ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περίφημα όλα

Τέλεια και με την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Περίφημα όλα

Τέλεια και με την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, τα πήγαμε περίφημα. Ειλικρινά, θέλω να καταλάβω αν υπάρχει κάποια μάχη στο πεδίο του Κυπριακού που έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ως κράτος. Άνοιξε το Βαρώσι και όσο προχωράμε ο κ. Τατάρ λαμβάνει εντολές να ανοίγει και άλλο λίγο. 35.000 – 40.000 στρατιώτες, στα Κατεχόμενα, και τώρα ο κ. Ερντογάν λέει θα φέρει και άλλους. Τρυπάνια και ΑΟΖ, τα έχουμε και δεν τα χαιρόμαστε και αυτοί που δεν τα είχαν και δεν θα έβρισκαν, σε λίγο θα τα κάνουν συλλογή. Και μέσα σε όλα αυτά οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας κκ. Χριστοδουλίδης, Νεοφύτου και Μαυρογιάννης μιλάνε στον λαό για την επανένωση, για την ενότητα, για τον ΟΗΕ... Μάλλον, όλοι τους ήταν κάπου αλλού, πέταγαν χαρταετό και τώρα μας βγάζουν πύρινους λόγους...

Μαυρογιαλούρος Vs Digital Era

Προεκλογικός αγώνας στα social media (διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στη σελίδα 10) και όποιος αντέξει. Εγώ πάντως το παράπονό μου στον διαδικτυακό μου φίλο Διονύση Σολωμού θα το κάνω, ούτε ένα like σε καμία μου ανάρτηση, σε καμία μου φωτογραφία. Εμ, έτσι ψήφους δεν κερδίζεις... Από την άλλη έχουμε τον παραδοσιακό προεκλογικό αγώνα, αυτόν στα καφενεία, στα σωματεία και στις πλατείες, με κομματάρχες παλιάς κοπής, σαν τον καθόλου διασκεδαστικό κ. Φαίδωνος, που νουθετούν τους χώρκατους πώς να συμπεριφερθούν στην κάλπη... Οι νεότερες γενιές που αδιαφορούν, το φασιστικό ΕΛΑΜ να αλωνίζει, αφού βρίσκει εύφορο έδαφος και όταν θα έρθει και η σειρά μας ν’ αντιμετωπίσουμε ακραία σενάρια δεν θα ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε.

Δεν αρκεί η πρόθεση

Σχετικά με την παρουσίαση της πολιτιστικής πολιτικής του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη την περασμένη Δευτέρα θα ήθελα να πω ότι περίμενα περισσότερα και πιο συγκεκριμένα, διότι τα πλείστα που αναφέρθηκαν ήταν χιλιοειπωμένα και πάγιες θέσεις που ήδη προχωρούν. Εφόσον μπήκε στον κόπο το επιτελείο του Μαυρογιάννη να ασχοληθεί με τα του πολιτισμού θα έπρεπε να είχαν ασχοληθεί λίγο περισσότερο, μιας και ο ίδιος ο υποψήφιος είναι άνθρωπος καλλιεργημένος και διαβασμένος. Δεν αρκεί η στήριξη μερικών αξιόλογων ανθρώπων του πολιτισμού, και το υπόβαθρο, χρειάζεται διάβασμα και από το επιτελείο... Τώρα, για τους άλλους δύο υποψήφιους, τον κ. Χριστοδουλίδη και τον κ. Νεοφύτου, εικόνα δεν έχω, αλλά δεν αναμένω και πολλά, άλλωστε η κυβέρνησή τους διόρισε τον κ. Τουμαζή και περιμένουν να δουν τι θα αποσώσει ο νέος υφυπουργός... διότι δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται. Πάντως, αν κρινόταν ο προεκλογικός από το επίπεδο πολιτισμού, ο κ. Μαυρογιάννης θα ήταν αδιαμφησβήτητο φαβορί.

Πανάκριβη φοιτητική στέγη

Θα πρέπει επειγόντως να βρεθεί λύση για την πανάκριβη φοιτητική στέγη σε Λεμεσό και Λευκωσία και οι φοβέρες για όσους ενοικιάζουν στα Κατεχόμενα δεν είναι λύση. Ιδεοθύελλες (λέξη κι αυτή...) περί ξενοδοχείων και φιλοξενίας από οικογένειες δεν είναι σοβαρές, αφού αυτές δεν είναι μελετημένες και ανακοινώνονται εν είδει πυροτεχνήματος. Οι ακριβές περιοχές γίνονται ακριβότερες, οι σχετικά φτηνές οδεύουν και αυτές σε πιο υψηλά επίπεδα, τα υποτιθέμενα γκέτο εξευγενίζονται και γίνονται σταδιακά ακριβές συνοικίες. Λύσεις, λύσεις προς όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών και όχι για να γεμίσουν οι τσέπες επενδυτών και υποψήφιων επιχειρηματιών.

Πεντάστερο Vs παλιόροτσων

Το κτίζει η Αρχιεπισκοπή τελικά το πεντάστερο στη Γεροσκήπου, τι κι αν εκεί βρέθηκαν αρχαία, μετά από γνωμάτευση γενικού εισαγγελέα το τεμάχιο αποχαρακτηρίστηκε, τα οποία μάλλον δεν ήταν πολύ σημαντικά, αλλά επειδή τα αγαπάμε τα αρχαία, στους όρους που έθεσε η περιβαλλοντική αρχή είναι όπως μέρος των ανευρεθέντων αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων, ενσωματωθούν στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο και να διατηρηθούν ορατά. Για να τα βλέπουν οι έχοντες και να χαίρονται, να μη χρειάζεται να πάνε ούτε μέχρι τους Τάφους των Βασιλέων, ούτε καν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης της Γεροσκήπου. Εγώ λέω να μεταφέρουν στο λόμπι του ξενοδοχείου μια βούφα, τρεις-τέσσερις κούζες και καμιά πινακωτή από το Μουσείο να ζουν οι ένοικοι μια ολοκληρωμένη εμπειρία...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση