ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το σήριαλ συνεχίζεται...

Τέτοιους βυζαντινισμούς για τον Πολιτισμό, πάντως, δεν τους περίμενα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το σήριαλ συνεχίζεται...

Τι σας έγραψα την περασμένη εβδομάδα για το υφυπουργείο Πολιτισμού; Έπαθε Τοπική Αυτοδιοίκηση και πήρε και αυτή τη βδομάδα αναβολή. Τέτοιους βυζαντινισμούς για τον Πολιτισμό, πάντως, δεν τους περίμενα. Άραγε τι ωθεί τα κόμματα στο να δυσκολεύουν τόσο πολύ τα πράγματα; Ειλικρινά ποιο το όφελος, αφού λεφτά δεν υπάρχουν... έτσι τουλάχιστον διατείνονται οι φορείς του πολιτισμού, ψήφους δεν πολυφέρνουν τα πολιτιστικά. Μεγάλη απορία το έχω... Αλλά ας κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα ακόμα, η κα Δημητρίου άλλωστε το είπε ήδη από την προηγούμενη Ολομέλεια. Δεν κάνει διαφορά, τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα (αυτό το προσθέτω εγώ).

Θα σας φτιάξουμε και θάλασσα

Και μιας και πιάσαμε τα πολιτιστικά πράγματα και τη Βουλή, σκέφτομαι αν ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος χαλκεοφώνως εξήγγειλε την υποψηφιότητά του, θα πει κάτι συγκεκριμένο για το όραμά του για τον πολιτισμό... Εκτός και αν περιμένει να ψηφιστεί το υφυπουργείο Πολιτισμού και να αναφωνήσει εν χορδαίς και οργάνοις, «Ιδού, το φτιάξαμε το υφυπουργείο Πολιτισμού και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας θα σας χτίσουμε, και στην Πάφο και στη Λάρνακα μουσεία εφτιάξαμε!». Ξέρει, τι κάνει ο κ. Νεοφύτου. Πλάκα έχει να τον δούμε και σε καμία θεατρική παράσταση...

Στα πολιτικά δυσκολεύονται

Και συνεχίζοντας τα πολιτιστικά μας, έχω να σημειώσω πως το ΑΚΕΛ μπορεί να μην έχει πρόταση για προεδρικό υποψήφιο, ακόμα τουλάχιστον, να έχει μπερδευτεί μεταξύ πρέπει και είναι λογικό, αλλά τα πολιτιστικά τα τρέχει και αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί. Ο κ. Χριστοφίδης και μέλη του Γραφείου Πολιτισμού, όπως ο κ. Κώστα δίνουν συχνά το παρών τους σε συνεντεύξεις Τύπου καλλιτεχνικών φορέων και αυτό είναι καλό, διότι δείχνουν ενδιαφέρον και ακούν τουλάχιστον τα προβλήτα. Τώρα αν μπορούν να τα λύσουν είναι άλλο πράγμα. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι λίγο πιο πραγματιστές.

Στη Γερμανία ψιχαλίζει

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, σε συντονισμό με τον Τομέα Πολιτισμού του κόμματος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητάει εξηγήσεις για το φιάσκο της ακύρωσης της συμμετοχής της Κύπρου στην Μπιενάλε της Βενετίας. Στην επιστολή του γράφει πως η εξέλιξη αυτή έχει αναστατώσει τον καλλιτεχνικό κόσμο, έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις στην κοινωνία και έχει εκθέσει σε μεγάλο βαθμό το ΥΠΠΑΝ. Δεν είμαι βέβαιος για κανένα από τα τρία. Οι δε καλλιτέχνες λειτουργούν χωρίς συντονισμό και εν πολλοίς σιγούν, η κοινωνία δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει και δεν την απασχολεί κιόλας και το ΥΠΠΑΝ εκτέθηκε ή όχι, έννοια που το έπιασε!

Να φύγουν... να πάνε αλλού

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανησυχεί για το τουριστικό προϊόν του τόπου του και καλά κάνει! Γιατί όπως λένε και στο χωριό μου «Κουκιά έφαγες, κουκιά μολογάς». Όταν ένας τοπικός άρχοντας κάνει δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο κ. Πυρίλλης και δεν βρίσκεται ουδείς να του πει: «Τι λες, κύριε δήμαρχε;», τότε γιατί κακίζουμε τον Ρώσο πρέσβη, όταν μας λέει ότι πυροβολούμε τα πόδια μας; Φυσικά και ξεχάσαμε τι έγινε με το Ζύγι και τα ασυνόδευτα και την άρνηση της μουχτάρενας; Εμείς ξαναπέσαμε από τα σύννεφα γιατί επαναλήφθηκε σχεδόν το ίδιο έργο. Και όπως είπε και ο κ. Πυρίλλης, έχουμε τόσους άλλους τόπους, γιατί να τους στείλουμε στις τουριστικές μας περιοχές; Σωστό, σωστό, πώς θα κάνουν εμετούς οι τουρίστες με την ησυχία τους στους δρόμους και πώς θα πουλιούνται 7 ευρώ ο φραπές.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση