ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αβέρωφ, ο πατέρας της Βασίλισσας

=ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε γνώριμα λημέρια -στην Πινδάρου- θα κατευθυνθεί σήμερα ο τέως Πρόεδρος μετά από αρκετό καιρό. Και όχι, δεν θέλω να ακούω υπονοούμενα του στυλ «ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος». Να λείπουν οι κακιούλες.

Θα συναντηθεί λοιπόν ο Νίκαρος με την Αννίτα Δημητρίου και οι κοριοί του Ονασαγόρα -καθώς και το μαύρο κατασκοπευτικό βαν που αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας- μου δίνουν την δυνατότητα να μαθαίνω τα πάντα πριν από σας για σας. Πέραν του ότι χρησιμοποιώ υψηλή ψηφιακή τεχνολογία για να συλλέγω πληροφορίες, για κάθε ενδεχόμενο -και για να κάνω double check τι μέλλει γενέσθαι- διαβάζω και το φλιτζάνι! Επίσης μασάω διάφορα φύλλα -όχι μαριχουάνας, συνήθως δάφνης- όπως έκαναν και στο μαντείο των Δελφών. Όλα αυτά με καθιστούν ένα μικρό Νοστράδαμο με φοβερές ικανότητες να βλέπω το μέλλον. Ακούστε λοιπόν τι θα συμβεί στη σημερινή συνάντηση της Πινδάρου:

Αν δεν μπορείς να γίνεις βασιλιάς (ή Πρόεδρος) γίνε ο πατέρας του Βασιλιά (ή της Βασίλισσας)! Νίκος Αναστασιάδης

Η Αννίτα θα πιει αμερικάνο ντεκαφεϊνέ με κουλουράκι χωρίς γλουτένη ενώ ο Αναστασιάδης θα ζητήσει ένα ποτήρι με λίγα παγάκια. Το ουίσκι θα το πάρει μαζί του σε ειδικό φλασκί ένεκα φόβου μήπως τον δηλητηριάσουν φανατικοί οπαδοί του Αβέρωφ. Λίγο παρατραβηγμένος ακούγεται ο φόβος του αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η σοφή παροιμία των προγόνων μας λέει «φύλαγε τα ρούχα σου να χεις τα μισά».

Πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η γενικότερη στάση που θα τηρήσει ο ΔΗΣΥ απέναντι στον Χριστοδουλίδη στους πρώτους μήνες της θητείας του. Ο τέως πρόεδρος έχει έντονη άποψη σε αυτό το θέμα και πιστεύει πως ο Συναγερμός οφείλει να στηρίξει την Κυβέρνηση τουλάχιστον στο ξεκίνημα της. Η Αννίτα είναι θετική σε αυτό. Αστειευόμενη μάλιστα θα πει στον Αναστασιάδη «σίγουρα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, έχει μέσα περισσότερους Συναγερμικούς από όσους είχες εσύ»! Ο Αναστασιάδης θα γελάσει και θα της πει «you are so cute»!

Κάπου εδώ οι αβρότητες θα τελειώσουν και οι συνομιλητές θα μπουν στο…ψητό. Όχι όμως προτού ο Αναστασιάδης επισημάνει στην Αννίτα ότι οι δικές του μεθοδεύσεις ανάγκασαν τον Αβέρωφ να υποχωρήσει και έτσι να βρεθεί εκείνη σήμερα στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας του Συναγερμού. Του οφείλει λοιπόν ένα ευχαριστώ τουλάχιστον. Κι ο Αβέρωφ όμως του οφείλει ένα ευχαριστώ διότι προφανώς ακολούθησε τελικά τη συμβουλή του Νίκαρου και όταν είδε πως είναι δύσκολο να ξαναγίνει βασιλιάς αποφάσισε να γίνει ο πατέρας του νέου βασιλιά και στην προκειμένη περίπτωση της νέας βασίλισσας. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν όλοι είναι υποχρεωμένοι απέναντι στο Νίκαρο.

Όσον αφορά τα σημαντικά της σημερινής συνάντησης, με τη βοήθεια πάντοτε του μαύρου κατασκοπευτικού βαν, θα σας μεταφέρω αύριο συγκλονιστικές και συνάμα γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία.

ΥΓ: Το «Ες αύριο τα σπουδαία» της 15ης τρέχοντος αγνοείται ήδη.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση