ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:28
 

#PoliticsBlog Το φλαντζίν του Συνεργατισμού, ο Πάγκαλος και η Σίλικον Βάλεϊ

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θέλεις να αποφύγεις ένα πρόβλημα; φτιάξε μια επιτροπή!

Το γνωστό ρητό δεν βγήκε τυχαία και κάποιοι ανησυχούν πως θα βρει εφαρμογή και στην υπόθεση του Συνεργατισμού. Μια τραγική ιστορία που έκλεισε απότομα, άδοξα, με κρότο και με κόστος.

Μετά τον Άντρο Κυπριανού και τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις που ζήτησαν έρευνα από τον Κωστάκη, ο Healthy Nic αποφάσισε μαζί με το υπουργικό του όχι μόνο να ζητήσει κι αυτός έρευνα αλλά και τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων. Και να μεταθέσει την έναρξη της έρευνας καμιά 15αριά χρόνια πίσω και να θέσει και τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις...

-Άραγε θα προλάβουν τα εγγόνια μας να διαβάσουν το πόρισμα;

Σε πολιτικό πηγαδάκι χθες δύο ήταν τα ερωτήματα που κυριαρχούσαν: Το ένα αφορούσε τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε ο Healthy και υπερθεμάτιζε προεκλογικά ότι όλα πάνε καλά στον Συνεργατισμό και το άλλο γιατί το ΑΚΕΛ δεν επέτρεψε έρευνα του Συνεργατισμού από τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις τον Νοέμβριο του 2016;" 

Υπενθυμίζω πως τον Νοέμβριο του 2016 με την ψήφιση της πρότασης νόμου του Φούλη από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ (πλην Χαραλαμπίδου και Αδάμου) αποφασίστηκε ώστε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα να μην υπόκειται στην υποχρέωση υποβολής στον Γενικό Ελεγκτή των οικονομικών της καταστάσεων για έλεγχο.

Ήταν την ημέρα που έγινε και το γνωστό επεισόδιο με τον θυμωμένο Άντρο να φωνάζει στην Ειρήνη που μιλούσε με τον Λιλλήκα: "σιώπα εσύ!...".

Ακολούθησε μια ανάρτηση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις στο Twitter: "Πλήρης αποκλεισμός Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τον έλεγχο του Συνεργατισμού" ενώ ο Χάρης Γεωργιάδης έγραφε στο ίδιο μέσο: "Υπεύθυνη η απόφαση της Βουλής για Συνεργατισμό"

-Διαχρονικό το του Πάγκαλου επιφώνημα "μαζί τα φάγαμε";

Πολιτικός που συμμετείχε στο προαναφερθέν πηγαδάκι έλεγε χθες ότι "θα έχει πλάκα εάν έρθουν τελικά εισαγόμενοι εμπειρογνώμονες για την έρευνα. Θα γελούν μέχρι το τέλος της ζωής τους από όσα θα ανακαλύψουν. Όπως την περίπτωση ατόμου με ειδικές ανάγκες στο οποίο δάνεισαν 200.000 και τώρα χρωστάει 900.000 ή τα κόκκινα δάνεια σε άτομα που πρόσκεινται σε πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις, ή τα κόκκινα ή και διαγραμμένα δάνεια σε σωματεία και οργανισμούς πολιτικά εξαρτώμενους..."

Η απάντηση που δόθηκε από άλλον συνομιλητή ήταν καθαρά κυπριακή: "Οι τωρινοί ουσιαστικά τηγάνισαν το φλαντζί του Συνεργατισμού με την μίλλαν του"

-Μήπως να το ξανασκεφτούν με τους ξένους εμπειρογνώμονες μη ξαναγίνουμε ρεζίλι διεθνώς;

Και ενώ οι πολλοί συζητούν για την έρευνα που θα γίνει, εάν γίνει και ολοκληρωθεί, όταν ολοκληρωθεί, κάποιοι άλλοι συζητούν για τη νέα κατάσταση πραγμάτων.

Όπως έλεγε χθες δημοσιογράφος: "Ουσιαστικά την πιο μεγάλη τράπεζα του τόπου την ελέγχουν πλέον μια εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μια εταιρεία υπολογιστών. Σίλικον Βάλεϊ γίναμε!"

 "Το θέμα είναι ότι η κατάσταση μάλλον βολεύει και ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παρά τις φωνές τους, αφού τα πάνε και οι δύο καλά με αυτές τις εταιρείες" σημείωσε άλλος συνάδελφος για να καταλήξει: "Απ' έξω, παραδόξως φαίνεται πως είναι το ΔΗΚΟ, το οποίο όμως τρίβει τα χέρια αφού προσβλέπει σε κέρδη από την μακροπρόθεσμη εκμετάλλευση της όλης ιστορίας".

Τελικά όχι μόνο μαζί τα φάγαμε αλλά και μαζί θα τα χωνέψουμε; Τα αχώνευτα;...

Για την ιδιότυπη, "μυστική" έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εζεκία Παπαϊωάννου, και για την οποία αποκλειστικά με πληροφόρησε η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλλα θα σας ενημερώσω τελικά αύριο.

Σόρι σύντροφοι. Η έλλειψη χώρου και οι εξελίξεις που τρέχουν στον Συνεργατισμό θα σας κρατήσουν για άλλη μια μέρα σε αναμονή.

-------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Μάχη μέχρι την υστάτη για αλλαγές στο ψήφισμα

«Αντί να μεμψιμοιρούμε για την νέα εξέλιξη, θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να υποβάλουμε ...»
YIANNOULIS  |  11:47

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X