ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αβέρωφ, ο νέος Κίμωνας που και νεκρός ενίκα και η Αχίλλειος πτέρνα του ΑΚΕΛ

=ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Υποχρεωτικό από σήμερα το κράνος και στα ποδήλατα! Με βάση το πόσα κουφά ακούμε καθημερινά –κυρίως σε δηλώσεις υποψηφίων και επιτελείων τους- και επειδή περνούμε αρκετό χρόνο ακούγοντας ραδιόφωνο οδηγώντας, μήπως το κράνος να γίνει υποχρεωτικό και στα αυτοκίνητα; Το λέω διότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μεγέθους «βαρέλα» θα προσγειωθεί στην κεφάλα μας!

Όσο περνούν οι μέρες τόσο φουσκώνει το κύμα, δήλωσε ο Αβέρωφ στη Λάρνακα. Πρόεδρε ελπίζουμε το κύμα να μην γίνει τσουνάμι και να μας πνίξει. Εξάλλου, ειδικά στη Λάρνακα, όλοι ξέρουμε ότι και μία απλή βροχή κάνει την πόλη να πλημμυρίσει
Πάντως για την Λάρνακα ο Αβέρωφ έκανε ιδιαίτερη μνεία λέγοντας ότι πουθενά δεν συνάντησαν τέτοιο παλμό και ενθουσιασμό όσο στην πόλη του Ζήνωνα. Και φυσικά η πόλη του Ζήνωνα φέρνει πάντα συνειρμικά στο μυαλό μας τον στρατηγό Κίμωνα, που και νεκρός ενίκα! Λέτε ο Φούλης μας. που στην αρχή του προεκλογικού οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν σχεδόν νεκρό, να καταφέρει στο τέλος να νικήσει και να γίνει ο επόμενος Κίμωνας;

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Κωνσταντίνος Καραμανλής. (ειδικά στην Κύπρο, θα πρόσθετα εγώ)

Ήλθε για να μείνει, δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Αχιλλέας Δημητριάδης, καθιστώντας ξεκάθαρο πως η επόμενή του κίνηση θα είναι μάλλον η ίδρυση κόμματος και προξενώντας ανησυχία στο ΑΚΕΛ και όχι μόνο. Ο Ονασαγόρας εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν το ποσοστό του την Κυριακή κυμανθεί πέραν του 4 τοις εκατό, κάτι που ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες θεωρούν εφικτό στόχο, με κάποιους να αισιοδοξούν ακόμη και για νούμερο κοντά στο 6 τοις εκατό. Αντίθετα όμως, αν συνεχίσει η ανοδική συσπείρωση των μεγάλων κομμάτων, τότε ο Αχιλλέας δεν αποκλείεται να πιεστεί σε νούμερα κάτω από 3 τοις εκατό, κάτι που θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την όποια σκέψη για ίδρυση κόμματος. Θα μπορούσε βέβαια να εξαργυρώσει το όποιο ποσοστό του με προσχώρηση σε υφιστάμενο κόμμα, με τα ανάλογα ανταλλάγματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να είναι στις επιδιώξεις του. Θα μπορούσε πάντως, αυτή τη στιγμή, να χαρακτηρισθεί σαν η Αχίλλειος πτέρνα του ΑΚΕΛ.

Περί ΑΤΑ και ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ: Ήσουν μέλος σε μία διακυβέρνηση που προξένησε πρωτοφανή οικονομική καταστροφή στον τόπο. Μεταξύ άλλων οδυνηρών μέτρων που έπρεπε αναγκαστικά να ληφθούν ήταν και η αποκοπή της AΤΑ, ενώ Υπουργός Εργασίας ήταν, ήταν, μισό λεπτό να θυμηθώ…Α ναι, ήσουν εσύ! Κάποια χρόνια αργότερα γίνεσαι ο πιο έντονα διαμαρτυρόμενος για την αποκοπή της ΑΤΑ, της οποίας το πάγωμα εσύ υπέγραψες. Απώλεια μνήμης, θράσος ή τύψεις; Σε κάθε περίπτωση, ο τόπος ψάχνει Σωτηρία κι αν όχι την τεράστια Σωτηρία Μπέλλου, έστω μία μικρή Σωτηρία, έστω μια Σωτηρούλα. Διότι, η Σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης προτείνει συνασπισμό δυνάμεων που έχουν σαν κεντρικό τους στόχο τη λύση του κυπριακού. Σαν σκέψη ακούγεται ενδιαφέρουσα. Είναι όμως σίγουρος ο Αχιλλέας πως η πλειοψηφία των Κυπρίων θέλει μια εφικτή ρεαλιστική βιώσιμη λύση; Ή μήπως ζητάμε το ανέφικτο, ώστε να νιώθουμε καλά με τη συνείδησή μας, αλλά βαθιά μέσα μας έχουμε κατασταλάξει ότι μας βολεύει καλύτερα το «τσιείνοι ποτζεί εμείς ποδά»; Άβολο το ερώτημα και προσωπικά ακόμη δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση.

Ο Μαυρογιάννης κατηγόρησε τον Χριστοδουλίδη για κλοπή δικών του προτάσεων και εισηγήσεων. Άντε πάλι. Παιδιά να σας πω κάτι: αν ο άνθρωπος αντιγράφει σωστές ιδέες και προτάσεις τότε αφήστε τον να συνεχίσει και μην τον ενοχλείτε. Ο διπλανός μου στο Γυμνάσιο αντέγραφε καθημερινώς στην τάξη και σήμερα είναι διευθυντής μεγάλης εταιρείας στην Αμερική. Όχι της Άμαζον, στο τμήμα copy machines της Xerox, αλλά ΟΚ. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή!

Επαναρχίζουν από σήμερα οι εκποιήσεις. Σε συνδυασμό με τα επερχόμενα αυξημένα επιτόκια πολλοί συμπολίτες μας, που με δυσκολία καταφέρνουν τώρα να πληρώσουν τις δόσεις τους- θα βρεθούν σύντομα με σφικτή θηλιά στο λαιμό. Θέματα σοβαρά, που άπτονται της επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών, αλλά για το οποίο οι υποψήφιοι τηρούν περίεργη σιγή, ενώ για άλλα –πολύ πιο ασήμαντα- είναι λαλίστατοι. Πάντως, αν είναι να μας πουν λαϊκίστικες ατάκες και να δώσουν κούφιες, μη ρεαλιστικές, λύσεις, τότε καλύτερα να σιωπούν.

Καλό ερωτικό μήνα και αρχίστε να μαζεύετε λεφτά όσοι θα κάνετε δώρο του Αγίου Βαλεντίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση