ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν μπορώ... σ’ είπα (CIPA)

Για τα πουρνάρια, καλά πάμε;

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Δεν μπορώ... σ’ είπα (CIPA)

«Κατά την επικοινωνία τους ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020, όπου θα είναι ομιλητής και σε διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Μέρας της Κύπρου» και λίγο αργότερα: «Προσπαθώ να εξεύρω τρόπους αν είναι δυνατόν, να παρευρεθώ, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη την πρωινή, στην αποψινή συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». Και φυσικά επειδή είμαστε κιμπάριδες ανοίξαμε και λογαριασμό: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στον οποίο το κοινό θα μπορεί να καταθέτει τις εισφορές του για τη στήριξη του Ουκρανικού λαού». Έτσι είμαστε εμείς, και μάλλον η ιδέα ήλθε από την παραλίγο συμμετοχή του προέδρου στο επιχειρηματικό φόρουμ. Ή είμαστε ή δεν είμαστε επιχειρηματίες!

Για τα πουρνάρια, καλά πάμε;

Μετά βέβαια, που στο μακρινό Ντουμπάι έφτασαν τα όσα ελέγοντο στην κατεχόμενη Κύπρο, που κατέστη κατεχόμενη, από μία επιχείρηση «ειρηνευτική» που κάποτε, παλιά, η Τουρκία έκανε, γιατί έπρεπε να «αποκαταστήσει την τάξη», ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να πάει στις Βρυξέλλες και έσπευσε να βρει αεροπορικό μέσο... Εντάξει το ότι ακυρώθηκαν οι συναντήσεις με κάτι εμίρηδες και τέτοιους, δεν ήταν καμπανάκι για το επιτελείο του, που δεν ήταν και λίγοι όσοι πήγαν με τον πρόεδρο. Καμπανάκι ήταν ότι εκεί στην κατεχόμενοι Κύπρο κάποιοι του σέρνουν τα εξ αμάξης. Και έκανε τη γη πηγή για να βρεθεί τάχιστα στο Βέλγιο και ν’ αφήσει για το Φόρουμ τον υπουργό Οικονομικών. Εμ, θέλει θυσίες η καρέκλα, κ. πρόεδρε, καμιά φορά από τις πολλές πρέπει ν’ αφήνουμε τον γάμο για τα πουρνάρια!

Έξις, δευτέρα φύσις

Βέβαια, τώρα μου ήλθε μια αρχαιοπρεπής φράση, το «Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν». Ανοίγει το Βαρώσι και ο μήνας έχει εννιά. Ο πρόεδρος μετά της πρώτης κυρίας διασκεδάζει στην Αθήνα, στα μπουζούκια. Η χώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ήταν σε μία ιδιότυπη καραντίνα, αλλά ο πρόεδρός μας πετάχτηκε μέχρι την Αθήνα, φυσικά η σκέψη του προέδρου ήταν στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, στα παιδιά που έμειναν ορφανά, σ’ όσους έχασαν το στήριγμά τους και σε όσους νοσηλεύονται ή νοσούν. Και άλλα πιο παλιά. Και ειλικρινά δεν ξέρω πώς να το πάρω. Μήπως νομίζει ο κ. Αναστασιάδης πως όλα όσα ζούμε είναι μια καρναβαλική φάρσα; Κάποιος ή κάποια θα πρέπει να πει εκεί στο προεδρικό περιβάλλον ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και στην Κύπρο και στο εξωτερικό, δεν είναι όλα τρελό καρναβάλι!

Το άδικον ουκ ευλογείται

Επίσης, θα πρέπει οι καταδίκες από το ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά τις έκνομες ενέργειες της Ρωσίας, όπως και για τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ για την «ΤΔΚΒ» και γενικά για ό,τι λέει η Μόσχα και δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να είναι πιο ξεκάθαρες. Η εισβολή της Ρωσίας είναι εισβολή, εισέβαλε η Ρωσία, ναι η Μόσχα πέρασε τα σύνορα ενός άλλου κράτους και προσπαθεί να κάνει ό,τι και η Τουρκία το 1974 στην Κύπρο. Γνωρίζω τις ευαισθησίες πολλών μελών του ΑΚΕΛ, αλλά αυτή η αγκύλωση σε ό,τι αφορά τη Ρωσία με ξενίζει. Ιδιαίτερα τα νεότερα μέλη του κόμματος θα πρέπει να τύχουν μιας κάποιας ενημέρωσης ότι οι καιροί αλλάζουν, και το άδικο είναι άδικο, οπόθεν κι αν προέρχεται, δεν είναι άδικο που δικαιολογείται από τη γενικότερη παγκόσμια αδικία. Μεγαλύτερη προσοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση