ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το τρολάρισμα Αναστασιάδη στον Τατάρ και η σημειολογία

= ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Όταν ο Αναστασιάδης ρεζίλεψε τον Τατάρ

Πολλά θετικά σχόλια έλαβε ο Αναστασιάδης για την πληρωμένη απάντηση στον συμπολίτη Τατάρ για τα διαβατήρια και τις ταυτότητες που κατέχουν οι Τουρκοκύπριοι. Η αντιπολίτευση στα Κατεχόμενα κάνει πάρτι τρολάροντας τον Τατάρ ότι κυκλοφορεί με το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία λέει πως δεν αναγνωρίζει και την αποκαλεί, όπως και ο Ερντογάν, εκλιπούσα. Ωστόσο, αντιδρά και κατά του Αναστασιάδη, κάνοντας λόγο για πατρονάρισμα και εκμετάλλευση της κατάστασης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τατάρ ενοχλήθηκε επειδή ο Αναστασιάδης αποκάλεσε τους Τουρκοκύπριους «συμπολίτες» και ζήτησε κοινό αγώνα για την Κύπρο. Οι επικρίσεις του Τατάρ έφεραν την αντίδραση του Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε: «Ενα από τα επιχειρήματα που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γενεύη ήταν ότι είναι συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, θεώρησε ότι πρόσβαλα τους Τουρκοκύπριους, διότι τους αποκάλεσα συμπολίτες μου». Και διερωτήθηκε: «Ένα θα ήθελα να τον ρωτήσω: 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν την κυπριακή ταυτότητα, το κυπριακό διαβατήριο και απολαμβάνουν όσα και οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να ντρέπονται; Πόσο περισσότερο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο;».

Ακολούθησαν τα δημοσιεύματα που ανέβαζαν τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων με έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε 120.000 (που κατέχουν πιστοποιητικό γέννησης κατά το ΡΙΚ) και σε 360.000 (που κατέχουν ταυτότητα και διαβατήριο κατά την εφημερίδα «Αλήθεια»). Στα Κατεχόμενα άρχισαν οι αξιωματούχοι να δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλο εάν είχαν ή όχι ταυτότητα και διαβατήριο της Κ.Δ. και οι περισσότεροι να εξηγούν πως δεν το θεωρούν κακό, ούτε σημαίνει ότι αναγνωρίζουν την Κ.Δ., κάνοντας όλους στην Ευρώπη να γελάνε. 

Ο «ΥΠΕΞ» του κατοχικού καθεστώτος, ο πολύς Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δήλωσε ότι ο ίδιος κατέχει μόνο την ταυτότητα της ΚΔ που πήρε όταν ήταν παιδί και δεν τη χρησιμοποίησε ποτέ. Χωρίς βεβαίως να πείθει κανέναν, αφού είναι γνωστό στα Κατεχόμενα ότι τα παιδιά του σπούδασαν, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας που ο ίδιος στα λόγια δεν αναγνωρίζει.

Είπε όμως και κάτι άλλο, πολύ ενδιαφέρον, ότι το 2008 συναντήθηκε στα Κατεχόμενα με τον Αναστασιάδη που ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και του είχε αναφέρει από τότε πως γνώριζε ότι κατείχε ταυτότητα της Κ.Δ., κάτι που σημαίνει κατά τον ίδιο ότι τον είχε ψάξει πριν από τη συνάντηση.

Εάν η πληροφορία είναι σωστή, γιατί ο Ερτουγρούλογλου δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος, τότε ο Αναστασιάδης στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα, ξέρει τι κάνει.

Και ενώ ο Τατάρ επιμένει να διαλαλεί ότι δεν αναγνωρίζει την Κ.Δ. και επιμένει στη μισαλλοδοξία του, με τις αποκαλύψεις του βοήθησε και την αντιπολίτευση στα Κατεχόμενα να τοποθετηθεί και να γελοιοποιήσει τον ούτως ή άλλως γελοίο Τατάρ. Και έδωσε και τη δυνατότητα στους καλούς ή τους λιγότερο κακούς να βγουν και να τοποθετηθούν υπέρ της επανένωσης.Και το έκανε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Γιατί αν έβγαζε πιο πριν τη συγκεκριμένη πληροφορία προς τα έξω θα την έκαιγε. Ενώ τώρα, που εξαντλήθηκε η υπομονή του, έκαψε και γελοιοποίησε τον Τατάρ. Ενισχύοντας την αντιπολίτευση, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε από κάποιους υποστηρικτές του για το αντίθετο.

Πόση σημειολογία πια;

Μιας και βρίσκομαι στα Κατεχόμενα, δεν αντέχω να μην αναφερθώ στη σημειολογία του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο ετοιμάζει ένα τεράστιο άγαλμα αγρότη που θα κοιτάζει, λένε, το λιμάνι της Κερύνειας. Το άγαλμα θα στοχεύει μάλλον σε δεύτερο ρεκόρ Γκίνες, μετά τη σημαία του μίσους στον Πενταδάκτυλο, αφού θα είναι μεγαλύτερο από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πιο ψηλό από το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη! Με τη φαραωνική κατασκευή ασχολήθηκε πρόσφατα βρετανική εκπομπή η οποία έδειξε εικόνες των σχεδίων που έχουν δημοσιοποιηθεί με το γόνατο του γονατιστού αγρότη να εξέχει με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι αποτελεί ένα υπερμέγεθες μόριο. Οι παρουσιαστές σχολίασαν γελώντας ότι το «γλυπτό» αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα. Με έναν από αυτούς να λέει, «δεν πρόκειται για αστείο. Αυτό είναι το γόνατό του»! Το ξέρουμε πως οι κατοχικές αρχές επιμένουν στη σημειολογία και την επιδειξιμανία, στέλνοντάς μας συγκεκριμένα μηνύματα. Αυτή τη φορά θεωρώ πως το έχουν ξεχειλώσει. Έχει και η υπομονή τα όριά της, που λέει και ο πρόεδρος. 

KOYIZ: Ποιος αρχηγός μεγάλου κόμματος τα βρίσκει σκούρα με όσα διαβάζει στις δημοσκοπήσεις που έφτασαν πολύ πρόσφατα στο γραφείο του; Αληθεύει πως ακολούθησε κρίση με επικρίσεις κατά στελεχών και την προειδοποίηση πως «το καράβι θα βουλιάξει για όλους»;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση