ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα τηλεφωνήματα του Κουλία και η... σιωπή της Σπέχαρ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η είδηση ότι μία αστυνομικός επέβαλε εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ στον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία επειδή «έτρωγε» σε ψησταριά στη Λάρνακα. Ο βουλευτής αντέδρασε, όπως έγινε γνωστό και έκρινε σκόπιμο να τηλεφωνήσει για το θέμα στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Όπως ο ίδιος έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook η αστυνομικός τον είχε να περιμένει μιάμιση ώρα ενώ της έδειξε τα δικαιολογητικά που είχε, χωρίς να του επιβάλει πρόστιμο. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, η συγκεκριμένη αστυνομικός τσακώθηκε με άλλο πελάτη της ψησταριάς και κάλεσε στη σκηνή 4 περιπολικά με δύο αστυνομικούς το καθένα ενώ αυτός την περίμενε. Αφού ο βουλευτής έφυγε από τον χώρο της ψησταριάς, χωρίς να του επιβληθεί πρόστιμο έλαβε τηλεφώνημα από την αστυνομικό, ώρες μετά ενώ βρισκόταν στο γραφείο του, με το οποίο τον ενημέρωσε ότι τελικά του επέβαλε πρόστιμο. Όπως του είπε, μελέτησε ξανά το διάταγμα και έκρινε ότι έπρεπε να του εκδώσει το εξώδικο. Αυτός επέμεινε ξανά ότι η αστυνομικός είχε άδικο και έκρινε σκόπιμο να τηλεφωνήσει στον αρχηγό της Αστυνομίας και να τον ενημερώσει για το συμβάν για να του πει: «Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, οι αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή με το κοινό να είναι προσεχτικοί και να μην δημιουργούν αχρείαστες εντάσεις». Και η ανάρτηση του βουλευτή καταλήγει: «Ο αρχηγός με ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον μου και η συνδιάλεξη τελείωσε. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και οτιδήποτε άλλο είναι αναληθές».

Αν δεν του έκοβαν πρόστιμο δεν θα έκανε το τηλεφώνημα;

-Μία απορία: Εάν η αστυνομικός δεν έκοβε εξώδικο στον βουλευτή αυτός δεν θα ένιωθε την ανάγκη να πάρει τηλέφωνο τον Αρχηγό και να τον ενημερώσει για τη συμπεριφορά της; Γιατί μια χαρά θα μπορούσε να το είχε πράξει, εάν ένιωθε την ανάγκη να το κάνει, στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν από την ώρα που έφυγε από την ψησταριά μέχρι την ώρα που έλαβε το θλιβερό τηλεφώνημα για το πρόστιμο...

Πάντως ο αρχηγός Αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι ο βουλευτής δεν του ζήτησε να διαγραφεί το εξώδικο αλλά διέταξε έρευνα και για το περιστατικό από την οποία δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό για τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη σκηνή...

Το θέμα, όπως ενημερώθηκα συζητήθηκε έντονα και στο ΔΗΚΟ, το κόμμα του κ. Κουλία. Υπήρξαν μάλιστα και έντονες αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης και σχόλια περί έκθεσης του κόμματος από τη συμπεριφορά του βουλευτή. Όπως μου λέχθηκε ο Κουλίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και αυτό που απάντησε ήταν τις ίδιες θέσεις που κατέγραψε και στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας είχα ξαναγράψει για την ενόχληση του Νίκαρου και του ΥΠΕΞ από την μεροληπτική στάση που τηρεί η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ που με ευκολία επικρίνει κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά αποφεύγει να τοποθετηθεί σε προκλήσεις που προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει, οι τελευταίες προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος, τόσο στην παρεμπόδιση των ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα κατεχόμενα και στις επαφές με τους εγκλωβισμένους όσο και οι προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες του Τατάρ στην Πύλα μένουν και ασχολίαστες και αναπάντητες.
Και αυτό παρά τις υποδείξεις από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προς την Σπέχαρ να τοποθετηθεί στο θέμα, όπως «αυθόρμητα» έπραξε και στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αριθμό οδοφραγμάτων λαμβάνοντας μέτρα κατά της πανδημίας.

- Αληθεύει πως στον Λόφο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να «καταγραφεί και υποδειχθεί» η μεροληπτική στάση της Σπέχαρ και η αντίφαση στη συμπεριφορά της;

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι σε μεγάλο κόμμα βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες συζητήσεις για τις βουλευτικές εκλογές; Ενώ όλα βρίσκονται στη σκιά του κορωνοϊού, κάποιοι τσακώνονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και η αντιπαράθεσή τους έφτασε μέχρι τα ψηλά δώματα του συγκεκριμένου κόμματος. Ούτε και εκεί όμως κατέστη δυνατόν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η αντιπαράθεση μάλλον πήρε παράταση για ένα... δεύτερο ημιχρόνιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση