ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Pantopolio Οι επενδύσεις του Θωμά

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Ο Θωμάς είναι πολύ χαρούμενους αυτή τη βδομάδα. Άκουσε από το μέσα αριστερό τραπέζι γωνία, πως η ευρωπαϊκή επιτροπή είπε το “ΟΚ” για να προχωρήσει η έκδοση αδειών για την επένδυση του κυρ Νίκου στη Λίμνη στην Πόλη Χρυσοχούς. Κάποιος του Υπουργείου Οικονομικών ακούστηκε μάλιστα να σχολιάζει ”ας φωνάζει όσο θέλει ο Περδίκης πλέον, οι Ευρωπαίοι είπαν πως οι χελώνες δεν έχουν πρόβλημα με τις αναπτύξεις γης.”!

Πάντως ο Θωμάς έχει και προσωπικές εμπειρίες από την Ελλάδα, στο χωριό του. Ελεγε πως το περιβόητο πρόγραμμα “Natura 2000”, στο οποίο βρίσκεται σχεδόν όλη η επαρχία Πάφου, δεν προνοεί και απαγόρευση ανάπτυξης. Μάλιστα ευνοεί ”τη συνύπαρξη ανθρώπων και φύσης αλλά και προσεγμένη ανάπτυξη με σεβασμό στη χλωρίδα και πανίδα”. Είδες ο Θωμάς; Διαβασμένος και στην οικολογία ο πιο διάσημος ταβερνιάρης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως σας ενημέρωσα στην προηγούμενη έκδοση, στη Γεροσκήπου θα προχωρήσει η επένδυση του Αρχιεπισκόπου με τον Ούγγρο πάνω σε εκκλησιαστική γη. Δεν βρέθηκαν αρχαία άξια λόγου. “Ενώ αν βρίσκονταν;” ρώτησε ένας θαμώνας του Υπουργείου Πολιτισμού. ”Θα τα πετάγαμε στα υπόγεια μαζί με τόσους άλλους τόνους που γεμίζουν ένα Λούβρο”. Πάντως μαθαίνω πως προχωρά η ανέγερση του Μουσείου και είναι προϋπολογισμένο για το 2018. Το θέμα δεν είναι αν θα τελειώσει το κτίριο βέβαια. Το θέμα είναι ποιος θα το στήσει ως Μουσείο και θα το λειτουργήσει. Γιατί αν είναι να γίνει αυτό από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, η εμπειρία λειτουργίας των άλλων μουσείων δεν δίνει μεγάλες ελπίδες.

Ο Θωμάς άκουσε πως είναι στο τραπέζι για πώληση η αντιπροσωπεία ευρωπαϊκού brand αυτοκινήτου και πως οικογένεια που δραστηριοποιείται στον χώρο καλοβλέπει την περίπτωση του brand, το οποίο φαίνεται να έχει προοπτικές γιατί είναι τοποθετημένο καλά στην τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μένοντας στον ίδιο χώρο, άγνωστο παραμένει αν θα αλλάξει αντιπροσωπεία η GM (OPEL) στην Κύπρο μετά την πώληση της μητρικής γερμανικής εταιρείας στον Όμιλο PSA (PEUGEOTCITROEN).
Το λογικό είναι πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Πάντως ο Θωμάς ήταν πολύ εκνευρισμένος με την αντιπροσωπεία της Apple στην Κύπρο. ”Μα γίνεται ακόμη να μας έχουν σαν αφρικανική χώρα; ”Μονολόγησε... Πήγε ο Θωμάς που λέτε να αγοράσει δώρο της κόρης του το νέο applewatch, και τα περίφημα ρολόγια ήταν εξαφανισμένα. Ρώτησε πού πήγαν... και τα παιδιά της istorm ευγενικά του είπαν πως τα ... είχαν φυλαγμένα στα συρτάρια...πίσω. “Καλά όπως τις ροζ κασέτες των ‘90ς, πίσω από τον πάγκο ρε παιδιά; ” ρώτησε. Μάλιστα η συλλογή ήταν περιορισμένη με βασικά μοντέλα να λείπουν. Έφυγε με την απορία αν ήταν soldout ή τα βρήκε μπαστούνια η iStorm στην κυπριακή αγορά...

Η κρίση έφερε ανάκαμψη και η ανάκαμψη φέρνει σιγά – σιγά υπερβολές. Μετρήσαμε με τον Θωμά πάνω από δέκα (10!) νέες υπεραγορές που θα ανοίξουν το 2018. Μα πάνε καλά; Διερωτήθηκε ο λογιστής του διπλανού τραπεζιού.

Πάντως, στο τραπέζι παλιού φίλου του Νικόλα έιχαν την απορία: ”Πώς τα κατάφερε και τσακώθηκε με όλους στην αγορά; θέλει και αυτό ένα χάρισμα”. Εξήγησαν πως έβαλε εναντίον του τα σούπερμαρκετ αφού εξήγγειλε πως θα κλείσουν οι Κυριακές την επομένη της ανάδειξης του. Τα έβαλε με τους επενδυτές της Γεροσκήπου (ξέρετε ποιους) αφού ο ανοικονόμητος Περδίκης εξήγγειλε ακύρωση του έργου. Το ίδιο έγινε και με τον Όμιλο Φωτιάδη (Ακάμας) και με τον Όμιλο Σιακόλα (Λίμνη). Ούτε ο Χριστόφιας δεν θα έκοβε τέτοιες επενδύσεις το 2018, σχολίασε ο πρώην φίλος του. Παραδίπλα ο Νίκος Χριστοδουλίδης έτριβε τα χέρια του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40
X