ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μύγα στον τοίχο

Κλωθώ

Νέος αέρας φυσά στο υπουργείο Υγείας από το καλοκαίρι όταν παρέλαβε το καυτό χαρτοφυλάκιο ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Αιτία; Η επαναφορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο της γενικής διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, της μέχρι πρόσφατα μοναδικής Κύπριας με τον τίτλο της γναθοπροσωποχειρουργικής και με πέντε πονήματα για την τερηδόνα στο βιογραφικό της. Ο προκάτοχος του κ. Χατζηπαντέλα, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δεν την είχε περιθωριοποιήσει, αλλά είχε σαφώς διαχωρίσει τομείς ευθύνης μεταξύ τους. Όσο δυστυχής κι αν ήταν με τη διευθέτηση, η γενική διευθύντρια διαθέτει πολιτική οξυδέρκεια και εμπειρία να διαλέγει τις μάχες της. Συμβιβάστηκε. Σήμερα όμως η δρ Γιαννάκη έχει ανακτήσει τους κωδικούς πρόσβασης στον υπουργικό όροφο και συνεργάζεται –κάποιοι πικρόχολοι λένε συνδιοικεί– αρμονικά με τον κ. Χατζηπαντέλα, ο οποίος γενναιόδωρα μοιράζεται μαζί της τη δημοσιότητα.

Ο νέος υπουργός απέκτησε αυτοπεποίθηση. Έχοντας στο πλευρό του τον ισχυρό διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, Πέτρο Δημητρίου, αντιγράφει πιστά τις στυλ Ράμπο εφόδους του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου στα πρώτα του βήματα, οι οποίες είχαν συγκινήσει τις λαϊκίστικες χορδές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι, πλέον ευτυχής για την επαναφορά της δρος Γιαννάκη στο προσκήνιο.

Δεν συμμετέχουν όμως όλοι σ’ αυτή τη μεγάλη χαρά. Η δρ Γιαννάκη όσο γλυκομίλητη είναι, άλλο τόσο αιχμηρές μπορούν να είναι οι πρακτικές της. Πέρσι καταγράφηκε μία σύγκρουση πολλών μποφόρ με τον Κίκη Καζαμία, πρόεδρο του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, ενώ τους τελευταίους μήνες σιγοκαίει μια κόντρα με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ. Τη θεωρούν υπεύθυνη για μια επιθετικότατη επιστολή του κ. Χατζηπαντέλα προς τον Οργανισμό, η οποία διέρρευσε και φούντωσε τη φωτιά, ενώ υποψιάζονται ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που δέχονται από τις συντεχνίες. Την περασμένη Δευτέρα ανέλαβε δράση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (στον οποίο 48 ώρες προηγουμένως, η δρ Γιαννάκη χορήγησε προσωπικά την τρίτη δόση Pfizer). Το μήνυμα του Προέδρου προς τους ΟΚΥπΥδες ήταν πεντακάθαρο. Η δρ Γιαννάκη, που διευθύνει το υπουργείο Υγείας από το 2015 όταν και προήχθη σε γενική διευθύντρια, δεν θα πάει πουθενά. Οι λοιποί γενικοί διευθυντές υπουργείων μπορεί να μετακινούνται, η δρ Γιαννάκη όχι. Είναι τόσο αμετακίνητη όσο η κόμμωσή της. «Κανονίστε λοιπόν την πορεία σας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κλωθώ

Η μύγα στον τοίχο: Τελευταία Ενημέρωση