ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και σιγά τα ωά!

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Και σιγά τα ωά!

Την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συζητήθηκε της πολιτικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Παρούσα η υπουργός Δικαιοσύνης κα Κουκκίδη – Προκοπίου, εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου και άλλοι. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αναφέρθηκε σε κάποιες αστοχίες στη Λεμεσό. Αστοχίες, πώς πας να βράσεις ένα αβγό και το θες σφιχτό και σου βγαίνει μελάτο, κάτι τέτοιο. Αστοχίες το μίνι πογκρόμ, αστοχίες το ότι ο παραλιακός δρόμος έγινε πεδίο μάχης… Εξεμάνη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού: «Σοβαρομιλάτε; Στη Λεμεσό έγιναν αστοχίες; Η Αστυνομία θεωρεί ότι έγιναν αστοχίες; Γίναμε ρεζίλι ανά το παγκόσμιο, ότι οι Κύριοι είμαστε ρατσιστές και μιλάτε για αστοχίες; Σας παρακαλώ, αποτύχαμε παταγωδώς!». Όσο μιλάμε για αστοχίες και όχι για αποτυχίες τόσο θα έχουμε πρόβλημα και όσο δεν βλέπουμε ότι έχουμε πρόβλημα, τόσο θα αυξάνονται και οι αστοχίες, μα και οι αποτυχίες.

Για όλα φταίει το γκαζόν

Στη σημερινή συνέντευξή του στην «Κ» στον Αντρέα Κημήτρη (σελ. 8) ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος λέει πολλά και διάφορα. Σταχυολογώ μερικά, έτσι για να δούμε τελικά γιατί μιλάμε για αστοχίες και όχι για αποτυχίες… Ο κ. Παπαδόπουλος δεν θεωρεί ότι έχει ευθύνη η υπουργός Δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν στη Λεμεσό και στη Χλώρακα… έξι μηνών υπουργό και θα την κρίνουμε; Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι έχει πρόβλημα η Αστυνομία, αλλά λέει πάντως πως μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν εκείνοι που «οργάνωσαν και προκάλεσαν τα επεισόδια, και οι δικές τους ευθύνες είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές της αστυνομίας». Άρα ούτε η Αστυνομία φταίει, αν το πολυσκεφτούμε, φταίνε οι ακροδεξιοί, φταίει που είναι επιρρεπείς στο έγκλημα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως όσα κακά και να διορθώσουμε στην Αστυνομία θα φταίει ο εγκληματίας, γιατί έτσι είναι… Όχι ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να μην μπορεί το ΕΛΑΜ και οι οπαδοί του να βγαίνουν και να τα σπάνε.

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, ο κ. Παπαδόπουλους εξισώνει τα κόμματα του κοινοβουλίου με το ΕΛΑΜ: «Συμφωνούμε με τη θέση αρχής ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρέπει να έχουν από μία κοινοβουλευτική προεδρία, περιλαμβανομένου και του ΕΛΑΜ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις πολιτικές θέσεις του ΕΛΑΜ, όπως μπορεί να διαφωνούμε και με τις πολιτικές θέσεις άλλων κομμάτων που έχουν άλλες προεδρίες επιτροπών». Επίσης, στηρίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τζάμπα πάμε στη Νέα Υόρκη, αφού τίποτε δεν θα γίνει…

Ι have an idea

Μία ακόμα πραγματικά εξαιρετική ιδέα είχαν στην ΕΔΕΚ στην προσπάθεια για μείωση της τιμής των καυσίμων. «Στις διόδους εισόδου στα κατεχόμενα, να ελέγχεται το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος. Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές: α) Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου και β) Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα». Εκτός από τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, που δεν θέλουν να τον διαβάσουν στην ΕΔΕΚ, πιστεύουν κιόλας πως η πρόταση είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορίου να τη μελετήσουν. Πείτε το καθαρά, να μην περνάει κανείς στα Κατεχόμενα, γιατί αυτό πιστεύετε πως είναι το σωστό, όχι αρλούμπες για μετρήσεις… όσο για τη γαστροσκόπηση που πρότεινε ο κ. Πετρίδης, την προσυπογράφω, και συμπληρώνω να εφευρεθούν και πατριδόμετρα, και σε όποιον επιστρέφει λιγότερο Κύπριος μετά από επίσκεψή του στα Κατεχόμενα να του απαγορεύεται να περνάει στις ελεύθερες περιοχές.

Στα πολιτιστικά άδυτα Ι

Κάτι περίεργο συμβαίνει στα πολιτιστικά πράγματα της Λευκωσίας, όπως πληροφορείται η στήλη. Υπάρχει αναβρασμός και πολλά πήγαινε-έλα. Επίσης, φτάσαμε και στα μέσα του Σεπτεμβρίου και ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το τι μέλλει γενέσθαι στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όταν σε Λεμεσό και Λάρνακα πάνε πρόσω ολοταχώς… Ακούγονται πολλά, που και η «Καθημερινή» είχε θίξει παλαιότερα, όπως για την έλλειψη χρημάτων, τα οποία χρήματα ο Δήμος Λευκωσίας ψάχνει να βρει από παντού, εκδηλώσεις, μουσεία... Τώρα, πού θα πάνε αυτά τα χρήματα δεν ξέρουμε. Η στήλη θα το ξεκαθαρίσει και θα σας κρατάει ενήμερους.

Στα πολιτιστικά άδυτα ΙΙ

Μιλώντας για πολιτισμό, τι γίνεται στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα; Γιατί ακόμα χηρεύει η θέση του διευθυντή, και όπως μαθαίνει η Στήλη ο ένας δεν μας κάνει και ο άλλος μας ξινίζει; Η πρεσβεία μας στην Αθήνα δεν κάνει καμία κίνηση για να στελεχωθεί το Σπίτι της Κύπρου, το οποίο κάποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα της Αθήνας… Μήπως πάμε και αυτό να το εξαφανίσουμε, όπως με τη Γερμανία, όπου το Πολιτιστικό Γραφείο της Πρεσβείας, που κάποτε διοργάνωναν την «Κυπριακή Άνοιξη», τις «Κυπριακές Στιγμές» και τις «Κυπριακές Μινιατούρες». Πολιτιστική διπλωματία είχε υποσχεθεί ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας ως υπουργός Εξωτερικών στη Γεροσκήπου, την υποσχέθηκε ξανά και ως πρόεδρος… στα βραβεία του ΘΟΚ, πού είναι η ευλογημένη;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση