ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Στην Κύπρο αδελφές μου

ΤΡΙΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στην Κύπρο αδελφές μου στην Κύπρο. Στην αγαπημένη του Κύπρο θα είναι το πρώτο του ταξίδι, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο συνειρμός με τη θρυλική ατάκα του Τσέχοφ -στη Μόσχα αδελφές, μου στη Μόσχα- ήταν αναπόφευκτος. Ας ελπίσουμε να έλθει από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ή έστω της Πάφου.

Όταν παραιτήθηκε ο Τσίπρας ομολογώ πως κατά βάθος λυπήθηκα. Μπορεί σαν πολιτικός να μην έλεγε πολλά, αλλά με τις κωμικοτραγικές του ατάκες και τα χειρότερα και απ του Χριστόφια αγγλικά έδινε πάντα στους δημοσιογράφους υλικό. Φαίνεται όμως πως με το διάδοχό του θα έχουμε το ίδιο ή και περισσότερο άκσιον. Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Τσίπρας δεν μιλούσε αγγλικά ενώ ο Κασσελάκης δεν μιλάει ελληνικά.

Ο σκύλος του Κασσελάκη τρόμαξε τα κομματόσκυλα

Ο Αλέξης -αν και κρύφτηκε πίσω απ τις λέξεις- ήταν φανερό πως ευνοούσε Κασσελάκη. Και απ την αβεβαιότητα που είναι τα κατεχόμενα και πως ακριβώς τα ονομάζουμε μέχρι την θρυλική ατάκα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή, “προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι γκέι” ένα είναι το σίγουρο: ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μας δίνει ψωμί και θα χούμε πολλά να γράψουμε στα επόμενα χρόνια, αν αντέξει χρόνια και δεν την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια σε μερικούς μήνες.
Πολλά τα σχόλια στα κοινωνικά μέσα για τον Κασσελάκη. Πρόσεξα όμως δύο, από δημόσια πρόσωπα, που δεν έκαναν θετική εντύπωση. Ο γνωστός νομικός Νίκος Κληρίδης και ο πρώην δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου με αναρτήσεις τους στο φέισμπουκ έκαναν αναφορές σε προεδρίνα, για τον Κασσελάκη και πρώτη κυρία, για τον σύντροφό του. Αυτού του είδους τα σχόλια θυμίζουν περισσότερο εφηβικά αστεία της δεκαετίας του 80 και καθόλου 2023. Ειδικά όταν είμαστε δημόσια άτομα οι αναρτήσεις μας έχουν θεωρητικά μεγαλύτερη βαρύτητα και απαιτούν περισσότερη προσοχή. Νομίζω…

Μετά από την παραίτηση μαϊμού του Διευθυντή Ειδήσεων του ΡΙΚ είχαμε χθες ένα νέο κωμικοτραγικό περιστατικό που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πώς το Ίδρυμα -όνομα και πράγμα- ποτέ δεν θα λειτουργήσει με την σοβαρότητα που ξεσκίζεται να μας λέει ότι διαθέτει. Συγκεκριμένα, επεισόδιο που θα προβαλλόταν μετά το δελτίο ειδήσεων και αφορούσε στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Μεταξά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή διότι δεν είχε διασφαλισθεί η συγκατάθεση της οικογένειας του δράστη. Τόση σοβαρότητα από το αρμόδιο Τμήμα! Υπάρχει όμως ακόμη μία σοβαρή ερώτηση: Πώς θα προβάλλονται επεισόδια τέτοιου περιεχομένου στις 9.00 το βράδυ που θεωρείται οικογενειακή ζώνη; Δεν θα είναι αυτό αθέμιτος ανταγωνισμός προς τα άλλα κανάλια που υποχρεώνονται τέτοιου περιεχομένου εκπομπές, με την ανάλογη σήμανση, να τις προβάλλουν μετά τις 10; Και, μπορεί στο ΡΙΚ να κοιμούνται -ή ακόμη χειρότερα να αγνοούν την νομοθεσία- αλλά δεν θα έπρεπε να ήταν πιο ξύπνια η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης;

Περί Δόξας, άδοξης παραίτησης και Νέας Υόρκης, αύριο. Δόξα τω Θεώ πλούσια τα ευτράπελα της νήσου των Αγίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση