωεκλογών και ότι δεν πρόκειται αυτός να επιτρέψει ο Χάρης να πάει θύμα της συγκυρίας. Σύμφωνα πάντα με την Μάνταμ, ο Φούλης είναι ιδιαίτερα σκεπτικός και με την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στα κόμματα. Και δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Προτίθεται, μου είπε, να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Μία από αυτές, θα είναι η κατάθεση πρότασης νόμου, ίσως και την ερχόμενη Παρασκευή που να δεσμεύει τους βουλευτές να δηλώνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους στο Πόθεν Έσχες. Εάν κατατεθεί και εγκριθεί η πρόταση, τον Ιούνιο θα μάθουμε πολλά για τα ΜΕΔ και τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα... Από άλλη πηγή όμως ακούω ότι κάποιος προσπαθεί να ξεπεράσει τον Φούλη. Πρόκειται για τον Οδυσσέα Τσακ Νόρις ο οποίος ετοιμάζεται για μια νέα έρευνα “η οποία υπόσχεται να αφήσει εποχή”. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, η έρευνα του Γ. Ελεγκτή υπολογίζεται να αρχίσει σε λίγες εβδομάδες.

“Ενδέχεται να μάθουμε όντως πολλά, ενδέχεται όμως να γίνουμε μάρτυρες σε ένα νέο κυνήγι φαντασμάτων” μου ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο Οδυσσέας αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει φύλο και φτερό όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έκανε ο Συνεργατισμός σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Και δεν μιλάμε για μερικές δεκάδες αλλά για εκατοντάδες περιπτώσεις. Ούτε πρόκειται για ποσά που χωνεύονται εύκολα αφού τα εκατομμύρια ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. “Αντιλαμβάνεστε πως το πόρισμα του Οδυσσέα θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό της Επιτροπής Αρέστη.

Οι 800 σελίδες παίζει να είναι μόνο ο πρόλογος... Και το κυριότερο: θα έχει μακρά διάρκεια σε τηλεοράσεις, εφημερίδες, ιστοσελίδες και τις επιτροπές της Βουλής. Προβλέπεται μεγάλο... σήριαλ” συμπλήρωσε η πηγή μου. Η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη δράση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις πείθει πως η νέα έρευνά του θα έχει μεγάλη δόση θεάματος. Κι αυτό θα ήταν επιθυμητό εάν ήταν σκηνοθέτης σε καθημερινή σειρά και όχι ο Γενικός Ελεγκτής.

Η απορία που γεννάται είναι κατά πόσον θα εξαντλήσει το ακροατήριό του στο θέαμα και στις εντυπώσεις κι αν τελικά θα μείνει και... ουσία. Δεν είναι δική μου η απορία αλλά βουλευτών που παλαιότερα κρέμονταν από τα χείλη του Οδυσσέα. Ένας από αυτούς έλεγε πολύ πρόσφατα πως “οι μισές κουβέντες που ο Γενικός Ελεγκτής διαρρέει κατά καιρούς αφήνουν εκτεθειμένους ανθρώπους που τρέχουν να εξηγήσουν πως δεν είναι ελέφαντες”.

Θα είναι ευχής έργο να ολοκληρώσει την έρευνά του και να καταδείξει με στοιχεία, παρανομίες, παρατυπίες και παραλείψεις. Θα καταφέρει να το πετύχει χωρίς εκπλήξεις ή έστω χωρίς να θυματοποιήσει αθώους; Κάποιοι στη Λευκωσία ανησυχούν πολύ για την επικείμενη έκθεση της Ευρωβουλής για την Τουρκία.

Αναμένεται σύντομα να τεθεί προς έγκριση στην ολομέλεια και οι ανησυχούντες υποστηρίζουν ότι θα καταδείξει την απομόνωση της Κύπρου σε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που μας αφορούν: Την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια ευρωβουλευτών, του ΥΠΕΞ ακόμα και του Healhty (με επιστολή προς τον ίδιο τον Γιούνκερ), ο Ερντογάν αντί να πιέζεται καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για να επιβραβευθεί. Όπως έλεγε Λευκωσιάτης πολιτικός “μόνη μας ελπίδα είναι ο Βέμπερ κι αυτός εάν και όταν εκλεγεί”... Η δράση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου εξακολουθεί να ενοχλεί κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ που ποτέ δεν την δέχθηκαν ως “δικιά” τους.

Σύμφωνα με όσα μου λέει η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, κάποιοι παραπονούνται πως η Ειρήνη θεωρεί ότι είναι αυτή υποψήφια για την Ευρωβουλή. Ένας μάλιστα υπέδειξε “ευτυχώς δηλαδή που δεν είναι υποψήφια γιατί δεν θα έμενε τίποτα όρθιο”. Όπως κι αν το εννοούσε αυτό...

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιοι κόμμα υπάρχει μεγάλο άγχος για την επικείμενη αποκάλυψη στοιχείων μη εξυπηρετούμενων Δανείων του Συνεργατισμού; Αληθεύει πως κάποια στελέχη προσεύχονται και άλλα κάνουν ό,τι μπορούν οι αποκαλύψεις να αρχίσουν μετά τις ευρωεκλογές ή ακόμη καλύτερα να μην αρχίσουν ποτέ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση