ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αννίτα και Κασσελάκης

ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν θα είμαι πρόεδρος με ημερομηνία λήξης -όπως για παράδειγμα το φρέσκο γάλα- δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης υπονοώντας πως θα ήταν άδικο να κριθεί μέσα σε μερικούς μήνες, δηλαδή στις ευρωεκλογές, ενώ σαφώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δείξει αν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στο κόμμα του. Κάποιος με σατανικό χιούμορ θα μπορούσε να ισχυριστεί πως σε κάποια σημεία Αννίτα και Στέφανος διάγουν βίους παράλληλους.

Δεν θα είμαι Πρόεδρος με ημερομηνία λήξης. Στέφανος Κασσελάκης

Άκουσα την Αννίτα να αναφέρεται σε αποστολική ψήφο και σκέφτηκα «πάει, τελείωσε, ο Αρχιεπίσκοπος θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στις επόμενες εκλογές». Τελικά δεν είχα ακούσει καλά και αυτό που είχε πει ήταν επιστολική ψήφος, δηλαδή όσοι βρίσκονται εκτός Κύπρου να στέλνουν την ψήφο τους μέσω ταχυδρομείου. Καλή ιδέα μου ακούγεται, αλλά αν οι ψήφοι θα σταλούν μέσω κυπριακών ταχυδρομείων -γνωστών ανά το παγκόσμιο για την ταχύτητα χελώνας που τα χαρακτηρίζει- τότε λίγο χλωμό να προλάβουν τις εκλογές του 2024.

Σε όσους ανησυχούν για το μέλλον του ΔΗΣΥ προστέθηκε και η αγωνία μήπως ο εξοστρακισμός Πελεκάνου από το ευρωψηφοδέλτιο οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια ψήφων προς ΕΛΑΜ. Η Αννίτα πάντως δεν έχει πολύ χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του κόμματος και γνωρίζει πώς η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν -έστω προσωρινό- βάλσαμο. Διαφορετικά, η μόλυνση στο σώμα του κόμματος θα βαθαίνει με κίνδυνο να πρέπει να καταφύγει στην επώδυνη λύση των πολιτικών ακρωτηριασμών. Ενώ είναι βέβαια γνωστό πως κάποιοι την περιμένουν στη γωνιά για να την σπρώξουν -στην δύσκολη στιγμή- σε πολιτικό χαρακίρι. Οι δυσκολίες όμως είναι και η ευκαιρία να αναδείξεις το ανάστημά σου αγαπημένη μας ινφλουένσερ και να διαψεύσεις όσους ισχυρίζονται πως «άνθρακες ο θησαυρός». Εξάλλου εσύ δεν είσαι Κασσελάκης, αλλά μαθημένη στα δύσκολα. Right?

Ο Τσίπρας ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εσωκομματικές εκλογές (λίγο μετά που τους έφερε ουρανοκατέβατο τον Κασσελάκη) αλλά ο ίδιος δεν καταδέχθηκε -ή δεν τόλμησε- να παρευρεθεί στο Συνέδριο. Η Γεροβασίλη υπέβαλε υποψηφιότητα για να εκθρονίσει τον ουρανοκατέβατο μα την απέσυρε όταν κατάλαβε πως δεν είχε πολλές ελπίδες.

Ο Κασσελάκης παραμένει λοιπόν στο τιμόνι αλλά είναι δεδομένο πως αν η κατρακύλα στα ποσοστά συνεχίσει στις Ευρωεκλογές τότε πολύ σύντομα θα αμφισβητηθεί έντονα. Και εκεί ίσως ξαναδούμε επάνοδο του Αλέξη, που προς το παρόν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Κάνει μήπως κάτι ανάλογο με τον Αλέξη ο Φούλης μας;

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Νίκος Φίλης δηλώνει πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει για τον κόσμο, ό τι κι αν σημαίνει αυτό. ‘Άλλες δηλώσεις πάντως, του στυλ «τι περιμένατε από κόμμα που μεγάλωσε από τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ» θα μπορούσαν να αποφευχθούν, έστω κι αν περιέχουν πικρές αλήθειες.

Ποινικός ανακριτής της Αρχής για διερεύνηση παραπόνων ενάντια στην Αστυνομία έγραψε κάτω από ανάρτηση του κυρίου Λοϊζίδη, Προέδρου της Συντεχνίας του Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα» τα εξής: «αν γινόταν έλεγχος για την παραγωγικότητα των αστυνομικών τα 3/4 του σώματος θα έπρεπε να απολυθούν»! Γουάου. Ο κύριος Λοϊζίδης έξαλλος ζητά την απομάκρυνσή του αλλά οι πολίτες προβληματισμένοι διερωτώνται μήπως η ατάκα για την παραγωγικότητα των αστυνομικών -όπως βέβαια και πολλών άλλων στο δημόσιο- κρύβει κάποια οδυνηρή αλήθεια. Πάλι καλά βέβαια που είναι όλοι άριστοι των αρίστων και έτσι δεν αγχωνόμαστε. Θα την βρουν την λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση