ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αεριολογίες

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν τους λόγους για τους οποίους έχασαν πανηγυρικά και στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν να βρουν τους λόγους για τους οποίους κέρδισαν πανηγυρικά! Και νικητές και χαμένοι είναι σε κατάσταση σοκ. Πέραν της πλάκας οι τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα έδειξαν υποχώρηση του λαϊκισμού και αυτό είναι θετικό. Μακάρι κάποτε να υποχωρήσει ο λαϊκισμός και στην Κύπρο, αν και χλωμό το βρισκω…

Μιλώντας για λαϊκισμό, άκουγα ψες τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για το φυσικό μας αέριο. Το τι αερολογίες -και αεριολογίες- ειπώθηκαν δεν περιγράφεται. Κουβέντες του στυλ «το αέριο αυτό είναι δικό μας», «το αέριο μου ουκ ελάττω παραδώσω» και διάφορα άλλα πατριωτικά, ξεσηκωτικά συνθήματα. Το ότι ακόμη δεν βρέθηκε τρόπος να γίνει συμφέρουσα η εκμετάλλευση του διόλου δεν φάνηκε να απασχολεί την Υπουργάρα μας. Πάνω από όλα να γαργαλήσουμε τα αυτιά των ιθαγενών και να τους θαμπώσουμε με πολύχρωμες γυάλινες μπάλες.

Ώρες ώρες σκέφτομαι πως η πιο σοβαρή δήλωση περί του αερίου μας -έστω και αν τότε ακουγόταν φαιδρή- ήταν αυτή του Λιλλήκα που ήθελε να το πουλήσουμε πριν το βρούμε! Ο Γιώργος ήταν πονηρός και προφανώς ήξερε πως ποτέ δεν θα βλέπαμε το περιβόητο αέριο. Βέβαια δεν βρήκαμε ούτε ένα ηλίθιο να το προαγοράσει αλλά είχαμε βρει πολλούς που πήραν τη δήλωση στα σοβαρά. Εκτός λοιπόν από νήσος των αγίων έχουμε καταστεί και νήσος των αερίων!

Συζητούμε και το όνομα της Μέρκελ σαν μεσολαβητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κυπριακό, δηλώνει ενθουσιασμένος ο Χριστοδουλίδης. Το ότι τη Μέρκελ δεν την ρώτησε κανείς θεωρείται ασήμαντη λεπτομέρεια αφού σημασία έχει να βγει πιασάρικος τίτλος. «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε» που έλεγε και ο εξαίρετος κωμικός Ηλιόπουλος.

Θυμωμένοι στο Συναγερμό για την πλήρη κάλυψη που έδωσε ο Αναστασιάδης στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο. «Μα δεν θυμάται πως ο ΔΗΣΥ είναι υπεύθυνη -για να διαχωρίζεται από την ανεύθυνη- αντιπολίτευση; Και μάλιστα με συνεδριακή σφραγίδα; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται στην Πινδάρου. Η απάντηση είναι πως θυμάται πιο έντονα το γιαούρτωμα που του ετοίμαζαν στην ταραχώδη συνάντηση μετά από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Όπως πάει ο Αναστασιάδης τον έχω ικανό να βγάλει και ταυτότητα του ΔΗΚΟ, μου έλεγε τις προάλλες πικραμένος Αβερωφικός. Ας μη γινόμαστε υπερβολικοί παρακαλώ. Ο Νίκαρος έχει δηλώσει πίστη στην νέα βασίλισσα -του instagram και του κόμματος- οπότε ελπίζουμε όλοι σε καλύτερες μέρες. Ψύχραιμα λοιπόν εν Χριστώ συναγερμικοί και ειρήνη υμίν.

Είπα ειρήνη και θυμήθηκα την Χαραλαμπίδου, η οποία επιμένει να εγγράψει θέμα για τις συνεργάτιδες του Αναστασιάδη ενώ ήδη το θέμα είναι εγγεγραμμένο. Ένας ένας, μην σπρώχνεστε, υπάρχουν αρκετά θέματα, όλοι και όλες θα τον καταγγείλετε. Ίνα πληρωθεί το ρητό “δρυός πεσούσης πας ανήρ -στην περίπτωσή μας και πάσα γυνή- ξυλεύεται”.

«Μας είχε πει πως δεν πήγε ποτέ στις Σεϋχέλλες, μετά παραδέχθηκε πως πήγε μόνο μία φορά και μετά αποδείχθηκε πως πήγε τουλάχιστον δύο φορές. Αυτός είναι ο Νίκος Χρυσάνθου (Αναστασιάδης) που άλλαξε μέχρι και το όνομά του για να παραπλανήσει το νόμο». Αυτά και άλλα πολλά δηλώνει τώρα για τον πρώην φίλο του ο κύριος Παπαχαραλάμπους στην Επιτροπή Θεσμών, θέλοντας να παρουσιάσει τον πρώην Πρόεδρο σαν αναξιόπιστο. Οι κακές γλώσσες πάντως λένε πως ο κυριότερος λόγος της ξαφνικής επίθεσης Παπαχαραλάμπος (γνωστού Αβερωφικού) είναι η πίκρα του για τον καταποντισμό της Αλεπούς της Αργάκας, εξέλιξη για την οποία θεωρεί υπαίτιο τον Νίκαρο.

Ω Θεέ μου, με όλα αυτά που συμβαίνουν κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε το εθνικό μας πρόβλημα: το τεσσάρι της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον. Και μην ξεχνάτε το ρεζουμέ της εβδομάδας από τον Ονασαγόρα, κάθε Κυριακή, στην έντυπη Καθημερινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Βουλή  |  Κυπριακό  |  Πρόεδρος  |  Γερμανία  |  ΑΟΖ  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Εξαιρετικό άρθρο και εύγε Ονασαγόρα που δε μασάζ τα λόγια και απλά ωμά και σταράτα παρουσιάζεις τη πραγματικότητα.
Τα τέλη από τα δικαιώματα για τους ρύπους εδώ και χρόνια μεταφέρονται στους ώμους των καταναλωτών χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ αντίκτυπο στον καθόλα αρμόδιο οργανισμό που συνεχίζει αδιάφορα την ΚΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ του στο θέμα ηλεκτρισμού (ενδεικτικά έχουν φτάσει στα 300 εκ ευρώ για το έτος 2022).
Επιπλέον στηρίζοντας την ΑΗΚ η ΡΑΕΚ αποφασίζει να βάλει οροφή στη τιμή (0,11 ευρώ/KWh) που διοχετεύει τον ηλεκτρισμό ο εκάστοτε παραγωγός από ΦΒ, δήθεν για να πέσει η τιμή ηλεκτρισμού. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1 εκατ ευρώ το έτος!!!
Άρα δίνουμε 1 και παίρνουμε 299 εκατ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!
Τέλος φοβερή η ιδέα του φυσικού αερίου σε μια χρονική στιγμή που η ΕΕ εφαρμόζει μέτρα για μείωση κατανάλωσης ΦΑ έως και 30%! Και αυτό με απώτερο στόχο την πράσινη μετάβαση!
Α ρε ξύλο που θέλετε όλοι σας!!!

Ρομπέν των Δασών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση