ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα ακόμη σοκ!

Αποκρουστικό ό,τι είδαμε να συμβαίνει στη Λάρνακα με τον Ε/κ να βιαιοπραγεί εναντίον μιας γυναίκας που κρατούσε το μωρό της

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ένα ακόμη σοκ!

Αποκρουστικό ό,τι είδαμε να συμβαίνει στη Λάρνακα με τον Ε/κ να βιαιοπραγεί εναντίον μιας γυναίκας που κρατούσε το μωρό της. Άγριο το θέαμα και δυστυχώς δεν φαίνεται ότι είναι μεμονωμένο το γεγονός, όπως και άλλα πολλά που συμβαίνουν και νομίζουμε ότι βρέχει και δεν μας φτύνουν. Χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία του άντρα, χωρίς υποσημειώσεις και άλλες νομικές εξυπνάδες. Ενδιαφέρον έχει ότι πάλι βγήκαν διάφοροι να μιλήσουν για τους ξένους, τα επιδόματα, και άλλα παρόμοια, με τη συζήτηση, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χάνει το νόημά της. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι και όλες είναι πως κανείς και καμία δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο σε κανέναν/καμία.

Μαύρος Ιούλης vol.48

Για ακόμη μία χρονιά ήχησαν οι σειρήνες, για ακόμη μία χρονιά το πρωινό της 15ης Ιουλίου σε πολλούς έφερε στο μυαλό στιγμές τραγικές και δύσκολες. Σε άλλους έφερε ίσως ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτό που θα ήθελα να μάθω πάρα πολύ είναι πώς ξύπνησαν οι πολιτικοί μας, ποιες σκέψεις έκαναν όσοι και όσες έχουν μνήμες από εκείνες τις μέρες; Όσοι πολιτικοί και ιδίως όσοι πρώην ΥΠΕΞ αερολογούσαν, και έλεγαν παραφράζοντας το ευαγγελικό «Μη φοβού, μόνον ψήφιζε». Απορώ πώς συνεχίζουν τη μέρα τους όσοι και όσες ασχολούνται με την πολιτική, μετά το άκουσμα των σειρήνων... Μου είναι δύσκολο και μένα να πιστέψω πως τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας, όπως μου είναι και αδιανόητο να περιμένω να τους αποσείσει ο Πενταδάκτυλος.

Πίσω στο 1990...

Βρέθηκα στην Κάτω Πάφο τις προηγούμενες ημέρες και κάνοντας τη βόλτα μου στην πανέμορφη προμενάδα της θέλησα να πιω έναν καφέ... και ξαφνικά βρέθηκα πίσω στη δεκαετία του 1990, κατάλογοι πλαστικοποιημένοι, μενού πιο κλασικό και από ξενοδοχείο που σερβίρει πρωινό λούντζα, χαλλούμι και αβγά, περιβάλλον το ίδιο, όλα μου θύμισαν παλιές αγαπημένες στιγμές, τότε που η ομπρελίτσα στο παγωτό ήταν χάι! Όσο για τις τιμές, σχεδόν πλησίαζαν αυτές του αεροδρομίου. Γουλιά και ευρώ, μη σου τύχει να ξεγελαστείς να πεις πως θα κεράσεις τους καφέδες της παρέας, ο κούκος αηδόνι! Αυτά να δουλέψουμε λίγο, κ. υφυπουργέ Τουρισμού. Θα ήταν καλό να εκσυγχρονιστούμε, να αποφασίσουμε ότι μπορούμε και καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση