ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα νεύρα στη Βουλή, η στροφή του Νικόλα και το δώρο του πατερούλη

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άνω κάτω έγινε την Παρασκευή η Βουλή με τον Συλλούρη να αμφισβητείται ξεκάθαρα και από τον Φούλη και από τον Νικόλα και από άλλους. Η καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίας και η αξιολόγηση των θεμάτων ήταν μόνο δύο από τις αιτίες που προκάλεσαν εκνευρισμό και αμηχανία, όπως μου ανέφερε πηγή μου, που γνωρίζει το κοινοβουλευτικό παρασκήνιο.

Όπως υποστηρίζει η πηγή μου υπάρχουν και αρκετά άλλα που έχουν τεντώσει το σχοινί στο οποίο ισορροπούν οι σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής. Συνεχώς αυξάνονται αυτοί που λένε στα φανερά πια ‘κρύψετε να περάσουμε, ένας χρόνος έμεινε’, μου είπε.

Ποιος στη Βουλή ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τη φράση του Συλλούρη «θέλετε να επιστρέψουμε στα ίδια!» και δήλωσε πως δεν πρόκειται να τον συγχωρέσει;

Μπορεί το πασχαλινό μήνυμα του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη να είχε και λίγες ΑΚΕΛικές σταγόνες, όπως οι αναφορές του σε στην έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα και τη ρητορική του μίσους αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές για να καλμάρουν την ΑΚΕΛική ηγεσία.
Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε πως κάποια από τα ανώτερα στελέχη του κόμματος θεωρούν πως υπήρξε μια πρώτη νίκη στο θέμα Χαμπιαούρη. «Κάποιοι θεωρούν πάντως ότι πρέπει να τραβήξουν το θέμα παρακάτω ακόμα και να πετύχουν παύση ή και απόλυση του υπουργού.

Πρώτος στόχος είναι η φθορά του με επικρίσεις για τις πολιτικές που ακολουθεί» μου ανέφερε. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλα υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές εντός του κόμματος. «Κάποιοι υποστηρίζουν πως το θέμα δεν πρέπει να παρατραβήξει εάν δεν υπάρξει αντίδραση και από άλλους πολιτικούς χώρους», μου είπε και ανέφερε το παράδειγμα στελέχους που υποστήριξε με σθένος πως «εάν και σε αυτό το θέμα μείνουμε μόνοι μας καλύτερα να μην επιμένουμε ιδιαίτερα.

Αν απομονωθούμε ξανά όπως έγινε και με τον Συνεργατισμό μόνο απώλειες θα έχουμε και θα κατηγορηθούμε για μικροπολιτική». Κάποιο άλλο στέλεχος όμως του απάντησε σχεδόν κοφτά: «αυτό είναι η δική σου άποψη».

Σημαντική στροφή κάνει μετά την ήττα του στις εκλογές ο πρίγκιπας Νικόλαος. Όπως ακούω τόσο οι στενοί του συνεργάτες όσο και άλλοι που τον είχαν σε απόσταση, έχουν να λένε πως και χαμογελαστό και πιο προσιτό τον βρίσκουν. Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε προχθές πως «είναι λες και έκανε την ήττα του πλεονέκτημα.

Ίσως να τον βοήθησε να δει πως δεν είναι όλα ρόδινα και πως χρειάζεται προσπάθεια για να κερδίσεις τους ανθρώπους και κυρίως τους ψηφοφόρους» μου είπε. Πρόσθεσε δε πως όλοι έχουν να λένε για την εποικοδομητική του προσέγγιση σε πολλά θέματα που συζητούνται στο κόμμα. «Κάποιος μάλιστα ξεπέρασε κάθε όριο, μου είπε, λέγοντας πως είναι καλύτερα που δεν κέρδισε τις εκλογές για να φτιάξει επιτέλους το κόμμα». «Ευτυχώς που τα λεγόμενά του δεν έφθασαν στ’ αφτιά του Νικόλα» συμπλήρωσε.

Με περηφάνια και ολίγο κομπασμό ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε τις προάλλες ότι η ΕΔΕΚ κατάφερε «μέσα από σκληρή δουλειά και ορθολογιστικό προγραμματισμό και διαχείριση των οικονομικών του κόμματος» το χρέος και τα ελλείμματα που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ πριν από δυόμισι χρόνια να μετατραπούν σε πλεόνασμα χωρίς να υπάρχουν ύποπτες χρηματοδοτήσεις προς το κόμμα.

Κι όντως διαβάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΔΕΚ για το 2015 και το 2016 είναι να απορεί κανείς πώς το κόμμα τα κατάφερε με μειωμένη κρατική χορηγία σχεδόν κατά 100.000 να βγει από πάνω και να ξεπεράσει σε νοικοκυροσύνη ακόμα και τον Χάρη Γεωργιάδη.

Με ελάχιστο ψάξιμο στις οικονομικές καταστάσεις που η ΕΔΕΚ, προς τιμή της ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, ανακάλυψα πως την ΕΔΕΚ έσωσε για άλλη μια φορά ο πατερούλης της, ο μεγάλος, τεράστιος χορηγός της. Δεν είναι άλλος από τον αειθαλή Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017 δώρισε στο κόμμα που δημιούργησε τη γνωστή πολυκατοικία «Λυσσαρίδη» με αγοραία αξία κοντά στο εκατομμύριο, δηλαδή €876.500.

Πάντως, προεκλογικά οι φήμες μιλούσαν για άλλους δωρητές που βοήθησαν με χρήμα την αποπληρωμή των δανείων.

ΚΟΥΪΖ: Ποια σύμβουλος δεν αισθάνεται και τόσο άνετα με τη νέα της θέση; Ιδιαίτερα από τους ψιθύρους ότι βρίσκεται στην αφάνεια και ίσως στην αδράνεια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση