ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:50
 

#PoliticsBlog To Ανώτατο, οι δικαιολογίες για ανηλίκους και τα φώτα του Πόλυ

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σίγουρα δεν ζηλεύω τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτο και δεν θα ήθελα με τίποτε να βρισκόμουν στη θέση του. Η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα χθες και το ξεκαθάρισμα από πλευράς του ότι ο πρόεδρος του Ανωτάτου χειρίστηκε την όλη δικαιοπραξία των αξιογράφων ενεργώντας ως πατέρας της ανήλικης κόρης του “κατά τον ουσιώδη χρόνο” ήταν στην ουσία μια βόμβα μεγατόνων.

Ο Μύρων μας έλεγε μέχρι τότε πως τόσο η αδελφή του όσο και η κόρη του που κατάφεραν με εξωδικαστικές διαδικασίες να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους με την Τράπεζα Κύπρου “ήταν ενήλικα, τόσο κατά τις διαβουλεύσεις, όσον και κατά τη διευθέτηση”. Ο Γενικός Εισαγγελέας τον έδωσε χθες στην “ψύχρα” υποστηρίζοντας πως η κόρη του Μύρωνα δεν ήταν ανήλικη κατά τον ουσιώδη χρόνο που έγινε η εξωδικαστική διευθέτηση και πως εκ μέρους της ενήργησε ο ίδιος ο πατέρας της. Δηλαδή ο Μύρων που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος του Ανωτάτου και με τη ψήφο του αθώωσε και τον Ανδρέα Ηλιάδη της Τράπεζας Κύπρου. Ως γνωστόν η εξωδικαστική διευθέτηση αφορούσε αποζημίωση στην κόρη και την αδελφή του κ. Νικολάτου για αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου. Πρόκειται για μοναδικές ή από τις ελάχιστες εξωδικαστικές αποζημιώσεις που έχουν επιτευχθεί, όπως λέγεται. Και η συμφωνία για την αποζημίωση έγινε μέσω του δικηγόρου της Τράπεζας Κύπρου που είναι το δικηγορικό γραφείο Πόλυ Πολυβίου.

Ο ίδιος δικηγόρος, ο Πόλυς, εκπροσώπησε και την Τράπεζα Κύπρου στο Εφετείο ενώ τον Ανδρέα Ηλιάδη εκπροσώπησε ο Κρίς Τριανταφυλλίδης. Ο Πόλυς είχε εκπροσωπήσει τον Ηλιάδη στην πρώτη δίκη.*  Ο Ηλιάδης αθωώθηκε στο Εφετείο με τη νικώσα ψήφο του Μύρωνα, Προέδρου του Ανωτάτου. Ο Μύρων μπορεί να μη θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα ή δημιουργούνται ερωτήματα για όλες αυτές τις συμπτώσεις ή έστω υπόνοια ότι είχαν “κάποιαν επίδραση στη δικαστική μου κρίση”. Η κοινή γνώμη όμως κάθε άλλο παρά συμφωνεί μαζί του. Ακόμα και τα άλλα μέλη του Ανώτατου κράτησαν αποστάσεις και στην κοινή ανακοίνωση έριξαν πάνω του την ευθύνη να ξεκαθαρίσει για τα προσωπικά του θέματα. Παράλληλα είναι άδικο να κατηγορεί τον Νίκο Κληρίδη ότι τον συκοφαντεί και προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά του, “μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας ως Δικαστής, που με έφερε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2004 και στην Προεδρία του το 2014 . Ο Νίκος Κληρίδης εκείνο που έκανε ήταν να περιγράψει τα γεγονότα. Και ο αδελφός του, Γενικός Εισαγγελέας, τα ενίσχυσε με δική του δήλωση-μαρτυρία που έλεγε πως η κόρη του Μύρωνα “κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ανήλικη, η όλη δικαιοπραξία των αξιογράφων είχε γίνει από τον ίδιο τον δικαστή ενεργώντας ως πατέρας της ανήλικης”.

Αν και το μεγάλο θύμα της ιστορίας φαίνεται να είναι η ανήλικη κατά τον ουσιώδη χρόνο θυγατέρα, δεν είναι και το μοναδικό. Η αλήθεια και το περί δικαίου αίσθημα των κατόχων αξιογράφων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι τα παράλληλα θύματα. Μόνο ανήλικοι θα μπορούσαν να το χάψουν ανώδυνα... Αφού αναφέρομαι στον Πολύ Πόλυ να σας μεταφέρω το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμά του. Κάτι που θα διατηρήσει το όνομά του για πολλές δεκαετίες ακόμη στη συλλογική μνήμη των Λευκωσιατών και άλλων. Το άκουσα χθες και σας το μεταφέρω φρέσκο, φρέσκο: -Πώς λέγονται τα φώτα της τροχαίας παρά το μετόχι του Κύκκου στην Έγκωμη; -Φώτα του Πόλυ! Μετονομάστηκαν έτσι μετά το σβήσιμο αλλεπάλληλων λαπόρτων του μεγαλοδικηγόρου, ήταν η απάντηση. Η συζήτηση είναι αυθεντική και ακούστηκε πρόσφατα στα δικαστήρια. Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων που συζητούσαν υποστηρίζει πως η μετονομασία είναι πια γεγονός και το λένε όλοι στην Έγκωμη. Άντε με το καλό να φθάσουν και στα Φώτα Γαβριηλίδη! Ύστερα από το μπαϊράμι μίλησε και ο Φούλης!

Το Υψιλόν Μικρόν, όπως χαρακτηρίζουν εσχάτως κάποιοι τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και εθισμένο τουϊτερά, Αβέρωφ Νεοφύτου, αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση για τον σεισμό στη δικαιοσύνη. Μετά που μίλησαν όλα τα κόμματα, που ένιψε ο Healthy τας χείρας του, που επανήλθε ο Ιωνάς προσπαθώντας να τα σάσει, που έβγαλε ο Άντρος όλα τα απωθημένα του, που έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ η Ειρήνη και που τοποθετήθηκε ακόμα και το ΕΛΑΜ, ήρθε και το Υψιλόν Μικρόν να πει πως “αποτελεί μείζον ζήτημα να μπορέσουν να διερευνηθούν οι καταγγελίες (του Νίκου Κληρίδη) κατά τρόπο αντικειμενικό, ούτως ώστε να αρχίσει να αποκαθίσταται το κύρος ενός θεσμού πυλώνα της Δημοκρατίας”. ΟK!

ΚΟΥΪΖ: Ποιος αγωνιά πολύ αν το όνομά του θα βρίσκεται τελικά στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα παρουσιάσει ο Άντρος το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ;

Αληθεύει πως δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις που του έχουν δοθεί “μετά το φιάσκο με τον Σπανό”;

 

* Έγινε διόρθωση στο αρχικό κείμενο όπου εκ παραδρομής αναφέρθηκε πως ο Πόλυς εκπροσώπησε στο Εφετείο τον Ηλιάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X