ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

= ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ στις Βρυξέλλες αρχίζει σήμερα νέα μάχη από τον Healthy για την τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ με στόχο μια απόφαση των 28 με μέτρα κατά της Τουρκίας, στη Λευκωσία φουντώνει η κόντρα για το μυστικό δείπνο με τον Οζερσάι.
Την ίδια ώρα η πρωτοβουλία της ψευδοκυβέρνησης, κυρίως του Οζερσάι, για την Αμμόχωστο περιπλέκει κι άλλο την κατάσταση.

Από πηγή μου στο Υπουργείο Εξωτερικών μαθαίνω πως η μάχη της Κύπρου στις Βρυξέλλες δίνεται όχι μόνο με τη στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Γαλλίας, κυρίως.
Υπάρχει ωστόσο και το μπλοκ των χωρών που αντικρίζουν με σκεπτικισμό τις ενέργειες της Λευκωσίας και της Αθήνας, για τις οποίες σας έγραψα τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για την Ισπανία, τη Τσεχία, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη προεδρεύουσα Ρουμανία και βεβαίως την Βρετανία "η οποία αν και βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΕΕ κινείται στα γνωστά δικά της μονοπάτια", όπως μου λέχθηκε. Η πηγή μου υποστήριξε πως εάν η πλευρά μας καταφέρει να περάσει την απόφαση για κυρώσεις, όπως την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης. "Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θα "πονέσει" την Τουρκία πολύ, σίγουρα πολύ περισσότερο από τα εντάλματα για τα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ" ανέφερε η πηγή μου. Όπως μου περιέγραψε ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα προς ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως προς τη Γερμανία και τις ελεγχόμενες από αυτή χώρες, για να αποτρέψουν τις προσπάθειες της Κύπρου και της Ελλάδας. "Αυτή τους η κινητοποίηση αποτελεί ίσως και την απάντηση στο γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί αυστηρά μέχρι σήμερα κατά των αποφάσεων της ΕΕ" μου είπε.

 

Για το "μυστικό δείπνο" Healthy και Οζερσάι γράφονται και θα γραφτούν πολλά. Εκείνο όμως που σχολιάζεται ιδιαίτερα και ποικιλότροπα είναι οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ και του ίδιου του Άντρου Κυπριανού προς τον Healthy περί "μυστικής συνάντησης του Αναστασιάδη με τον Οζερσάι που επιθυμεί λύση δύο κρατών".
Τα περισσότερα σχόλια, όχι μόνο στον Τύπο αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρονται στο δείπνο που είχε ο Άντρος Κυπριανού με τον ίδιο τον Τσαβούσογλου, συνοδευόμενος όχι από τη σύζυγό του αλλά τον πιο αρμόδιο στο ΑΚΕΛ επί του Κυπριακού, Τουμάζο Τσελεπή. Όπως καταγράφεται σε αρκετά από αυτά, τότε ο Άντρος Κυπριανού αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το τι διημείφθη μεταξύ του και του Τσαβούσογλου και έκανε ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών του Εθνικού Συμβουλίου. "Βεβαίως κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά ειπώθηκε στο μυστικό δείπνο Άντρου-Τσαβούσογλου, όπως κανείς μάλλον δεν θα μάθει και τι πραγματικά ειπώθηκε στο μυστικό δείπνο μεταξύ Αναστασιάδη-Οζερσάι", έλεγε χθες γνωστός αναλυτής στη Λευκωσία. Και συμπλήρωσε πως: "Ο πρώτος διδάξας θα έπρεπε τουλάχιστον ή να σιωπά ή να δείχνει κατανόηση..."

"Εκείνο ωστόσο που κάνει εντύπωση είναι η επιμονή του Άντρου Κυπριανού να στηρίζει τον Μουσταφά Ακιντζί, περισσότερο κι από τους πιο φανατικούς ψηφοφόρους του", συνέχισε ο αναλυτής, υποστηρίζοντας: "Ο Άντρος λέει πως η συνάντηση Ανστασιάδη-Οζερσάϊ υποσκάπτει τον Ακιντζί που είναι ο μόνος που θέλει λύση Ομοσπονδίας ενώ ο Οζερσάι είναι πια ο εκλεκτός της Άγκυρας. Με αυτή τη δήλωση φανερώνει πως η κύρια έγνοια του είναι η τύχη του Ακιντζί τον οποίο ελάχιστα ή καθόλου επικρίνει για την άρνησή του να προσέλθει στο διάλογο και στα επανειλημμένα καλέσματα Αναστασιάδη για συνομιλίες. Ούτε μια μικρή παρατήρηση δεν βρήκε το ΑΚΕΛ να κάνει στον Ακιντζί που αρνείται τις προσκλήσεις Αναστασιάδη για συναντήσεις και για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ΜΟΕ που ο Αναστασιάδης του πρότεινε. Τώρα πως θέλει ο Άντρος να πείσει ότι η έγνοια του είναι μόνο το Κυπριακό και όχι ο εκλεκτός του στα κατεχόμενα;"

 ----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση