ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αννίτα έρχεται και Ειρήνη φεύγει;

=ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κουίζ της ημέρας: τι κοινό έχουν η Αννίτα Δημητρίου με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκτός από το ότι στις βουλευτικές πήραν αντίστοιχα τις περισσότερες ψήφους στην επαρχία τους; Η απάντηση είναι την τηλεπαρουσίαση.

Για την Ειρήνη βέβαια είναι γνωστό, καθώς υπήρξε για χρόνια στην παρουσίαση της πολύ δημοφιλούς εκπομπής του ΡΙΚ «Ευχάριστο -κάποτε όχι τόσο ευχάριστο- Σαββατόβραδο», στην οποία μεταξύ άλλων πατούσε και το κουμπί για την κλήρωση λαχείου. (Είχα κερδίσει κάποτε στο λαχείο του Σαββατόβραδου, για αυτό το θυμάμαι. Ευχαριστώ Ειρήνη.) Είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Λόγο. Η Αννίτα ήταν για μικρό χρονικό διάστημα στην παρουσίαση του Δελτίου Ειδήσεων στο Capital TV. Συμπέρασμα: η τηλεόραση μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την πολιτική σας σταδιοδρομία! Και, μεταξύ μας, ξέρω πολλούς που θα ψήφιζαν Λούη Πατσαλίδη.

Ειρήνη υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Ιησούς.

Η Ειρήνη πάντως φρόντισε να συγχαρεί άμεσα την Αννίτα για την εκλογή της με σχετική ανάρτηση στο φέισμπουκ. Τότε κάποιος της έγραψε «εσύ Ειρήνη το έχεις καταλάβει ότι βρίσκεσαι σε λάθος κόμμα;» Η βουλευτής του ΑΚΕΛ του απάντησε τα εξής: «έχω την εντύπωση ότι είμαι η μόνη βουλευτής που δεν είναι μέλος ή στέλεχος κόμματος. Όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτή είναι η ρύθμιση που έχει καθορισθεί από το ΑΚΕΛ για τις Νέες Δυνάμεις. Επιπρόσθετα δεν μετέχω ούτε σε συλλογικά όργανα!» Ωχ αμάν αμάν. Σε εσέ τα λέω Γιάννη μου για να τα ακούνε άλλοι, λέει η γνωστή παροιμία. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου, προσθέτουμε εμείς.

Πάντως με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνει κάποιος πώς το θέμα Ειρήνη συζητιέται ευρέως ανάμεσα στον κόσμο του ΑΚΕΛ. Αρκετά από τα απλά μέλη του κόμματος την στηρίζουν, όμως είναι φανερό πώς αυτοί που παίρνουν γραμμή από τα υψηλά δώματα την κατακρίνουν και μάλιστα πολύ έντονα. Η βασική κατηγορία είναι ότι η μικρή διαφορά με τον Χριστοδουλίδη θα μπορούσε να ανατραπεί αν άτομα όπως η Ειρήνη υπάκουαν στην επιλογή του κόμματος και δούλευαν για την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη.

Σε ένα υποθετικό σενάριο, αν η Χαραλαμπίδου αναγκασθεί να φύγει ή αποφασίσει από μόνη της να εγκαταλείψει το ΑΚΕΛ, σε ποιο κόμμα άραγε θα μπορούσε να την δούμε; Μήπως σε ένα νέο σχηματισμό, για παράδειγμα του Αχιλλέα Δημητριάδη, ή σε επιστροφή στα παλιά λημέρια, δηλαδή στο ΔΗΚΟ (ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη); Μην αποκλείετε τίποτα! Στους επόμενους μήνες θα έχουμε κοσμογονικές εξελίξεις και ανατροπές στα κομματικά δρώμενα του τόπου μας.

Βλάβη στο προεδρικό αεροσκάφος το οποίο μας είχε δωρίσει πριν δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης) ανάγκασε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη να ταξιδέψει με εμπορική πτήση. Απορία πρώτη: γιατί δεχθήκαμε δώρο από Μητσοτάκη; Απορία δεύτερη: ποιο είναι το πραγματικό κόστος συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους; Απορία τρίτη: τι κοστίζει σε καύσιμα και άλλα έξοδα κάθε ταξίδι αυτού του αεροσκάφους: Απορία τέταρτη: μήπως είναι καλύτερα να το χαρίσουμε και εμείς παρακάτω και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο από πολλές απόψεις;

Όταν η Ελένη Θεοχάρους ρωτήθηκε κατά πόσο ο Δημήτρης Συλλούρης χρησιμοποιήθηκε σαν αντίβαρο στις δικές της θέσεις, όσον αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ανταπάντησε πως για να γίνεις αντίβαρο πρέπει πρώτα να έχεις βάρος! Άουτς. Όταν ρωτήθηκε για την πατρότητα της εισήγησης για υπουργοποίηση Γιωργάλλα, είπε πως μάλλον πρόκειται περί εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Ελενάρα έχει και μόρφωση και χιούμορ αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αδίκησε τον εαυτό της οδηγώντας τον σε πολιτικά αδιέξοδα και στη σημερινή απομόνωση. Μήπως όμως ο τόπος την χρειάζεται περισσότερο σαν επιστήμονα παρά σαν πολιτικό; Ή ακόμη σαν stand up κωμικό; Τις φοβερές ατάκες πάντως τις έχει. Και, σαν χώρα, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από κωμικούς παρά από πολιτικούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Επιλεκτικά:
Νέες Δυνάμεις δεν υπάρχουν, για περαιτέρω εκμετάλλευση όπως εμφανίσθηκαν.
Ο Άντρος, με ή χωρίς »συλλογικές» και κυρίως «δημοκρατικές» αποφάσεις, τις κατήργησε χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας. Ίσως και η μόνη θετική πράξη του ως Γ.Γ.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση