ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αβέρωφ και Μαυρογιάννης στο μεγάλο Τελικό

ΠΕΜΠΤΗ 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Με βάση τα ευρήματα της ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, δεν θα περνούσε ούτε καν στον 2ο γύρο. Βέβαια αυτό ίσως να μη χρειαζόταν και έρευνα για να μας το πει…

«Ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυράν» ακούστηκε να μονολογεί με υποχθόνιο μειδίαμα ο Φούλης μας, χαϊδεύοντας -σαν άλλος Μάρλον Μπράντο στον Νονό- την γάτα του. Ήταν και η πρώτη φορά που είδαμε αλεπού να χαϊδεύει γάτα.

Όλοι πίσω, όλοι πίσω…Πλανηθήκαμε. Γέρων Πορφύριος

Ήθελα να στείλω το κατασκοπευτικό βαν να καταγράψει και τις αντιδράσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη όμως παρά την προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης που διαθέτω δεν κατάφερα να τον εντοπίσω πουθενά στον πλανήτη Γη. Προφανώς έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και δύσκολα θα τον ξαναδούμε στα πάτρια εδάφη.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει στην Έρευνα είναι πως μόνο το 20% των ψηφοφόρων της ΔΗΠΑ -που είναι συγκυβερνών Κόμμα για όσους δεν το θυμούνται- έχουν αυτή τη στιγμή θετική άποψη για τον Πρόεδρο, κάτι που προφανώς αποτυπώνεται και στην απογοήτευση που κατά καιρούς εκφράζει δημόσια και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Κλεάνθους.

Η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα ρόδινη ούτε για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης αφού με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Ιωάννου οι υπόλοιποι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πείσουν τους πολίτες για τις ικανότητές τους να παράγουν έργο.
Βέβαια και σύμφωνα με τη γνωστή ρήση «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Το ίδιο ισχύει και με την κάλπη.

Το θετικό για τον νεαρό Νίκο είναι πως έχει ακόμη αρκετά χρόνια μπροστά του για να διορθώσει την εικόνα του. Και αυτό μπορεί να γίνει -όσο οξύμωρο και αν ακουστεί- μόνο όταν σταματήσει να τον απασχολεί τόσο πολύ η εικόνα του. Με ανοιχτά αυτιά στην καλόπιστη κριτική. Με καλύτερους συμβούλους. Και, ει δυνατόν, απομακρύνοντας τους αυλοκόλακες. Αχ αυτοί οι αυλοκόλακες…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Διασπορά Ειδήσεων: Τελευταία Ενημέρωση