ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο καιρός επέστη

Τώρα που αφήσαμε το Βαρώσι να το αξιοποιούν τουριστικά οι κατοχικές αρχές, που η ιδέα των δύο κρατών είναι στα μυαλά πολλών Τ/κ, τώρα σπεύδουμε

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ο καιρός επέστη

Τρέχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να ανακινήσει το Κυπριακό στην Ευρώπη, στα Παρίσια και στα Βερολίνα (βρήκε και αεροπλάνο), να δει τέλος πάντων τι θα γίνει με αυτό το πρόβλημα, που οι Δυτικοί το ξεχνάνε, λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά του Προεδρικού σε έναν από τους βασικούς του συνεργάτες (ξέχασα, ήταν αστείο αυτό). Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν θέλει ν’ αφήσει εκκρεμότητες. Τώρα που αφήσαμε το Βαρώσι να το αξιοποιούν τουριστικά οι κατοχικές αρχές, που η ιδέα των δύο κρατών είναι στα μυαλά πολλών Τ/κ, τώρα σπεύδουμε... Και το ωραίο είναι πως οι δύο κύριοι διεκδικητές είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν και ουδέν κατάφεραν, ενώ ο τρίτος συνήθως απουσίαζε. Τώρα, τώρα στα τελευταία χιλιόμετρα θα κριθούν όλα... Εν τω μεταξύ αισιόδοξος εμφανίζεται από τη μία υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης που δήλωσε πως επί του παρόντος, δεν θα πραγματοποιηθούν εκείνα που προαναγγέλθηκαν για άνοιγμα δημοσίων κτιρίων και μιας περιοχής του Αγίου Μέμνωνα στο Βαρώσι. Βέβαια από την άλλη, για να μην εφησυχάζουμε κιόλας, είπε πως τουρκικές δυνάμεις καταδρομών είναι έτοιμες να επέμβουν στη νεκρή ζώνη. Αυτό μας έλλειπε. Αν μη τι άλλο ο κ. Χριστοδουλίδης ως ΥΠΕΞ ήταν πιο καθησυχαστικός, όλα καλά πάνε, έλεγε!

Δρυός πεσούσης...

Εξεμέτρησε το ζην ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ και έσπευσαν πολλοί και πολλές να θυμηθούν τα όσα είχε πει και κάνει ενόσω βρισκόταν στη ζωή και με σκληρό και αήθη τρόπο πολλές φορές. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό... πέθανε, πάει, γιατί πρέπει να βάλει κάποιος παραπάνω πόνο στους ανθρώπους του; Τον Χρυσόστομο Β΄ θα τον κρίνει η Ιστορία και ο νηφάλιος μελετητής του έργου του, το βίου του και της Εκκλησίας της Κύπρου. Είναι αχρείαστο να καταφέρεσαι με τόσο μένος για έναν νεκρό... που δεν είναι και το απόλυτο κακό, στο κάτω-κάτω. Και ταυτόχρονα να περιμένεις εναγωνίως ποιος θα είναι ο επόμενος. Πάντως, μιας και μιλάμε για την Εκκλησία της Κύπρου, έχει αρχίσει να απασχολεί πολλά υψηλά δώματα το ποιος θα είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος και ποιον άνεμο θα φέρει στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο και κατ’ επέκταση στην Κύπρο. Διάφοροι από Δύση και Ανατολή, αλλά και από Βορρά έχουν αρχίσει ένα υπόκωφο αγώνα για να ενισχυθεί ο δικός τους αρεστός. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα γίνεται ο έλεγχος των ψηφοφόρων, για το ποιος/α δικαιούται να ψηφίσει. Άραγε το Ουκρανικό θα επηρεάσει τις αρχιεπισκοπικές εκλογές;

Δεν ήξερα και δεν ρώτησα

Καταγγέλθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή, μπερδεύτηκε είπε ο ίδιος... αφού όταν γειτνιάζουν οι απαγορευμένες με τις μη απαγορευμένες είναι λογικό να κάνει κάποιος κυνηγός λάθος... και κρατάει και όπλο αυτός ο άνθρωπος... Παλαιότερα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα, και τότε πάλι έφταιγαν οι ταμπέλες, που δεν ενημέρωναν σωστά τους οδηγούς πως οι δρόμοι είναι γι’ αυτοκίνητα και όχι για διαστημόπλοια. Καπνίζει και δεν δέχεται κουβέντα... Και αυτός ο άνθρωπος είναι βουλευτής, και νομοθετεί. Βέβαια, εκλεγμένος είναι, δημοκρατία έχουμε, άρα ό,τι παθαίνουμε είναι από την ξερή μας την κεφάλα. Εμείς οι ίδιοι βάζουμε τα δάκτυλά μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

Η φράουλα

Έγραψα την περασμένη εβδομάδα για τη Δερύνεια που ζήλεψε από την Ξυλοφάγου και την πατάτα της και έφτιαξαν και εκεί μια φράουλα... Εντάξει, δεν είχα καταλάβει ότι αυτή η κατασκευή έγινε με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα χωριά που θα δημιουργηθούν φέτος στην περιοχή. Επειδή από φίλους της Δερύνειας δέχθηκα παράπονα, θα ήθελα λοιπόν ν’ απολογηθώ, αφού δεν είχα στόχο να προσβάλλω τους Δερυνειώτες και τις Δερυνειώτισσες. Ελπίζω μόνο μετά που θα περάσουν οι γιορτές η κατασκευή να μη μονιμοποιηθεί ως έργο τέχνης ή μνημείο του Δήμου, εκτός και αν δημιουργηθεί, πρόταση κάνω τώρα, ένα θεματικό πάρκο-παιχνιδότοπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση