ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Pantopolio Μεγάλες επιστροφές και μεγάλες προσδοκίες

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Ο Θωμάς είναι πολύ προβληματισμένος, σε σημείο που δεν έχει αποφασίσει αν θα στολίσει και πόσο το μαγαζί. “Μα είναι πράγματα αυτά;” μονολογεί με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Υπουργός μου, άνθρωπος που με τόση αγάπη του φτιάχνω τα μπριζολάκια του κάθε μεσημέρι, να πάει να ξυριστεί αλλού; Το φυσάει και δεν κρυώνει ο διάσημος ταβερνιάρης για το γεγονός πως πήγε ο Γιώργος Παμπορίδης να ξυριστεί σε άλλο μαγαζί. Είναι και η ΚΕΟ στη μέση, βέβαια, σκέφτηκε.

Η «θεϊκή μπύρα» φαίνεται πως πήρε τα πάνω της λόγω τουρισμού κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποί της και κυρίως ο κύριος Πάμπος να τρίβουν τα χέρια τους από την «ολική επαναφορά» στην οποία οδεύει η εταιρεία του Αρχιεπισκόπου.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα λέει ο Θωμάς, η αποχώρηση του μέχρι πρόσφατα διευθυντικού στελέχους της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς, Πανίκου Αλκιβιάδη, δεν πρέπει να συνδέεται με την όποια απόδοση της εταιρείας στην Κύπρο. Μάλλον ο Πανίκος, λάτρης του οίνου του πνεύματος και της τεχνολογίας, θέλει να ξεκουραστεί. Ετσι κι αλλιώς με τον Αλέξη Φωτιάδη τα τελευταία χρόνια πέτυχαν το ακατόρθωτο: Μια κυπριακή εταιρεία να κυριαρχεί στη διανομή ποτού στη μισή Ευρώπη. Mission accomplished !

Λέγαμε για τον Τζον Πάτρικ την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε. Όχι για τα σχόλιά μας βέβαια. Δεν φτάνει που δεν προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις όπως πρέπει στο σχετικό τμήμα της τράπεζας, του έκαναν και απεργία του ανθρώπου την περασμένη βδομάδα στο τμήμα αναδιαρθρώσεων! Μάλιστα συνδύασαν την απεργία με ... long weekend και έφυγαν από τις δουλειές τους παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι.

Για black Friday πήγαν τα παιδιά για να συνεισφέρουν στην οικονομία συνειδητοποιώντας τα σημεία των καιρών. Έτσι κι αλλιώς από τους λίγους που δεν έχουν χάσει μετά το 2013 είναι οι τραπεζικοί, οι οποίοι πάττισαν τη χώρα για τις τράπεζές τους και οι ίδιοι είχαν περικοπές ψίχουλα.

Στο Παντοπωλείο πάντως η συζήτηση τις τελευταίες μέρες φουντώνει για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός οικονομικών. Θα παραμείνει ο Χάρης;
Θα αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο σε περίπτωση επανεκλογής; Αν εκλεγεί ο Νικόλας ποιος θα είναι υπουργός; Ο Πλατής; Αν βγει ο Μαλάς; Ποιον θα επιλέξει; Είμαστε εξήντα μέρες πριν από τις εκλογές και κανένας υποψήφιος δεν κατέθεσε ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα. Και ευλόγως διερωτάται ο Θωμάς: Τι τους ποτίζει ο Πρόεδρος και κοιμίζει τους ανθυποψήφιους του; Famous Grouse;

Η μάχη των premium ποτών αναμένεται πάντως να φουσκώσει τον επόμενο μήνα, επιστρέφοντας στην κανονικότητα των παλιών καλών καιρών. Όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό! Εκεί επιστρέφει δριμύτερος και ο Όμιλος Βάσος Ηλιάδης, με νέα brands, τα περισσότερα άγνωστα μεν, πολύ ανερχόμενα δε. Οι νέες εισαγωγές σε ποτά του Ομίλου επεκτείνονται σε όλο το φάσμα ποτών όπως ουίσκι, βότκα, τζιν με ιδιαίτερη έμφαση στα κρασιά. Μέσα σ’ αυτό το μεγάλο come back του Ομίλου ο οποίος πέρασε με επιτυχία αναδιαρθρώσεις και νέα οργάνωση, εντάσσεται και η έκθεση αξεσουάρ πολυτελείας που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Τέλος, ο Θωμάς άκουσε στα τραπέζια να ψιθυρίζονται τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κατατεθούν μετά τις εκλογές προς ψήφιση. Δεν μου αποκάλυψε τίποτα όμως «για να μην χαλάσει η δουλειά».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40
X