ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:44
 

#PoliticsBlog Το «Πλαίσιο Αναστασιάδη», η Θεοχάρους και η απάντηση Νίκου Κληρίδη

= ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τι λέχθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού για το ΓεΣΥ; Ποιος έμεινε τελικά εκτεθειμένος από την όλη συζήτηση;

Ο κύριος Πάμπος, ο οποίος για δεκαετίες τώρα γνωρίζει όλα όσα λέγονται και γίνονται στον Λόφο της εξουσίας, με ενημέρωσε πως η χθεσινή σύσκεψη με τον ΠΙΣ, τον υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ, κάθε άλλο από ήρεμη ήταν.
Και φωνές ακούστηκαν και εντάσεις υπήρξαν αλά και "ανησυχία ότι ο Αναστασιάδης μπορούσε από στιγμή σε στιγμή να εκσφενδονίσει κάποιο από τα ποτήρια που βρίσκονταν μπροστά του, αφού τα τασάκια τα απέσυραν σήμερα για πολύ συγκεκριμένο λόγο".
"Είχαμε καιρό να δούμε τον Πρόεδρο τόσο έντονο" μου είπε ο κύριος Πάμπος σημειώνοντας πως εκνευρίστηκε μερικές φορές με τις εμμονές των γιατρών.

Ωστόσο, όπως μου ανέφερε, "ο Πρόεδρος δεν επανέλαβε χθες τα περί φορολογικών δηλώσεων των γιατρών, ούτε τους υπέδειξε πως δεν έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη για να πλουτίσουν αλλά για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, όπως έπραξε στα τέλη του Δεκεμβρίου".
Το σίγουρο είναι πως η κύρια απαίτηση των γιατρών για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής σε περιβάλλον ΓεΣΥ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και πως τον Ιούνιο το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί. Τώρα κατά πόσον θα είναι επιτυχημένη ή όχι η εφαρμογή του είναι άλλη ιστορία...

Ο πολύξερος κύριος Πάμπος μου ανέφερε πως αν κάποιος έμεινε κάπως εκτεθειμένος από την διήμερη και πολύωρη συζήτηση στο Προεδρικό αυτός είναι ο υπουργός Υγείας. "Ο Αναστασιάδης ως έκτακτος υπουργός Υγείας τα πήγε μια χαρά και απέδειξε πως όντως μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση και κατάληξη σε ζητήματα που θεωρούνταν άλυτα" μου είπε και κατέληξε: "Ισως να είναι η εμπειρία που απόκτησε από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ίσως να είναι η ανάγκη να κλείσουν κάποια από τα σοβαρά ανοικτά θέματα πριν από την έλευση της Λουτ για να μην του αποσπούν την προσοχή. Το αποτέλεσμα πάντως, παρά τις φωνές και την όλη αναστάτωση ήταν μάλλον θετικό. Ίσως πιο θετικό απ' όσο αναμενόταν αφού δεν κόπηκαν οι γέφυρες και δόθηκε παράταση στον διάλογο".

Πηγή μου που γνωρίζει καλά το θέμα του ΓεΣΥ μου έλεγε χθες ότι εκείνο που απομένει τώρα να διαφανεί είναι κατά πόσον θα γίνει αποδεχτό το "Πλαίσιο Αναστασιάδη για το ΓεΣΥ με τις νέες ιδέες και τους... όρους αναφοράς" ή θα επέλθει τελικά η χειμερία νάρκη στην οποία έπεσε και το Κυπριακό.

Σας έγραφα τις προάλλες ότι η ένταξη της Ελένης Θεοχάρους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ενόχλησε πολύ κάποιους εντός του πριγκιπικού κόμματος. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο οι αντιδράσεις επεκτάθηκαν και στο ίδιο το κόμμα της Ελένης, την Αλληλεγγύη. Στελέχη δεν κρύβουν πια τη δυσφορία τους που η πρόεδρός τους αποφάσισε να ενταχθεί υπό την προσωπική της ιδιότητα σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος. Κάποιοι υποστηρίζουν πως μετά τις Ευρωεκλογές, "ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Αλληλεγγύη θα κινδυνεύει με διάλυση".

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν πως η επίσημη συζήτηση στην Αλληλεγγύη αναμένεται να είναι θυελλώδης και "παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμα και για νέες αποχωρήσεις στελεχών". Ένα από τα στελέχη που αντιδρούν στη συνεργασία Ελένης-ΔΗΚΟ υπενθύμισε τα όσα η ευρωβουλευτής δήλωνε όταν αποχωρούσε το 1998 από το ΔΗΚΟ, λέγοντας: "Τότε η Ελένη δήλωσε πως "οι αξίες του ΔΗΚΟ δεν είναι φούρνος του Νασταρδίν Χότζα για να τον στρέψουν πότε δεξιά, πότε αριστερά", ίσως θα σήμερα θα πρέπει να επαναλάβουμε τη φράση της αντικαθιστώντας το ΔΗΚΟ με την Αλληλεγγύη".

Ποιος αναμένει με τεράστια αγωνία την απάντηση του δικηγόρου και αδελφού του Γενικού Εισαγγελέα Νίκου Κληρίδη στον σύλλογο των δικηγόρων; Ως γνωστόν ο πρόεδρος των δικηγόρων Δώρος Ιωαννίδης κάλεσε τον Νίκο Κληρίδη, αρκετές ημέρες μετά την ανάρτησή του στο Facebook για εργοδότηση παιδιών δικαστών του Ανωτάτου στο δικηγορικό γραφείο Πολυβίου και Χρυσαφίνη, να αποδείξει την διαπλοκή και την εύνοια της οποίας τυγχάνει το συγκεκριμένο δικηγορικό όπως είχε υπονοήσει.
Και ενώ είναι πολλοί αυτοί που αναμένουν με αγωνία την απάντηση του Νίκου Κληρίδη, κάποιος μεγαλοδικηγόρος έχει πραγματικά αγχωθεί και "σχεδόν δεν κοιμάται" αναμένοντας την απάντησή του.
Ο Νίκος Κληρίδης πάντως είχε δηλώσει πως είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για την καταγγελία του εάν κληθεί να το πράξει.

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο, κατά τα άλλα "ήσυχο" κόμμα γίνεται πραγματική μάχη για το θέμα των ευρωεκλογών; Παρ' όλα αυτά "κατάλληλοι και δυνατοί" υποψήφιοι δεν βρίσκονται και η ένταση ανεβαίνει ακόμη περισσότερο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X