ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το γελόκλαμα με τους ιατροδικαστές, οι ευθύνες και μια αγωγή που θα συζητηθεί

= ΤΡΙΤΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Δεν ξέρω αν είμαστε για γέλια ή για κλάματα". Η δήλωση έγινε από πολύ γνωστό νομικό μετά την ανακοίνωση του Κωστάκη ότι θα διενεργηθεί και πέμπτη νεκροψία στη σορό της άτυχης γυναίκας από τη Βουλγαρία που άλλοι μας έλεγαν ότι πέθανε από κτύπημα γεωργικού μηχανήματος και άλλοι από δαγκωματιές σκύλων. Τη σύγχυση προκάλεσε η λανθασμένη, όπως διαφαίνεται πρώτη νεκροψία ενώ την υπόθεση φαίνεται πως έσωσαν οι έμπειροι αστυνομικοί ερευνητές...

"Μετά και την τέταρτη νεκροψία ο ίδιος ο Κωστάκης μίλησε για λυπηρή εικόνα από τις νεκροψίες με τα συγκρουόμενα αποτελέσματα και για την ανάγκη να βελτιωθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία και έδωσε τη συγκατάθεσή του να γίνει και πέμπτη με ιατροδικαστή που κλήθηκε από την Ελλάδα. Μήπως αργήσαμε λίγο να λυπηθούμε;" διερωτήθηκε εγνωσμένου κύρους και ήθους νομικός με τον οποίο συζήτησα το θέμα χθες το απόγευμα και συνέχισε "Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες εγκληματικής θα έλεγε κάποιος ανεπάρκειας σε θέματα ιατροδικαστικής, πότε ανέμενε ο Γενικός Εισαγγελέας να ληφθούν μέτρα εξυγίανσης και από ποιους;" και πρόσθεσε "Ακόμα και τα σκυλιά σεβάστηκαν περισσότερο την άτυχη γυναίκα και από τους ιατροδικαστές που την κατατεμάχισαν για τέταρτη φορά και από το κυπριακό κράτος που ξανά γελοιοποιείται από προβληματικές καταστάσεις που επαναλαμβάνονται κωμικοτραγικά".

Χριστοδουλίδης και Άντρος βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με τα "πολιτικά" ανέκδοτα να δίνουν και να παίρνουν σε Αθήνα και Λευκωσία. Κάποιοι μιλούν για προεδρική φιγούρα του Άντρου, άλλοι για άκομψη και άβολη σύμπτωση των ταυτόχρονων επισκέψεων. Κάποιος πολιτικός στην Αθήνα έθετε χθες και ένα ερώτημα-κουίζ αναφερόμενος στη "διπλή επίσκεψη των Κύπριων". Πρόκειται για ένα κουίζ με πολύ σύντομη απάντηση είπε: "Ποιος απ' όσους θα δει ο Χριστοδουλίδης αποκλείεται να δει ο Άντρος; Είναι ογκώδης αλλά με μικρό όνομα, μόλις έξι γράμματα...".

Ο ίδιος πολιτικός υποστήριξε πως ο Άντρος κάνει μια μικρή επίδειξη πολιτικής ισχύος αφού οι συναντήσεις του ορίστηκαν με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων "Μάλιστα δήλωσε πως η συνέχεια θα είναι συναντήσεις που θα έχει με τα τουρκοκυπριακά κόμματα. Θα πάει άραγε να δει και τον Ερντογάν;" διερωτήθηκε.

Πάντως κάποιοι στο ΑΚΕΛ αντιδρούν για κάποιες πρακτικές που εφαρμόζονται τελευταία από την ηγεσία του κόμματος. Ιδιαίτερα για τον τρόπο που "δίνεται η γραμμή" για το Κυπριακό. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου μου έκανε μερικές αποκαλύψεις με ονόματα. Αυτά όμως θα σας τα γράψω αύριο.

Κάποιοι βιάστηκαν να αυτοπροβληθούν ως άξιοι διάδοχοι του Κούρου στην ΚΥΠ. Ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει ότι ο Νίκαρος θα ανέθετε στον διοικητή της υπηρεσίας διπλά καθήκοντα, χρήζοντάς τον ταυτόχρονα και υπεύθυνο του διπλωματικού του γραφείου. Τα δεφτέρια με τα σενάρια, τις λίστες και τα νέα ονόματα έκλεισα τόσο βιαστικά, όσο άνοιξαν...

 

Στα δικαστήρια οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα Στέλιου Πλατή και Μιχάλη Σοφοκλέους. Ο Πλατής που δέχθηκε αποκαλυπτήρια σύμφωνα με κάποιους, συκοφαντική δυσφήμιση σύμφωνα με τον ίδιο και τους δικηγόρους του, από τον Μιχάλη Σοφοκλέους λίγο πριν από τις Προεδρικές Εκλογές (για το γνωστό θέμα με τον Συνεργατισμό) ζητεί δικαίωση από τα δικαστήρια. Για ορισμένους η υπόθεση αυτή έκρινε και την τύχη του υποψήφιου Νικόλα Παπαδόπουλου που στήριζε ο σύμβουλός του Στέλιος Πλατής.

Όπως πληροφορείται η στήλη εάν η υπόθεση οδηγηθεί τελικά ενώπιον της Δικαιοσύνης -γιατί πάντα υπάρχει και η περίπτωση για απρόοπτα και αλλαγή ρότας- οι αποκαλύψεις θα είναι πολλές. "Θα είναι μια δίκη που θα συζητηθεί όσο και η δίκη Μιλτή-Χριστόφια, αν όχι και περισσότερο" έλεγε χθες γνωστός νομικός σε σικάτο στέκι της Λευκωσίας.

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X