ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Άρωμα φυσικού αερίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

200 εκατομμύρια περισσότερα -σε πρώτη φάση- πιθανόν να μας κοστίσει το τερματικό υγροποιημένου αερίου στο Bασιλικό αν οι απαιτήσεις της κατασκευαστικής κοινοπραξίας γίνουν αποδεκτές. Peanuts, που λέμε και στο χωριό μου. Ο λόγος που ίσως πέσουμε λίγο έξω; Μα, όπως πάντα, οι…αστοχίες και οι άτσαλοι χειρισμοί εκ μέρους των άριστων των αρίστων του κράτους μας.

Και λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν, υπάρχουν όμως οι πολίτες αυτού του τόπου που από το υστέρημά τους θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τη νύφη. Θα σας πω και ένα μυστικό: συχνά τα βλακώδη λάθη που οδηγούν στις υπερχρεώσεις είναι εσκεμμένα και προσχεδιασμένα. Γιατί; Για σκεφθείτε λίγο… Τι μας χαρακτηρίζει άραγε περισσότερο σαν λαό; Η βλακεία ή η λαμογιά;

Ανακαλύπτεις ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σου όταν εμπλακείς σε ένα σκάνδαλο. Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Ο κοντός με τη γραβάτα πάντως έκανε λόγο για πολλές αστοχίες που έγιναν στο παρελθόν. Λίγο αόριστο αυτό Υπουργέ μου. Ποιοι έκαναν αυτές τις αστοχίες; Και μήπως πρέπει να διερευνηθεί αν αυτές τους οι αστοχίες ήταν… στοχευμένες;

Μήπως πρέπει κάποτε αυτοί που κάνουν τις αστοχίες να καλούνται να πληρώσουν για το οποιοδήποτε συναφές πρόστιμο ή πρόσθετο κόστος στον φορολογούμενο; Διότι διαφορετικά οι αστοχίες να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται ες αεί, εις γη μακαρίαν Κύπρον.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας θυμήθηκε πάντως πώς η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου είχε μισθώσει πλατφόρμα για την έλευση φυσικού αερίου, μια ενέργεια που μπλόκαραν τότε τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ χαρακτηρίζοντάς την ως τεράστιο σκάνδαλο.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πώς ακόμη και αν ήταν σκανδαλώδης η τότε απόφαση -με κάποιους να καρπούνται εκατομμύρια σε μίζες- εντούτοις το αποτέλεσμα της ακύρωσης ήταν να πληρώσουμε από τότε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο σε πρόστιμα για ρύπους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα πάντοτε σε αυτό τον τόπο. Από τις μίζες στα πρόστιμα και τανάπαλι. Μια ωφέλιμη για τον τόπο συμφωνία χωρίς άρωμα σκανδάλου, αστοχίας ή μίζας δεν θα δούμε άραγε ποτέ;

Απειλούν και πάλι με απεργιακά μέτρα οι συντεχνίες της ΑΗΚ δείχνοντάς μας πόσο πίσω βρίσκονται από την εποχή τους, πόσο τους προσπέρασαν οι εξελίξεις και τους λόγους που αργήσαμε τουλάχιστον δύο δεκαετίες να μπούμε σαν χώρα στον 21o αιώνα σε θέματα ενέργειας.

Η λέξη κλειδί αγαπητοί μου φίλοι είναι η αυτοκριτική. Και αν κάποιους πρέπει να μέμφεστε νομίζω είναι την διεύθυνση της ΑΗΚ που σε τόσα πολλά σημεία πρόδωσε την εμπιστοσύνη του φορολογούμενου. Αυτοκριτική και απολογία προς τον κύπριο καταναλωτή, πριν από οποιαδήποτε απαίτηση. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση