ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου»

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πριν μερικούς μήνες, με σκοπό την αφύπνιση των αρμοδίων, αναφερθήκαμε στη στήλη στο υποτιθέμενο έργο μαμούθ -μαμούθ όνομα και πράμα αφού το είδαμε τόσο όσο και τα μαμούθ- στη μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας, σημειώνοντας πως όλα έδειχναν ναυάγιο αντίστοιχο του Τιτανικού.

Το κράτος δεν εκβιάζεται. Νίκος Χριστοδουλίδης

Στις μέρες που ακολούθησαν, Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Υπουργοί και Διευθυντάδες έτρεξαν να μας διαψεύσουν δηλώνοντας πως όλα προχωρούσαν κανονικά. Έγινε μάλιστα και σύσκεψη με την ανάδοχο εταιρεία, στην παρουσία του Προέδρου, για να καθησυχάσουν τους όποιους φόβους. Και πάλι φυσικά μας είπαν πως όλα είχαν διευθετηθεί, με τρόπο πιο εύκολο και από το να κόψεις μια κορδέλα εγκαινίων.

Δυστυχώς, έρχεται πάντα η στιγμή που ο ευσεβοποθισμός συγκρούεται -ξεκάθαρα- με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που οι αρμόδιοι δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να δουν, και έτσι συνέχιζαν τους πομπώδεις λόγους, περίπου όπως η ορχήστρα του Τιτανικού έπαιζε αμέριμνα ενώ το πλοίο κατευθυνόταν στο παγόβουνο και το αναπόφευκτα μοιραίο ναυάγιο. Χθες είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση του τερματισμού της σύμβασης για τα περιβόητα έργα της Λάρνακας. Αναμενόμενο. Όπως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Κρίμα και για τη Λάρνακα και για την Κύπρο. Και το πιο θλιβερό είναι πως παρόμοια μεγάλα ναυάγια θα υπάρξουν κι άλλα στους επόμενους μήνες. Ο λόγος; Κουραστήκαμε να τον επαναλαμβάνουμε: Συχνά -πάρα πολύ συχνά δυστυχώς- αυτοί που υπογράφουν τις συμφωνίες εκ μέρους του κράτους αντί να προστατεύουν τα συμφέροντα του τόπου ενδιαφέρονται περισσότερο για ίδιον όφελος. Με αποτέλεσμα το κόστος να φουσκώνει ανεξέλεγκτα και σε κάποια στιγμή να σκάει στα μούτρα μας (δες για παράδειγμα την περίπτωση του Τερματικού στο Βασιλικό, το επόμενο θρίλερ που θα βιώσουμε).

Το ΑΚΕΛ, ξεχνώντας τα δικά του αδιανόητα σκάνδαλα, επιρρίπτει ευθύνες σε ΔΗΣΥ, Χριστοδουλίδη και Αναστασιάδη. Ο ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση και Δήμο Λάρνακας. Για να είμαστε ειλικρινείς οι υπεύθυνοι έχουν και όνομα και επίθετο και λίγο πολύ όλοι τους γνωρίζουμε. Μήπως μετά τις εκλογές κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με τα προβληματικά έργα -και δεν είναι λίγα- φτάνοντας στη ρίζα του κακού; Με όνομα και επίθετο;

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου έκαναν σύσκεψη και άφησαν απέξω την Ισότητα, την Παγκύπρια Συντεχνία των αστυνομικών. Οι λόγοι; Καθίστε καλά για να μην πέσετε από την καρέκλα σας: «Πρώτον, εξαιτίας των βαριών χαρακτηρισμών με τους οποίους απευθύνονται στελέχη της συντεχνίας σε βάρος της ΠΑΣΥΔΥ και όχι μόνο. Δεύτερον, εξαιτίας της «κλοπής» μελών από άλλες συντεχνίες του Δημοσίου». Τώρα τι να πρωτοσχολιάσω; Άλλοι ψυχομαχούν, κι άλλοι…No further comment.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση