ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι μποναμάδες και οι νομάδες της πολιτικής

Γράφει ο Ιανός

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ όποτε θέλει να υλοποιήσει κάποιο business plan στέλνει μηνύματα του Αναστασιάδη, δια σκληρών δηλώσεων στο Κυπριακό, αποκάλυψε στη στήλη ο Ιωάννης ο Βαπτιστής!
 
Τα ορτύκια του ΔΗΣΥ
Τι έχουν πάθει οι βουλευτές του ΔΗΣΥ; Παίρνουν παραισθησιογόνα, υποσκάπτουν τον Φούλη ή πάνε να διαλύσουν το κόμμα; Ερώτημα γνωστού βετεράνου συναγερμικού, σε ένα πρόσφατο γιορτινό δείπνο, όπου ο οικοδεσπότης σκοπίμως παρουσίασε πιατέλα με ορτύκια, εισηγούμενος να είναι η εναλλακτική του ΔΗΣΥ στα αμπελοπούλια του Χαμπουλλά. Ο βετεράνος θύμισε ότι μετά την ατραξιόν Χαμπουλλά, «εσφυρίσαν τα λάστιχα» του Ανδρέα Θεμιστοκλέους και των τροχαίων παραβάσεών του που τυγχάνουν ασυλίας… Προηγουμένως ήταν οι καυγάδες και οι άτακτες φωτογραφίες του Ανδρέα Κυπριανού στη Βουλή και πριν από αυτόν ο πονοκέφαλος με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη. «Την εποχή του Γλαύκου, τέτοια φαινόμενα ήταν άγνωστα. Κάναμε την πλάκα μας, λέγαμε ανέκδοτα αλλά δεν γινόμασταν οι ίδιοι ανέκδοτα» κατέληξε το ιστορικό στέλεχος. 

Ζήλεψε τον Χαμπουλλά
Βουλευτής του ΔΗΣΥ αποκάλυψε στον Ιανό ότι ο έτερος Βαρωσιώτης βουλευτής του ΔΗΣΥ, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης προφανώς ζήλεψε τη δόξα Χαμπουλλά και θέλοντας να δημιουργήσει πιο εκκωφαντικό θόρυβο κατέθεσε προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Συγκοινωνιών μία πολύ ενδιαφέρουσα επερώτηση: Σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έπεσε το ρωσικό αεροπλάνο στο Σινά μοιάζει με αυτόν της πτώσης του κυπριακού αεροπλάνου στη Ρόδο που θα ήταν μέσα ο Γρίβας ερωτά τι σκοπεύουν να πράξουν τα δύο υπουργεία για διαλεύκανση εκείνης της παλιάς τραγωδίας. Η απορία της στήλης είναι εκτός των πολλών άλλων γιατί ερωτούνται τα δύο υπουργεία και όχι ο γενικός εισαγγελέας στην προκειμένη. Ο Κασουλίδης και ο Δημητριάδης ούτε εισαγγελείς είναι ούτε ποινικοί ανακριτές. Ρε μήπως έχει δίκαιο ο Περδίκης ότι μας ψεκάζουν;

Η τέχνη της Χρυστάλλας
Και ενώ όλοι ασχολούνται με αμπελοπούλια, λαπόρτα και άλλα φαιδρά που θα έπρεπε ο γενικός εισαγγελέας να τα είχε τακτοποιήσει δια πράξεων και όχι δηλώσεων ουδείς διερωτάται γιατί δεν υπάρχει αντίδραση και το ζήτημα της FBME καθότι κινδυνεύει ο φορολογούμενος να φορτωθεί δεκάδες εκατομμύρια αποζημιώσεων από στραβάδες της ΚΤΚ, με διεθνείς διαιτησίες να επικρέμονται στην ουσία επί της κεφαλής της Κ.Δ. Και ενώ ο γενικός ελεγκτής κατακεραύνωνε τη διοικήτρια Χρυστάλλα ότι δεν του έδωσε τα πρακτικά της Αρχής Εξυγίανσης, η ίδια ισχυριζόταν ότι ήταν ανυπόγραφα. Ουδείς, όμως, παρενέβη ας πούμε αυτεπάγγελτα, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι τα πρακτικά που είναι διοικητική πράξη, όντως δεν υπογράφονταν, άρα δεν επικυρώνονταν, άρα δεν ήταν επίσημα όπως ισχυρίστηκε η διοικήτρια Χρυστάλλα; Όπως μαθαίνει ο Ιανός αρχές Δεκεμβρίου φώναξαν όλα τα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης για συνεδρία και αντί συνεδρίας τους παρουσίασαν τα πρακτικά και τα υπέγραψαν! Παλιά σου τέχνη κόσκινο, κυρά μου, τα μαγειρεμένα έγγραφα, έτσι; Οι άριστοι των αρίστων, Νίκο μου!


Άδειες κυκλοφορίας
Μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας ιδιωτικών σαλούν μεγάλου κυβισμού έχουμε πλέον καθώς δια της τροποποίησης νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή τίθεται οροφή 300 ευρώ. Δηλαδή, θα απολαμβάνουν μία μείωση της τάξης των 500 ευρώ. Εντάξει, φίλτατοι βουλευτές, καταλάβαμε ότι τα φτωχαδάκια με τις λιμουζίνες είναι κρίμα να πληρώνουν τόσο ακριβή άδεια κυκλοφορίας. Οι μικροί, όμως, με τα μικρά έπεσαν από την εξάτμιση αυτής της κοινωνίας; Όπως και να έχει το πράγμα μέχρι τις 3 Μαρτίου, φίλοι μου, πρέπει να έχετε πληρώσει τις άδειες κυκλοφορίας διότι μετά τα πρόστιμα που θεσπίστηκαν θα είναι τσουχτερά. 

Περί αγνοουμένων
Το ζήτημα του ανοίγματος 31 λεγόμενων στρατιωτικών ζωνών για έρευνες από τη ΔΕΑ για ανεύρεση τάφων αγνοουμένων παρουσιάζεται συχνά πλέον από ξένες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο σαν κίνηση ένδειξης καλής θέλησης της Τουρκίας. Αυτό, δηλαδή, που θα έπρεπε να θεωρείται υποχρέωση της κατοχικής δύναμης «πωλείται» χωρίς αιδώ σαν εμπόρευμα καλής θέλησης από πρόθυμους διπλωμάτες. Καλή θέληση, αξιότιμοι κύριοι, θα είναι να δώσουν οι δυνάμεις κατοχής τα στοιχεία για τάφους περισυλλογής στους οποίους υπολογίζεται να είναι θαμμένοι σε άγνωστες τοποθεσίες περί των 600 αγνοουμένων που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Α! Και μην ξεχνάτε κύριοι της ΔΕΑ ότι ο τουρκικός στρατός χρωστά να σας παραδώσει και τα οστά 60 και πλέον Ασσιωτών που μετακινήθηκαν από το Ορνίθι αλλού για να διαγραφεί η μαζική εκείνη εκτέλεση αιχμαλώτων. Στα χαρτιά μπορεί να διαγράφονται, στη μνήμη όχι. 
 
Δικαιώθηκε ο Πρύτανης
Όπως ήδη έγινε γνωστό ο φοιτητής του τμήματος Οικονομικών, του Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Αντωνόπουλος, πέτυχε συμμετοχή στο «Harvard National Model United Nations», που διοργανώνει το φημισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Ο Ανδρέας είναι ένας από τους μετεγγραφέντες φοιτητές που αποδέχτηκε θέση στο τμήμα Οικονομικών μέσω της διαδικασίας των διεθνών εξετάσεων (GCE) για τους οποίους δημιουργήθηκε μεγάλος σάλος από τους συνδικαλιστές της Παιδείας που απαιτούσαν από το Πανεπιστήμιο να μην τους δεχθεί. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος είχε δεχτεί τα πυρά των συνδικαλιστών τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι η επιλογή και η συμμετοχή του κ. Αντωνόπουλου στο συνέδριο του Χάρβαρντ αποτελεί άλλη μία τρανή απόδειξη αναφορικά με το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των μετεγγραφέντων φοιτητών, οι οποίοι αποδέχθηκαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου». Κάλεσε δε «όσους επιδίωξαν τον διωγμό των μετεγγραφέντων φοιτητών μας, να στραφούν με περισσότερο ενδιαφέρον στη νεολαία μας που θέλει να κρατήσει τις ρίζες της και να σπουδάσει στον τόπο της». Ο Ανδρέας είναι ο πρωτότοκος γιος του ζεύγους των συναδέλφων Αντώνη και Έλενας Αντωνοπούλου, οι οποίοι πρέπει να νιώθουν και περήφανοι και δικαιωμένοι!

Αρνήθηκε αξίωμα
Στον Ιωάννη Κασουλίδη στράφηκαν πολλοί εκ των ηγετών των κρατών της Κοινοπολιτείας, προσδοκώντας ότι θα αποδεχόταν να διεκδικήσει, με σχεδόν σίγουρη εκλογή το αξίωμα του γενικού γραμματέα της Κοινοπολιτείας, με έδρα το Λονδίνο και απολαβές καθόλου ευκαταφρόνητες. Αυτό προ μερικών μηνών –τη θέση πήρε η βαρόνη Σκότλαντ- και χωρίς να γίνει ευρέως γνωστό, σύμφωνα με διπλωματική πηγή της στήλης, η οποία και σχολίασε λέγοντας: «Είναι γνωστό ότι ο Κασουλίδης, λόγω Κυπριακού απέρριψε την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για να γίνει Επίτροπος στην Κομισιόν, τώρα που το Κυπριακό βρίσκεται στην κορύφωσή του, θα άφηνε το θέρος να πάει για πουρνάρια;».

 

 


Α

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση