ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την κρίση στους κόλπους του Ενδιάμεσου Χώρου αυξάνει το κατασκοπευτικό βαν, με το ΔΗΚΟ και τους Οικολόγους να τραβάνε μαχαίρια και την Αλληλεγγύη να μπαίνει δυναμικά στην αντιπαράθεση. Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα αίτια της νέας κόντρας είναι βαθύτερα...

Η όλη ιστορία ξεκίνησε με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων κατηγορώντας την πλειοψηφία των βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ ότι αρνούνται την εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών. Καλούσε μάλιστα τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν για την εγγραφή του θέματος στη Βουλή και κατέληγε ρίχνοντας την βόμβα: «Αυτή η άτυπη συμφωνία της συγκάλυψης πρέπει να σπάσει. Και αυτό είναι ευθύνη όλων. Όχι μόνο των Οικολόγων».

Στην ανακοίνωση των Οικολόγων υπήρξαν δύο απαντήσεις. Μία σε έντονο ύφος από το ΔΗΚΟ και μία από την Αλληλεγγύη που υιοθετεί τις θέσεις των Οικολόγων.

Το ΔΗΚΟ άστραψε και βρόντηξε προσωπικά κατά του Περδίκη υποδεικνύοντας του ότι η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και με βάση την καθιερωμένη κοινοβουλευτική πρακτική «αποφεύγεται η εγγραφή και συζήτηση θεμάτων για τα οποία εκκρεμεί ποινική υπόθεση, ώστε να μην συντρέχει ο κίνδυνος η Βουλή να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης». Και δεν έμεινε μέχρι εκεί. Ζήτησε από τον Περδίκη «να απολογηθεί για την ατυχέστατη τοποθέτησή του». Κάτι που εξόργισε τον πρόεδρο των Οικολόγων ο οποίος επανήλθε κατηγορώντας το ΔΗΚΟ ότι «ανακάλυψαν ανύπαρκτη «κοινοβουλευτική πρακτική» για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». Και υπέδειξε πως στην περίπτωση των κατά συρροή δολοφονιών γυναικών η Βουλή συζήτησε το θέμα ενώ υπήρχε σε εξέλιξη ποινική έρευνα. Η ανακοίνωση των Οικολόγων κατέληγε: «...δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν στο σκοτάδι τη Βουλή και τα κοινοβουλευτικά κόμματα και την κοινωνία».

Με τη θέση των Οικολόγων ταυτίστηκε εξαρχής και η Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους η οποία με δική της ανακοίνωση θεωρεί πως «είναι επιβεβλημένη η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου για ένα τόσο σοβαρό θέμα» και διαμηνύει πως «εάν το κατεστημένο του τόπου επιθυμεί να πετύχει άτυπη συμφωνία κουκουλώματος αυτής της υπόθεσης η Αλληλεγγύη και πάλι θα βρίσκεται απέναντι του, υπερασπιζόμενη Αρχές, Αξίες και την πλήρη διαφάνεια στο δημόσιο βίο».

Ο ΔΗΣΥ δεν απάντησε στην πρόκληση Περδίκη, κάτι που «δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα ή και καθόλου» όπως... πυθιακά με πληροφόρησε πηγή μου στην Πινδάρου.

Πάντως η ένταση στις επιθέσεις μεταξύ των πρώην συναγωνιστών του Ενδιάμεσου μάλλον αντικρίζεται ως συνέχεια στην αντιπαράθεση που επήλθε μετά τις διαφωνίες για συνεργασία στις δύο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα αίτια της νέας κόντρας είναι βαθύτερα...

Πολιτικός που γνωρίζει το παρασκήνιο υποστηρίζει πως το Βαν είναι μόνο η αφορμή της προ πολλού αναμενόμενης αντιπαράθεσης. «Αιτία είναι η μάχη επικράτησης στο χώρο του κέντρου και συνειδητοποίηση από κάποιους πως το παιχνίδι από την πλευρά τους χάνεται. Δεν είναι καθόλου τυχαία η συμμαχία Οικολόγων και Αλληλεγγύης, ούτε η υπερπροβολή του θέματος από τα ΜΜΕ του ΑΚΕΛ», σημείωσε.

Για την ουσία του θέματος πάντως εκείνο που ακούστηκε από βουλευτή είναι πως «η συζήτηση του θέματος στη Βουλή αυτή ιδιαίτερα την περίοδο δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι χειροπιαστό ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και για όσους πιθανόν να ήθελαν καθυστέρηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης» και πρόσθεσε: «Αντίθετα προσφέρεται για σόου προβολή όσων θέλουν να κάνουν πολιτική επίδειξη».

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  |  Πρόεδρος  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς...

Αρμαγεδών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση