ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από τον κώδικα οδικής στον κώδικα καλής συμπεριφοράς

Γράφει ο Ιανός

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Γαλάζιες προεκλογικές
Η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει για τα καλά έστω και αν ο ΔΗΣΥ επέλεξε να επιβραδύνει την προεκλογική του εκστρατεία και τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου του. Οι υποψήφιοι βουλευτές ξεκίνησαν διαδικτυακά, ενώ στους διαδρόμους της Πινδάρου επικρατούν γελάκια και πειράγματα για τον τρόπο που επέλεξαν να προωθούνται κάποια νέα στελέχη. Ο Ιανός ενημερώνεται πως υποψήφιος γαλάζιος βουλευτής ζήτησε από όλους τους φίλους του να κάνουν όσα περισσότερα like, share και σχόλια στη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του μέσω Facebook. Το ωραίο είναι πως μετά τις φορτικές πιέσεις του προς τους «φίλους» του να κάνουν σχόλια και αναδημοσιεύσεις της υποβολής υποψηφιότητας, έγραψε από κάτω πως τα σχόλιά τους του δίνουν δύναμη να συνεχίσει. Έλεος. Αν όχι ευχέλαιο.

Θεμιστοκλέους εν Ταύροις
Σαν έτοιμος από καιρό σαν θαρραλέος παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους και αποδέχθηκε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Με τη «θυσία» του κ. Θεμιστοκλέους ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στο ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας. Αν και θα πρέπει να του αναγνωριστεί το γεγονός ότι δεν προέβαλε ένσταση στην άρση της ασυλίας του όπως ο Φειδίας Σαρίκας, η αναφορά του ωστόσο ότι δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλον πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε μειδίαμα στους πολιτικούς κύκλους. Και αυτό γιατί, παρά τα όσα υποστηρίζει σήμερα περί ίσης αντιμετώπισης, όταν τον τσάκωσε η Aστυνομία να τρέχει με 170 χιλιόμετρα, ο ίδιος τους επεσήμανε πως είναι άδικος κόπος να τον γράψουν, καθότι ως βουλευτής έχει βουλευτική ασυλία και δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο.

Σε στυλ σταλινικό
Την καλύτερη λύση ενάντια στην παραφωνία και τον «παραγοντισμό» βρήκε το ΑΚΕΛ με μία καθόλα σοβιετικού τύπου προσέγγιση. Με κώδικα δεοντολογίας που συνέταξε το πολιτικό γραφείο του κόμματος θα συμμορφώνονται οι υποψήφιοι βουλευτές αλλιώς… θα έχουν πειθαρχικά μέτρα. Και αυτό σημαίνει απαγόρευση προσωπικής προβολής, προσωπικής καμπάνιας και εξασφάλισης προσωπικών ψήφων από μέλη του κόμματος. Με λίγα λόγια, καρατόμηση της προσωπικότητας των υποψηφίων στο όνομα του κόμματος. Είπαμε να μη γίνετε ΔΗΣΥ, αλλά όχι και έτσι.

Πράγματα του Σατανά
Και όσοι πιστεύουν πως οι απαγορεύσεις περιορίζονται σε έντυπη διαφήμιση κάνουν λάθος. Η Εζεκία Παπαϊωάννου βλέπει με δέος και ανησυχία τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο τα νέα κυρίως ΑΚΕΛικά στελέχη έχουν διεισδύσει σ’ αυτά. Σαφείς είναι, λοιπόν, και εκεί οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις. Το κόμμα απαγορεύει αναρτήσεις προσωπικών φωτογραφιών και συνεντεύξεων ή ενημέρωσης υποψηφίων μέσω των λογαριασμών τους για παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή. Πάντως, ο Πανίκος Χαμπουλλάς φαίνεται να μην έχει θορυβηθεί από τους κώδικες με τις προσωπικές του διαφημίσεις μέσω Facebook και την προσωπική του ιστοσελίδα να συνεχίζει. Να αναμένουμε πειθαρχικά μέτρα;

Οι προλετάριοι και ο Τζιοβάννης
Το κόμμα της εργατιάς, πάντως, θα πρέπει να κοιτάξει λίγο το σουρεάλ της υπόθεσης Χριστάκη Τζιοβάννη. Ο ΑΚΕΛικός εργολάβος, κάθε άλλο από αγώνα του προλεταριάτου και της εργατικής τάξης θυμίζει. Οργώνοντας τα Κοκκινοχώρια με το υπερπολυτελές τζιπ του, ζητεί τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων. Το σχιζοφρενικό της υπόθεσης είναι ότι τυγχάνει μεγάλης απήχησης και εκτίμησης στα Κοκκινοχώρια, παρά την «αστικοποιημένη» ζωή του. Φαίνεται, πάντως, πως τα ανώτατα δώματα δεν στηρίζουν με τα χίλια την υποψηφιότητα Τζιοβάννη, καθώς σύμφωνα με το παρασκήνιο ο βουλευτής Αμμοχώστου δεν προκρίθηκε στον κατάλογο της επαρχιακής επιτροπής και διαμαρτυρόμενος ζήτησε να αποσυρθεί και να μη βρίσκεται το όνομά του στον κατάλογο που τέθηκε ενώπιον της επαρχιακής συνδιάσκεψης την περασμένη Κυριακή. Με χίλια παρακάλια, έμεινε στον κατάλογο και πέτυχε να είναι τελικά στους υποψηφίους καταλαμβάνοντας την 7η θέση από τους 11.

Με το βλέμμα στο ‘18
Ο Νικόλας έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος με το μήνυμα ότι υπό την ηγεσία του στο ΔΗΚΟ, ο ενδιάμεσος χώρος έχει προοπτική εξουσίας. Έχει κάνει και τις επαφές του στην Ελλάδα, με κομματικά στελέχη να αναφέρουν πως εκεί θεωρείται πλέον ένας αξιόπιστος πολιτικός παίκτης και το αντίβαρο του Νίκου Αναστασιάδη. Κάτι τέτοια λένε στον πέμπτο όροφο του ΔΗΚΟ και επιβεβαιώνουν όσους εδώ και καιρό λένε πως το γλυκό με την Ελένη Θεοχάρους δεν δένει.

Τι είπε με Τσίπρα…
Ενδιαφέρον θα είχε, πάντως, η συνάντηση Τσίπρα και προέδρου του ΔΗΚΟ, εφόσον για τον τελευταίο, υπήρξε φάρος επαναδιαπραγμάτευσης (κάποτε) του κυπριακού μνημονίου. Αμφίβολο αν του το είπε, αλλά πλέον όλα έχουν αλλάξει. Ο Νικόλας και το ΔΗΚΟ τράβηξαν τα νομοσχέδια και ο Αλέξης είδε πως η θεωρία Βαρουφάκη δεν τράβηξε και ιδιαίτερα…

Ήρως της βδομάδας
Δεν το ήθελε, προφανώς, αλλά έγινε «ήρωας» των κοινωνικών δικτύων ο γιατρός τη βδομάδα που πέρασε εφόσον σε Facebook-Twitter πήραν φωτιά για τη σύνταξή του, η οποία καθαρά αγγίζει τα 3.000 ευρώ και όχι τα εξωφρενικά ποσά που ακούστηκαν. Τώρα, αν έχει να πει κάτι ο ίδιος και αν θέλει, θα το κάνει, πέρα από τα αστραπόβροντα Σιζόπουλου επί του θέματος.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση