ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολιτιστικός οίστρος

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πολιτιστικός οίστρος

Εικαστικός και πολιτιστικός οίστρος από την πρώτη κυρία, κα Άντρη Αναστασιάδη, η οποία αυτή την περίοδο και την κα Μενδώνη συνάντησε και στο Σπίτι της Κύπρου εγκαινίασε την έκθεση «Η γοητεία του οικείου» του Βίκτωρα Ιωαννίδη. Μπράβο, στην κα Αναστασιάδη, σημαντικό ότι στηρίζει έστω και όψιμα τα πολιτιστικά πράγματα.

Βέβαια, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πήγε πίσω, στην Πάφο εγκαινίασε τα πάντα, από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι δρόμους. Και φυσικά τιμήθηκε και με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης... Λέτε, όλα αυτά να έχουν άρωμα προεκλογικό; Αλλά ποιον ωφελούν; Τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ή τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη;

Ο αδικημένος κ. Νεοφύτου

Και μιας και λέμε για τα προεκλογικά, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αισθάνεται ριγμένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την ευρύτερη οικογένεια, αλλά δεν έβλεπε την κωλοσυρμαθκιά της κουφής τόσο καιρό; Και αν όχι εκείνος, όσοι ήταν γύρω τριγύρω του δεν του είπαν κάτι, να προλάβουν κάποιες εξελίξεις; Τον άφηναν να νομίζει ότι ο κόσμος όλος είναι δικός του;

Του εμπέδωσαν την εικόνα ότι αφού πέτυχε ανατροπή στις βουλευτικές και εκλογή προέδρου της Βουλής θα τα καταφέρει και τώρα (διαβάστε και το άρθρο γνώμης της Μαρίνας Οικονομίδου στη σελ. 12); Μήπως κάποιοι παραμονεύουν, και παραμονεύουν στη γωνιά; Ως γνωστόν πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μία φορά σπάει. Και αν ραγίσει, δεν ξανακολλάει.

300 ευρώ μπουφέ!

Γκαλά ντίνερ και ο κ. Μαυρογιάννης δεν βλέπει πρόβλημα... Εντάξει, δεν είναι και θανάσιμο αμάρτημα, αλλά το να θες να χρηματοδοτήσεις την προεκλογική σου εκστρατεία με χρήματα από δικηγόρους και έχοντες, σε μία εποχή που το οικονομικό κλίμα είναι κάπως, δεν μου ακούγεται και πολύ λογικό. Δεν ταιριάζει και στο προφίλ του ΑΚΕΛ, πάντως, τουλάχιστον αυτό αισθάνομαι εγώ.

Φυσικά, ανεξάρτητος υποψήφιος είναι ο κ. Μαυρογιάννης και δεν δεσμεύεται από κανέναν, αλλά κάπως θα πρέπει να προσελκύσεις το ΑΚΕΛικό κοινό, εκτός και αν θεωρούν στο επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη ότι το έχουν καβατζωμένο... Καλό θα είναι να τα σκέφτονται λίγο πιο προσεκτικά κάποια πράγματα, τουλάχιστον να τα επικοινωνούν καλύτερα.

Ωρολογιακή βόμβα

Βλέπαμε τη Μόρια, την Ειδομένη, το Καλαί, τη Λαμπεντούζα και εμείς πετάγαμε χαρταετό, κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν μας άγγιζαν όλα αυτά, μας αρκούσε να λέμε ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα μεγάλο. Δεν φροντίζαμε ουσιαστικά να βρούμε σοβαρές λύσεις, να προλάβουμε το Πουρνάρα πριν καεί. Φανταζόμασταν φράκτες και κάναμε ντου στο υποτιθέμενο γκέτο της Παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Και το Πουρνάρα έβραζε. Και τώρα θα γυρίσει μπούμερανγκ, αντί να βρουν λύσεις στο ΥΠΕΣ, θα μιλάμε για το καμένο Πουρνάρα.

Αντί να κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα στην Υπηρεσία Ασύλου, θα αρχίσουμε να λέμε για τους κακούς μετανάστες και πρόσφυγες – που και αυτοί υπάρχουν, ουδείς το αμφισβητεί. Πάντως, το ότι κάποιοι αρμόδιοι αφήνουν το πρόβλημα να σκάσει, αντί να το λύσουν πρέπει να το κοιτάξουμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση