ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αιτήσεις στο Λόφο!

Αυτή τη θέση ποιος ή ποια θα την πάρει; Μα τι ποια θέση, αυτή του υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο το καλοκαίρι θα ανοίξει τα πανιά του!

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Αιτήσεις στο Λόφο!

Αυτή τη θέση ποιος ή ποια θα την πάρει; Μα τι ποια θέση, αυτή του υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο το καλοκαίρι θα ανοίξει τα πανιά του! Πολλά τα ονόματα που ακούγονται, γνωστών και μη εξαιρετέων προσώπων της Λευκωσίας κυρίως, αλλά και άλλα που δεν είναι από τζάκι, ή τέλος πάντων δεν είναι σαραντα-δώδεκα χρόνια στα πράγματα. Άλλοι λένε για άνθρωπο από τον εικαστικό χώρο, που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας, άλλοι λένε για πρόσωπο που προέρχεται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στις πολιτιστικές μυλόπετρες για τα καλά, και άλλοι πάλι λένε για άνθρωπο του πολιτισμού, που έχει κάνει διάφορες μεταγραφές και είναι στα πράγματα πολλά χρόνια, και υπάρχουν και εκείνοι που βλέπουν στη θέση πρόσωπα με θέσεις σε διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς τα τελευταία χρόνια και με έντονη παρουσία γενικώς. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται και κάποιους τεχνοκράτες, από τη δημόσια υπηρεσία. Γενικώς άρχισε η ονοματολογία και η στήλη υπόσχεται ότι θα σας ενημερώνει. Πάντως, μη το χαλάσουμε το μαγαζί ακόμα δεν το ανοίξαμε.

Ο πολιτισμός πήρε τα βουνά

Και μιας και πιάσαμε τα πολιτιστικά πράγματα, την περασμένη εβδομάδα διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, τα οποία είναι: πρόεδρος η Σούλα Κυθραιώτου Ζαβού, αντιπρόεδρος ο Στέλιος Περδίκης και μέλη οι Μίλτος Δημοσθένους και Χριστίνα Παπαχριστοδούλου. Φυσικά, στο Δ.Σ. θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, του γενικού διευθυντή του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Αρχαιοτήτων και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Δεν μπορώ να πω, είναι μια καλή πρωτοβουλία που είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να είναι δεσμευμένη στην ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων επιπέδου και να δώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα σχέδιο δράσης για τη διάσωση και μελέτη του πολιτιστικού «κεφαλαίου» του Τροόδους. Εγώ μια ιδέα θα την πω, αρχίστε συνεργασίες με φορείς, όπως το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, εμπλέξτε την Ακαδημία μας... κάτι θα έχουν να προσφέρουν, την παράλληλη Βουλή... άραγε λειτουργεί ακόμα... τα πανεπιστήμιά μας, αναζητήστε ευρωπαϊκά κονδύλια, βρείτε τρόπους αξιοποίησης του εγχώριου επιστημονικού δυναμικού. Έχουμε ιστορικούς, λαογράφους, εθνομουσικολόγους, απ’ όλα έχουμε και το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο και είναι κρίμα.

Ο Ζελένσκι ξέρει, εμείς;

Είμαστε φοβεροί, όμως. Για ακόμη μία φορά καταφέραμε να χωριστούμε σε από εδώ και από εκεί, σε έτσι και αλλιώς, σε έτσι και γιουβέτσι. Η ανοησία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιτρέψει να μιλήσει στην ελληνική Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία να καταδικάζουν μεν, αλλά εκ του μακρόθεν, και σε άλλους να εγκαλούν αυτούς που δεν καταδικάζουν, ξεχνώντας πως και οι ίδιοι περίμεναν να δουν πού θα κάτσει η μπίλια για να αντιδράσουν ή όχι. Μετά εμείς βρήκαμε και αυτό της μη αναφοράς της τουρκικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο από τον κ. Ζελένσκι. Μα ήταν δυνατό να το περιμένουμε; Ο Τούρκος πρόεδρος μόνο την Αγία Σοφία δεν έχει δώσει σε Ρώσους και Ουκρανούς, να κάνουν συλλείτουργο για να τα βρουν, έχει σχεδόν οργανώσει μιαν άλλη Φεράρα-Φλωρεντία και εμείς περιμένουμε να πει για την εισβολή; Ή μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας ή απλώς λέμε για να λέμε. Δεν βλέπετε ότι ο κ. Ερντογάν; Και S-400 και F-16, και εμείς έναν Οσάτσι δεν βάλαμε στη θέση του...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση