ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Του Πουρνάρα το δράμα

Πάντως, δύο Επίτροποι της Δημοκρατίας είπαν πως τα πράγματα δεν είναι καλά στο Πουρνάρα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Καταδίκασε κι η Ακαδημία μας

Την περασμένη εβδομάδα έγραφα πως η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τελικά, το έκανε το πρωί της Παρασκευής 4 Μαρτίου. Το κείμενο του «Αυθορμήτως» όμως είχε πάει για τύπωμα πιο πριν. Άρα και η Ακαδημία μας καταδίκασε την εισβολή με ανακοίνωσή της και το σωστό είναι να το γράψω, για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Πάντως, στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ακόμα αναπολούν τις τραγικές ημέρες του 1974 και άλλο δεν ξέρω τι να πω...

Εν κουλί... εμ... ΓεΣΥ αυτό;

Πεδίο μάχης η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, με τον πρόεδρό της Ζαχαρία Κουλία να καλεί την αστυνομία για να συνοδεύσει στην έξοδο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριο Κουλούμα, μετά από σύντομο επεισόδιο, και ενώ συζητούσαν την έκθεση του γενικού ελεγκτή για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Κάποιοι τα έχουν βάλει με το ΓεΣΥ και με μεθοδικότητα απεργάζονται, φρονώ, τρόπους για να το αλλάξουμε... Ένα σύστημα που ωφελεί πολλούς και πολλές, και αν χρειάζεται διορθώσεις να τις κάνουν. Μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα, γιατί κάποιο το προτιμούν σοκολατούχο!

Μπον Νουί... Κεμάλ!

Στο Πουρνάρα χάθηκε η τσίπα και η ανθρωπιά, πνίγηκε στη λασπουριά η μνήμη μας, φώλιασε η ανασφάλεια, και ο πολιτισμός κρύφτηκε κάτω από το χώμα. Βέβαια, αυτά είναι πολύ ποιητικά για να ενδιαφέρουν τεχνοκράτες και υπουργούς που όλα καλά τα κάνουν και πάντα υπάρχει ένα κακό και φθονερό πνεύμα που τους κατατρέχει. Κύριε υπουργέ των Εσωτερικών, δεν είστε υποχρεωμένος να παραμένετε, μπορείτε να αποχωρήσετε και γιατί όχι, ως ήρωας. «Είναι τόσα τα προβλήματα / που να τα λύσω δεν μπορώ, / και φεύγω, όχι για να σωθώ, / αλλά για να πω “προσπάθησα” τους άλλους για να δω».

Του Πουρνάρα το δράμα

Πάντως, δύο Επίτροποι της Δημοκρατίας είπαν πως τα πράγματα δεν είναι καλά στο Πουρνάρα, και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου και η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. Νομίζω ότι καμία από τις δύο αξιωματούχους της Δημοκρατίας δεν τα ονειρεύτηκε και αποφάσισε να τα πει, έτσι για το γούστο και για να γίνεται κουβέντα. Προφανώς κάτι πάρα πολύ σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο του Πουρνάρα, με τον κ. Νουρή να θέλει τον ρόλο του Άμλετ, αλλά ως θεατρόφιλος θα του συνιστούσα να διαλέξει κάποιον άλλο, έργα και ρόλοι πολλοί!

Πρόσω για υφυπουργείο

Πάει για ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού, με ή χωρίς το Τμήμα Αρχαιοτήτων τη βδομάδα που μπαίνει! Εγώ χαίρομαι και ελπίζω αυτό να γίνει η αρχή για να δούμε μια καθαρή πολιτιστική στρατηγική, μακροπρόθεσμη και συστηματική. Να ξέρουμε ποιος φταίει και πόσο, να έχουμε πρόσωπο αναφοράς, όχι όπως τώρα, που φταίνε όλοι για όλα. Από τις κεφαλές μέχρι τα πόμολα. Πάντως, και που δεν πήγαμε στην Μπιενάλε Βενετίας δεν έγινε και τίποτα. Σιγά, άλλωστε στη Βενετία αυτή την εποχή έχει υγρασία... δεν βαριέσαι, μάλλον θα σκέφτηκαν εικαστικοί και άλλοι άνθρωποι του πολιτισμού, ομού με λειτουργούς και υπηρεσιακούς του ΥΠΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση