ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αν οι κινέζοι κάνουν τους κινέζους, ζήτω που καήκαμε

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η κοινοπραξία για το τερματικό Βασιλικού μετά τις πρόσφατες εξελίξεις -και αφού προφανώς έχει πληρωθεί πολύ περισσότερα από το μέχρι στιγμής κόστος της- έχει διακόψει κάθε επαφή μαζί μας (βασικά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια) κάτι που ανάγκασε την πλευρά μας να κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα.

Προσπαθώντας να σπάσουμε το αδιέξοδο απευθυνθήκαμε στην κινεζική Κυβέρνηση για βοήθεια. Τώρα αναμένουμε να δούμε αν οι αξιωματούχοι του Πεκίνου ανταποκριθούν ή αν θα κάνουν τους κινέζους, με το δεύτερο ενδεχόμενο να είναι μια σοβαρή -και από κάθε άποψη οδυνηρή- πιθανότητα.

Νησί γλυκό, νησί πικρό, νησί τυραγνισμένο. Γιαννης Ρίτσος

Παράλληλα, στην νήσο των Αγίων, τροχοδρομούνται -κατόπιν τραγικής καθυστέρησης- διαδικασίες ποινικής ανάκρισης για το Βασιλικό, με τις έρευνες να ξεκινούν από το 2016, όταν και εκπονήθηκε η μεθοδολογία εισαγωγής φυσικού αερίου. Η αφελής απορία που δημιουργείται είναι η εξής: γιατί δεν έγιναν ενδελεχείς έρευνες από την αρχή;

Σε ένα τόπο όπου οι μίζες και οι αδιαφανείς διαδικασίες βασιλεύουν ακόμη και σε έργα μερικών χιλιάδων ευρώ, υπήρχε περίπτωση να μην είχαμε σκανδαλώδη και ύποπτη μεθοδολογία σε έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων; Ούτε μια στο εκατομμύριο λέω εγώ.

Και εύχομαι -και προσεύχομαι στην Αγία Ζώνη και στους Άγιους Πάντες- να μην βρεθούμε φορτωμένοι με τεράστιες και ασήκωτες ζημιές στην καμπούρα μας και παράλληλα χωρίς τερματικό. Θα είμαστε κυριολεκτικά αυτό που λέμε «και κερατάδες και δαρμένοι», ενώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα εξωφρενικά πρόστιμα για τους ρύπους της ΑΗΚ.

Η οποία ΑΗΚ, ειρήσθω εν παρόδω, προσπαθεί ακόμη να βρει τρόπους να μας φουσκώσει και άλλο τους λογαριασμούς. Βρε τους αθεόφοβους. Όπως έγραψε και ο Γιάννης Ρίτσος, «νησί γλυκό, νησί πικρό, νησί τυραγνισμένο».

Στην περιοχή αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου -μεγάλη η χάρη του και βοήθειά μας- τέσσερεις οπλισμένοι κουκουλοφόροι μπήκαν σε ιδιωτικό πάρτι και λήστεψαν τους 30 αλλοδαπούς θαμώνες. Οι δράστες μιλούσαν μεταξύ τους ρωσικά. Έχουμε πραγματικά περάσει σε άλλο επίπεδο με καταστάσεις που κάποτε βλέπαμε μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες. Δεν πλήττουμε ποτέ.

Κλείνουμε τη σημερινή στήλη με κάτι αισιόδοξο κι ας μην είναι πολιτικής φύσεως (εξάλλου πολιτικώς δύσκολα μπορούμε πια να βρούμε κάτι αισιόδοξο): Ο δεκαοχτάχρονος αγγλοκύπριος Λούης Κούμας (καμία σχέση με το δικό μας φαλακρό αετό της ΚΟΠ) έγινε ψες ο τέταρτος νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε επίσημο παιχνίδι. Αν λάβουμε υπόψη πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Τσιμίκας τότε η Λίβερπουλ είχε στη σύνθεσή της περισσότερους παίκτες που μιλούν ελληνικά από ότι οι περισσότερες ομάδες πρώτης κατηγορίας της Κύπρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση