ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ες αύριον τα σπουδαία

Έπαθε Τοπική Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ες αύριον τα σπουδαία

Έπαθε Τοπική Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού, και την περασμένη Πέμπτη δεν συζητήθηκε στην Ολομέλεια, και θα πάει την εβδομάδα αυτή, αν βέβαια δεν προκύψει κάποιο θέμα με κάποια αναβολή. Ο λόγος ήταν ότι κατατέθηκαν τροπολογίες την τελευταία στιγμή και οι υπηρεσίες της Βουλής δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν τους καταλόγους. Άλλωστε, όπως είπε και η κα Δημητρίου η εφαρμογή του είναι για τον Ιούλιο, άρα μια εβδομάδα καθυστέρηση δεν αλλάζει κάτι. Συγγνώμη, αλλά τίθεται θέμα αρχής, διότι μιλάμε για την ημερήσια διάταξη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για να κατατεθούν οι τροπολογίες; Τι σημαίνει τελευταία στιγμή; Αυτά είναι μπακαλίστικα πράγματα και δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν στη Βουλή. Πάντως, ο κ. Μυλωνάς τα είπε έξω από τα δόντια: «Αυτό που συζητάμε στην Επιτροπή Θεσμών αυτές τις μέρες για τα λόμπι και τους λομπίστες ωχριούν μπροστά στο παρασκήνιο για το αυτό το θέμα». Μα υπάρχει παρασκήνιο στο εν λόγω ζήτημα; Έλα! δεν το πιστεύω!

Ο Άννας και ο Καϊάφας

Δεν ξέρω αλλά η σημερινή δημοσκόπηση της «Καθημερινής» (σελ. 3, 4) σε μεγάλες σκέψεις με έβαλε και έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Κονταροχτυπιούνται οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, που ο πρώτος μήτε φωνή, μήτε ακρόαση κάτι καλοκαίρια και όχι μόνο, που καιγόταν η ψυχή Αμμοχωστιανών και όχι μόνο, ο δεύτερος θεωρούσε πυροτεχνήματα της Άγκυρας το άνοιγμα της Αμμοχώστου, που δεν θα έβρισκαν τρυπάνια οι Τούρκοι... και ύστερα ήλθαν τα δύσκολα, και το Βαρώσι άνοιξε, και τρυπάνια αγόρασαν οι Τούρκοι και εμείς μείναμε με την απορία. Ψάχνουμε τι πήγε στραβά με τις κυρώσεις, τι δεν δούλεψε με τις Τριμερείς, τις Πενταμερείς και τις λοιπές διεθνείς συνάξεις... Και αρχίζω να πιστεύω πως η κοινωνία μας ή παίρνει ελαφρά τη καρδία την ψήφο της ή κατά το κοινώς πλέον λεγόμενο τρολάρει τους δημοσκόπους. Η αντιπολίτευση πάλι ψάχνει τον ένα ή τη μία που θα σταθεί απέναντι από τους δύο και που θα κάνει τη διαφορά. Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!

Το ρόφημα ήταν το πρόβλημα

Όλα καλά τα βρήκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πουρνάρα, εντάξει, ότι το μόνο πρόβλημα ήταν το ρόφημα το πρωί! Σιγά το πράγμα. Και αυτό το θέμα το κάναμε μείζον, εμείς οι άλλοι, και οι δύο Επίτροποι, Δικαιωμάτων του Παιδιού και Διοικήσεως, και κάτι άλλοι που έχουν στόχο να φορτώσουν έως και την πτώση την Κωνσταντινούπολης στον άριστο των αρίστων υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος όλα καλά τα έκανε. Τώρα γιατί η κα Δέσπω Μιχαηλίδου και η κα Λοττίδη είδαν άλλα και τα έγραψαν και στις εκθέσεις αυτό μόνο έκπληξη προκαλεί. Πάντως, δεν μπορώ να μην καταγράψω πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως τότε με τη διαφθορά, το πήρε πάνω του και όλα τα έλυσε και στο τσακ μπαμ συγκάλεσε σύσκεψη στο Προεδρικό και σε μερικές ώρες βρέθηκαν λύσεις, που άλλοι έκαναν χρόνια να βρουν. Όπως με τη διαφθορά ένα πράγμα.

Κρείττον το σιγάν

Με πόνο ψυχής, είπε ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, δεχθήκαμε τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω τη λογική του κ. Κασουλίδη, του οποίου τη φιλοπατρία ουδόλως αμφισβητώ, αλλά ακριβώς επειδή είναι πολύπειρος και ψημένος στα διπλωματικά θα έπρεπε –φρονώ– σε κάποιες περιπτώσεις να είναι περισσότερο προσεκτικός στις δηλώσεις του. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» γιατί καμιά φορά δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να παρεξηγηθεί κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση